Normális-e az,hogy a fidesz már 15. alkalommal módosítja az alaptörvényt?

Az is bekerült, hogy az ember férfi vagy nő.
Szóval a gender mozgalom által kitalált új nemi identitások Magyarországon értelmezhetetlenek lesznek.

21, miért, van ellenvetésed? Az ember vagy férfi vagy nő. Minden más pedig sajnálatos genetikai betegség. Ez tény, a biológia meg a tudomány is kimondja. Márpedig érvekkel, bizonyítékokkal alátámasztva. Hangot lehet adni a nemtetszésnek, de akkor kezdjünk el annak is hangot adni, hogy a fű miért zöld, amikor a hupilila sokkal szebb lenne.
Biszexuális vagyok, tehát elvileg érdekelt az lmbt akármiben, de ez az új mesemaszlag, hogy hetvenakárhány nem van, nevetséges. Értelmes embernek ezt magyarázni sem kell, a hülyéknek meg legalább ott van az alaptörvény, mint vezérelv.

19: Miért? Eddig nem volt tilos más jogszabály alapján? Dehogyisnem, szóval attól, hogy bekerül az alaptörvénybe, jogi értelemben semmi sem fog változni, ettől semmi sem lesz "tilosabb".
Az pedig elég szomorú, hogy a drogkérdést – mint minden mást is – csak és kizárólag jogszabályi úton akarnak megoldani, holott a droghasználat 90%-a ismeretlen marad a hatóságok előtt, szóval ezzel effektíve nem védik meg a fiatalokat. Amivel meg lehetne, pl. felvilágosítás, képzés, látásmódformálás, stb., azzal meg egyáltalán nem foglalkoznak. Abba, mondjuk, több évnyi terepmunkát kéne tenni, azt néhány percnyi jogászkodással nem lehetne kipipálni, majd a teljes propagandából szajkóztatni, hogy mekkora nagy dolgot tettek a fiatalok megvédéséért.
20: Nem! Ez csak látszatintézkedés, semmi több. Ezért nem érdemes alaptörvényt módosítani.

Nekem nincs ellenvetésem. De nemrég itt az oldalon vitáztam másokkal, akik nem akarják elfogadni, hogy csak két biológiai nem van.
Nekik ez fontos hír, hogy a hagyományos nemről szóló nézetek az Alaptörvény részét képezik majd.

Azt tudom, hogy a magyar törvények eddig is a drog ellen voltak, ennek ellenére mégis ment a cuccozás, pl. Van olyan celeb, akiről köztudott, hogy drogfüggő volt, mégsem kapott büntetést, vagy én legalábbis nem tudok róla, hogy kapott volna.
Az új törvény nekem igenis tilosabbnak tűnik, mert a drogozás minden formályát - előállítás, terjesztés, használat, népszerűsítés - tiltja.

25: Tévedsz: eddig is tilos volt előállítani, terjeszteni, használni és népszerűsíteni is. És ahogy eddig is keveseket kapcsoltak le miatta, ez eztán is így lesz. Eddig sem jogszabályi hiányosság volt, hanem kapacitásbéli.
De ettől még fenntartom, hogy a drogproblémára nem a büntetés kilátásba helyezése a megoldás, mert a büntetés nem fog senkit visszatartani, ha kicsi a lebukás veszélye. Egy függőt meg pláne nem. Visszatartó erő akkor lenne, ha a lebukás/felderítés aránya a jelenlegi 10% helyett 90% lenne. De ezt lehetetlen elérni, hiszen nem lehet mindenki mellé és mindenki otthonába rendőrt állítani.
A megoldás, mint sok minden másban is, a megelőzés lenne. Távol kell tartani a fiatalokat a drogtól, de ez tiltással nem megy, csak képzéssel, hogy ők maguk legyenek képesek nemet mondani rá. Ez nagyságrendekkel jobban védené őket, mint a tiltás.

És be is betonoznák örökre a veszélyhelyzetes rendeleti kormányzást, ha azt úgy szeretnék. Hát ez felháborító!
Nem akarok vészmadárkodni, de nagyon kezdünk átmenni a fehérorosz szintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!