Ezt egy másik kérdés alatti kommentben olvastam és érdekelne, hogy mi erről a Tisza támogatók véleménye. ?
"Engem sokkal jobban zavar az, hogy irdatlan nagy a kettős mérce. Ha Orbán nem támogatja az EU háborús kiadásait Ukrajnában, akkor Putyin-pincsi. Ha viszont Magyar Péter szintén nem támogatja a háborús törekvéseket, akkor az mekkora bölcs döntés már, és milyen jól teszi! Nem mellesleg a TISZA-szigetek már körberohanták a Facebook-ot a hírrel, hogy Magyar Péter legalább kiáll Ukrajna mellett a gonosz Orbánnak ellentétben, majd felszólal Peti, hogy azonnal szedjék le a nevét a nyilatkozatról, mert ő ilyen nem írt alá, és soha nem is fog. Hadd kérdezzem meg: akkor most mit mondanak a TISZA-szigetek? Kiírják majd a Facebook-ra, hogy a gonosz Peti mégsem támogatja Ukrajnát? Nem. Azt fogják kiírni, hogy EZ JÓ DÖNTÉS, és amúgy is a Fidesz biztos odahamisította a nevét. Tök hihető amúgy, hogy a Fidesz csak úgy hozzáfér egy papírhoz, ami nem mellesleg egy másik pártcsalád irata. Amúgy meg mit is keres a TISZA az EPP-ben, ha egy ilyen alapvető kérdésben sem ért egyet velük?"
Tényleg volt ilyen?

Emlékszem erre a hozzászólásra, de végig sem olvastam, mert egy rohadt fidesznyik írta a szokásos ferdítő üzemmódban. Lelki egészségem érdekében kizárom az életemből az ilyeneket.
Volt valami olyasmi, hogy tévedésből rákerült Magyar Péter neve egy EU-s dokumentumra, valami határozatra vagy effélére. Utána észrevették a hibát és törölték is, ennek ellenére a fideszbérenc sajtó körbehaknizza az internetet azzal, hogy "hűha, Magyar Péter mit művelt". Mint látható, a gyakorin is terjesztik ezt.
Szerintem ez lehet az az eset:

Többminden is van ebben, menjünk sorba:
"Ha Orbán nem támogatja az EU háborús kiadásait Ukrajnában, akkor Putyin-pincsi. Ha viszont Magyar Péter szintén nem támogatja a háborús törekvéseket, akkor az mekkora bölcs döntés már, és milyen jól teszi!"
Orbán nemcsak nem támogatója úgy általában az EU-Ukrán ügyeknek, hanem egyenest kerékkötője. Csomó más kérdésben pedig Oroszország védelmezői. A Tisza kommunikációs okokból nem támogatja proaktívan Ukrajnát, de se nem kerékkötői, se nem az agresszor támogatói. Más motiváció, más stratégia, más politikai hovatartozás és értékrendszer.
"majd felszólal Peti, hogy azonnal szedjék le a nevét a nyilatkozatról, mert ő ilyen nem írt alá, és soha nem is fog."
A vége valószínűleg költői túlzás, mert olyat nem mondott, hogy "soha nem is fog". Ez egyrészt, másrészt pedig önmagában miért ne háborodhatna fel azon, hogy olyanhoz adják a nevét, amihez nem járult hozzá azzal a következménnyel, hogy aztán hazugságkampányt indítsanak ellene idehaza? Akárhogy nézzük ez frusztráló és nem a fidesznek kedvez az, hogy miután kiderült a tévedés, azután is még terjesztik a hazugságot. Ennyit a kettős mércéről.
"Tök hihető amúgy, hogy a Fidesz csak úgy hozzáfér egy papírhoz, ami nem mellesleg egy másik pártcsalád irata."
Tárgyi tévedés, nincs olyan, hogy egy "másik pártcsalád irata". Ez egy EP, azaz Európai Parlament határozat volt. Annyi történt csupán, hogy a fideszesek frakciója nem ment el a szavazásra, de ugyanúgy tagjai az EP operatív működésének és ugyanúgy hozzáférhetnek, vagy kapcsolatban lehetnek olyan emberekkel, akik ezeket az iratokat átnézik, sokszorosítják, kiposztolják, kommunikálják stb. Úgy képzeld el, mint a parlamentben, hogy oké, hogy egy párt nem jelent meg, de a parlamenti jegyzővel, jogi osztállyal, az iratkezeléssel, a portással, a marketingessel, a házelnökkel, az asszisztenciával stb. attól még tudnak kontaktálni.
"Amúgy meg mit is keres a TISZA az EPP-ben, ha egy ilyen alapvető kérdésben sem ért egyet velük?"
Csak ismételni tudom, hogy az EP-ben zajlott munka, nem egyedi frakcióban. A fideszesek is ott lehettek volna, lévén az a munkahelyük, max. tartózkodnak, vagy nemmel szavaznak, de ennyi.

