Támogatja-Ön, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja legyen?
Erről fog szólni a véleménynyilvánítás, amit a Viktorék terveznek. Szeretnék felelősségteljesen véleményt nyilvánítani, ezért teszem itt fel ezt a kérdést. Jó lenne érveket hallani pro és kontra.
A véleménynyilvánítás is igen vagy nem lehet, így szavazást is indítok.
Részletek:
Válaszokat és szavazatokat előre is köszönöm!

4 évvel ezelőtt se támogattam volna, mert hatalmas ország és a mezőgazdasága elárasztaná az uniót, a mi gazdáink meg még a nyugatiakkal se tudták felvenni a versenyt, nem hogy olyan gazdákkal akiknek százszor akkora területeken van lehetősége termelni.
Ráadásul Ukrajna mindig is egyenlő volt a korrupcióval és a politikai leszámolásokkal.
Most viszont még azt se tudja senki hol van Ukrajna határa, mi maradt benne épen, mit kell újjáépíteni és ami Ukrajnában van annak ki a valódi tulajdonosa.
Előbb legyen vége a háborúnak, legyen rendezve a határvita, derüljön ki mennyien laknak Ukrajnában, a termőföldeknek, bányáknak, iparnak ki a tulajdonosa, mekkora az állam adóssága és bevétele, milyen a szociális rendszere és álljanak vissza a demokratikus intézmények. Most háborús vezetés van, totál diktatúrával, az ellenzék betiltásával.
Azt nem értem hogy merülhet fel bárkiben az hogy most az unió tagjai lehessenek, mikor ott áll Szerbia évek óta tökéletesen teljesítve minden uniós követelményt és semmiféle tárgyalás nem indult meg velük.
Komolyan, mintha ott állna az ajtó előtt egy maszkos, fegyveres ismeretlen nagy zsákkal a hátán azzal a felirattal a hasán, hogy 'lopni jöttem, viszem minden holmidat', azt be akarnák engedni, mellette meg a gazdag, ajándékot is hozó barátnak - akit korábban ők hívtak meg - annak meg hátat fordítanának és nem engednék be.

Most nem.
Inkább a már ezer éve tagjelölti státuszban lévő országok tagságáról kéne már végre dönteni.
Majd ha azokkal végeztek, utána jöhet Ukrajna kérdése.
Igen, értem.
Én csak egyetlen érvet tudnék mellette felhozni:
A történelmi nagy Magyarország területei végre ismét egy közösséghez tartoznának és idővel a schengeni övezetbe lépéssel újra szabadon határok nélkül átjárható lenne Nagy Magyarország.
Más érvet nem tudnék mellette hozni. Legalább is a magyar érdekek mentén biztosan nem. De azért érdekel minden fajta vélemény , nézőpont, álláspont.

"A történelmi nagy Magyarország területei végre ismét egy közösséghez tartoznának"
Ez sem valósulna meg Ukrajna csatlakozásával, hiszen a mostani Szerbia területén található történelmi Délvidék nem része az EU-nak.

ma 10:49
Én Putyintól csak egy szakadt Zsigulit kaptam a szolgálataimért. :(
Bezzeg a háború súlytotta Ukrajnában olyan luxusautókat tudnak venni, amelyek után még a leggazdagabb Nyugat-Európai országokban is megfordulnak.
Én most is azt mondom, mint '91-ben: Hiba volt engedni Ukrajna létrejöttét, mint önálló országot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!