Kiskereskedők! Meg lehet élni 10%-os élelmiszer-kiskereskedelmi árrésből?

10% árrés, és még ebből is lejön 4.5% kiskereskedelmi különadó a 4 nyugati multi hálózatnak.
Oldják meg.

Az árrés, nem egyenlő a nyereséggel
legyszerüsitem, mert a fidesz szavazók nem igen értik meg (igy sem)
Ha én a kisboltomban megveszem az 1000 forintos tejfőlt és 1100 ért árulom, akkor nem 100 forint a haszon. Az árrásből még ki kell fizetni a költségeket(reszi, munkabér stb) és a meradék pénz az lesza nyereség.
Most hogy a fidezs megint agymosódát rendez nem történik semmi, csak az hogy a 30 cuccot picit olcsóbban meg fogod tudni venni(pl a farhát) de közben minden mást meg kell emelnie a kereskedőnek, mert háát nem fog vesztességgel kereskedni senki!
Ez a fidesz birkák szerint tudom hogy "Nagy segítség ez a magyar családoknak!" de ez amugy paarsztvakítás+ még emeli is majd az inflációt!
Sose tanultok?
Ez a multkor se vált be, akkor is emelte az inflációt.
De előre... Birkák menjetek csak a szakadékba előőőre::D

30 terméknek nem nővelik az árát, a másik 1000nek meg igen, problem solved
Ez az intézkedés, kb 3-4 %ot fog dobni az kaján.
Egyszer már eljátszottak egy hasonló intézkedést, az dobott vagy 8%ot az kaján.
Na de tényleg nincs köztetek boltos?
Nekem iszonyú kevésnek tűnik a 10%-os kisker árrés; különösen gyorsan romló élelmiszeteknél.
Rengeteg költség van ezeknek a cuccoknak az árulásán.
Én ennyiért biztos nem csinálnám

#5-nek (kérdezőnek):
Nem "boltos" voltam, csak zöldséges.
Az édes anyjuk p'csájának hazudjanak 10%-ot.
A kisboltok jelentős része a METRO-ból szerzi be az áruját, ahol csak vállalkozókat szolgálnak ki.
Vegyük példának a sertés-combot. A SPAR-ban például jelenleg 1999Ft/kg, a METRO-ban pedig 1399Ft. Nettóval számolj, mert az ÁFA-t leírják.
A legolcsóbb "M"-es tojás a SPAR-ban 99Ft/db, a METRO-ban 62Ft.
A liszt a SPAR-ban 339, a Metro-ban 157.
Ez lenne 10%? Vagy azt akarják állítani a multik, hogy a METRO, ami egyyébként CSAK viszonteladókat szolgál ki, valami csoda foltán tudja ilyen olcsón adni a termékeit?
Bár erősen kormányellenes vagyok, de nem elvakult. Ebben a kereskedelmi kérdésben teljesen igazat adok nekik. A kereskedők kibaxottul el vannak szállva az árakkal.
7:
És te milyen árréssel dolgoztál?
7:
Szóval?

Beterheléses voltam.
Ez azt jelenti hogy gyakorlatilag alkalmazottként nyomtam, forgalomfüggő bérrel, saját árbeállítással. Vásárcsarnokban dolgoztam három asztalon, az árakat pedig a többi zöldéges figyelésével állítottam be, mindig a legalacsonyabbra.
Szidták is a qrva anyámat. 🤣🤣🤣
Ők mint "őstermelők" összejátszottak az árakkal, én meg rendszeresen "belef'stam a ventillátorukba". A mai kereskedők nagyon ostobák, képtelenek átlátni a kereskedelmet. Ha csökken a forgalom, azzal együtt a bevétel, mit csinál a sok bírka? Árat emel hogy kompenzálja a kiesést.
Én CSÖKKENTETTEM az árat amivel növeltem aa forgalmat, ami kompenzálta a kiesést. Id'óták.
Aztán egy agyvérzés elvitte a fővállalkozót, én meg sajátból nem folytattam. A logisztikával lettek volna problémáim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!