És akkor a Tisza, Magyar Péter hogy áll az ukrán kérdéshez? Ő támogatja vagy ellenzi a fegyverszállítmányokat? Milyen állásponton van azzal kapcsolatban, hogy európai erők Ukrajnában biztosítsák azt, hogy a tűzszünetet az oroszok ne szeghessék meg?
Nekem amúgy nem tűnt fidesz bérenc kommentnek. Manapság mindenkit fideszbérenceznek aki megkérdőjelez bármit is Magyar Péterrel kapcsolatban. Pár éve meg mindenki Gyurcsányistasorosbrüsszelidolláros volt aki a Fideszt kérdőjelezte meg.
Szóval Magyar Péternek mi a hivatalos álláspontja az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban? Ő is vétózna, vagy Ő megszavazná ezeket?

Nem is kell.
Egyértelmű, hogy mindig az európai main stream-mel szavazna együtt. És ez is a helyes politika.

"Nem is kell.
Egyértelmű, hogy mindig az európai main stream-mel szavazna együtt. És ez is a helyes politika."
És mi történne akkor, ha kiderülne, hogy Ő sem támogatja? Mondjuk a Fidesznek pont ez a legkisebb hibája hogy miként vélekedik az ukrán-orosz háborúról. Csak érdekel, hogy Magyar Péter hogy van ezzel a kérdéssel. Engem mondjuk nem befolyásolna komolyabban, mind a két álláspontot meg tudom érteni. Csak érdekelne, meg az is, hogy a Tiszára szavazókat ez mennyire befolyásolná. Mondjuk szerintem aki a Tiszára szavaz nem az ukrán-orosz háború miatt teszi, hanem megunta már ezt ami zajlik jelenleg.

"Mondjuk szerintem aki a Tiszára szavaz nem az ukrán-orosz háború miatt teszi, hanem megunta már ezt ami zajlik jelenleg."
Ezt teljesen jól látod!
Az orosz-ukrán háború kapcsán bőven elég, ha tisztán látja egy politikus Magyarország érdekét. Magyarország érdeke az, hogy demokrácia legyen és a nyugati orientáció fennmaradjon (ma már inkább újraépüljön). Ebből evidensen következik, hogy hosszú távon nagy bajt jelentene az agresszor megjutalmazása ukrán területekkel. Bizonyos értelemben az is megjutalmazás volt, amikor 2014-ben a Krím-fsz. megszállása után csak enyhe ejnye-bejnye volt, nem ilyen szankciók, mint most. De legalább már egyértelműen tudjuk: ez sem volt elég Putyinnak. Inkább úgy fordította le magában ezt a hozzáállást, hogy ha különösebb következmények nélkül ennyit megtehetett, miért ne lépne még tovább. És ha most megkapná Kelet-Ukrajnát, akkor se tenne le arról, hogy később még tovább lépjen. Hiszen most is elérte, amit akart. Épp ezért nagyon fontos, hogy a béke olyan legyen, amiből Putyin megérti: senki nem fog neki egy négyzetméternyi területet sem elismerni abból, amit agresszorként elfoglalt.
Épeszű EU-s politikus csak ezt támogathatja. Ezt is támogatja az EU main stream része. Ha nem ezt tenné, akkor egyszer csak itt lenne a határunknál Oroszország, majd a határunkon belül. Mint most Ukrajnában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!