Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kiskereskedők! Meg lehet élni...

Kiskereskedők! Meg lehet élni 10%-os élelmiszer-kiskereskedelmi árrésből?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 14:42
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Nem érdekel, oldják meg
13 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
6%

10% árrés, és még ebből is lejön 4.5% kiskereskedelmi különadó a 4 nyugati multi hálózatnak.

Oldják meg.

tegnapelőtt 14:46
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Itt a lehetőség a termelőknek is árat emelni, mert magasabb ár árrésének több lesz a 10%-a is. Ha 30%-os árrésről le kell menni 10%-ra, majd a termelő emel rajta 20%-ot, mert annyiért is el lehet azt adni. Aztán ha vége a korlátozásnak, majd a kereskedő visszarakja a 30%-ot a 20%-kal magasabb beszerzési árra, és megint hőböröghet mindenki hogy drága az élelmiszer :D
tegnapelőtt 15:01
 3/11 Mad Max2 ***** válasza:
85%

Az árrés, nem egyenlő a nyereséggel

legyszerüsitem, mert a fidesz szavazók nem igen értik meg (igy sem)

Ha én a kisboltomban megveszem az 1000 forintos tejfőlt és 1100 ért árulom, akkor nem 100 forint a haszon. Az árrásből még ki kell fizetni a költségeket(reszi, munkabér stb) és a meradék pénz az lesza nyereség.

Most hogy a fidezs megint agymosódát rendez nem történik semmi, csak az hogy a 30 cuccot picit olcsóbban meg fogod tudni venni(pl a farhát) de közben minden mást meg kell emelnie a kereskedőnek, mert háát nem fog vesztességgel kereskedni senki!

Ez a fidesz birkák szerint tudom hogy "Nagy segítség ez a magyar családoknak!" de ez amugy paarsztvakítás+ még emeli is majd az inflációt!

Sose tanultok?

Ez a multkor se vált be, akkor is emelte az inflációt.

De előre... Birkák menjetek csak a szakadékba előőőre::D

tegnapelőtt 15:05
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

30 terméknek nem nővelik az árát, a másik 1000nek meg igen, problem solved

Ez az intézkedés, kb 3-4 %ot fog dobni az kaján.

Egyszer már eljátszottak egy hasonló intézkedést, az dobott vagy 8%ot az kaján.

tegnapelőtt 15:14
 5/11 A kérdező kommentje:

Na de tényleg nincs köztetek boltos?

Nekem iszonyú kevésnek tűnik a 10%-os kisker árrés; különösen gyorsan romló élelmiszeteknél.

Rengeteg költség van ezeknek a cuccoknak az árulásán.

Én ennyiért biztos nem csinálnám

tegnapelőtt 15:26
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
Nagy Márton és Orbán Viktor szerint meg, mondjuk Zsiga Marcell fideszes képviselő is azt mondta 50 azaz ötvenzer forintból meg lehet élni.
tegnapelőtt 15:34
 7/11 DK-s ***** válasza:
0%

#5-nek (kérdezőnek):

Nem "boltos" voltam, csak zöldséges.

Az édes anyjuk p'csájának hazudjanak 10%-ot.

A kisboltok jelentős része a METRO-ból szerzi be az áruját, ahol csak vállalkozókat szolgálnak ki.

[link]

Vegyük példának a sertés-combot. A SPAR-ban például jelenleg 1999Ft/kg, a METRO-ban pedig 1399Ft. Nettóval számolj, mert az ÁFA-t leírják.

A legolcsóbb "M"-es tojás a SPAR-ban 99Ft/db, a METRO-ban 62Ft.

A liszt a SPAR-ban 339, a Metro-ban 157.

Ez lenne 10%? Vagy azt akarják állítani a multik, hogy a METRO, ami egyyébként CSAK viszonteladókat szolgál ki, valami csoda foltán tudja ilyen olcsón adni a termékeit?

Bár erősen kormányellenes vagyok, de nem elvakult. Ebben a kereskedelmi kérdésben teljesen igazat adok nekik. A kereskedők kibaxottul el vannak szállva az árakkal.

tegnapelőtt 16:06
 8/11 A kérdező kommentje:

7:

És te milyen árréssel dolgoztál?

tegnapelőtt 16:14
 9/11 A kérdező kommentje:

7:

Szóval?

tegnapelőtt 17:18
 10/11 DK-s ***** válasza:

Beterheléses voltam.

Ez azt jelenti hogy gyakorlatilag alkalmazottként nyomtam, forgalomfüggő bérrel, saját árbeállítással. Vásárcsarnokban dolgoztam három asztalon, az árakat pedig a többi zöldéges figyelésével állítottam be, mindig a legalacsonyabbra.

Szidták is a qrva anyámat. 🤣🤣🤣

Ők mint "őstermelők" összejátszottak az árakkal, én meg rendszeresen "belef'stam a ventillátorukba". A mai kereskedők nagyon ostobák, képtelenek átlátni a kereskedelmet. Ha csökken a forgalom, azzal együtt a bevétel, mit csinál a sok bírka? Árat emel hogy kompenzálja a kiesést.

Én CSÖKKENTETTEM az árat amivel növeltem aa forgalmat, ami kompenzálta a kiesést. Id'óták.

Aztán egy agyvérzés elvitte a fővállalkozót, én meg sajátból nem folytattam. A logisztikával lettek volna problémáim.

tegnapelőtt 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!