Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is ez a két...

Szerintetek is ez a két csoport van külföldi munkával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1. Ellenzők

Nem jó mert ott sincs kolbászból a kerítés, nem kapsz munkát, kinéznek az emberek, nekünk kell itt rendet rakni, szemét disszidens.

2. Pártolók

Jó mert normális fizetést adnak az itthoniakhoz képest, tudom, hogy ott se kolbászból van a kerítés, de legalább normálisan megfizetik a munkát.

Mivel én a 2. csoportba tartozom így leírom a véleményemet.

Nálunk nem adnak normális fizetést, ergo nem lehet megélni. Lassan a pest árak ott vannak mint sok más helyen.( pl amerika) Kivéve a lakás, albérlet. OK ha nekünk kell itt rendet rakni akkor az hány évig tartana vagy ha politikusakra hagyjuk? 30-40 év? AZ emberek nem tudnak ennyit várni. Nem 500 év az élet.

Ha az ember kimegy alapfeltétel a nyelv beszélése.

És az, hogy nem adnak kint külföldinek munkát marhaság nekem is vannak kint ismerőseim. Vagy itthon, egyik ismerősöm munkatársa sem magyar hanem koreai. Kicsit beszél magyarul. Az állásra voltak magyar jelentkezők, de hogy miért a külföldit vették fel? A tudása miatt. Sok olyan munka van ahol a külföldi jelentkező jobb mint a saját. Nálunk már szinte lehetetlen lesz megélni. Ugyanazért a munkáért, a nemrég említett ismerősöm kint 1.8-2 M ft.-t kapna. Így már ő is gondolkodik, hogy kimegy.

Itt a hazaszerettet kérdése. Hazaszerettet meg lehet élni? Lehet gyerekeket nevelni? Normális életszínvonalat fenntartani? Lehet választani valaki vagy hű és rosszabbul él vagy kimehet és normálisan meg tud élni.

Személy szerint 3 gyereket akarok, de ha itthon maradok akkor még 2.-on is gondolkodnék.

Így nem kell csodálkozni, hogy kevesebb gyerek születik és sokan elmennek. Az orvosok is sokszorosát megkapják kint mint itthon. Róluk volt régen a tv-ben egy riport, hogy sokuk szívesen maradna, de elmennek. Miért? Mert itthon nem lehet megélni. A hazaszerettet nem tesz kenyeret az asztalra.

2010. nov. 9. 18:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%

Udv

Szerintem sulyos fogalom zavarban vagy, aki kimegy munkat vallalni kulfoldre az nem disszidens disszidalni annyit jelent, hogy engedely nelkul illegalisan elhagyod az orszagot ez 1989 utan megszunt buncselekmeny lenni. A kivandorlas es letelepedes egy masik orszagban megint csak mast jelent. Ilyenkor az ember ugy dont, hogy a tovabbiakban egy masik orszagban fogja leelni az eletet es eszerint rendezkedik be. Aki meg ugy gondolja akar hatarozatlan idore is, hogy elmegy tobb penzt keresni egy orszagban de nem adja fel vegleg Magyarorszagon az eletet. Egyebkent ez a kulfoldi munkavallalasi mizeria egy nagy baromsag ennek semmi koze a hazaszeretethez. Rengeteg Nyugat-Europai ember dolgozik Canadaban, USA-ban vagy Ausztraliaban es viszont. Ha van egy jo szakmad amiben otthon nem tudsz annyit keresni vagy nem tudsz elhelyezkedni viszont mashol van erre lehetoseg miert nem mennel? Egyebkent miert adsz mas velemenyere? Tudnak segiteni? Fontos amit mondanak?

Egyebkent is mit ertesz kulfold alatt? Pl Eszak[Amerikaban nem nagyon fogadjak el a magyar iskolat de meg a jogositvanyt sem. Aztan ott van, hogy milyen keresett szakmad van stb.

2010. nov. 10. 04:34
 12/20 A kérdező kommentje:

"Szerintem sulyos fogalom zavarban vagy, aki kimegy munkat vallalni kulfoldre az nem disszidens disszidalni annyit jelent, hogy engedely nelkul illegalisan elhagyod az orszagot ez 1989 utan megszunt buncselekmeny lenni."

én tudom, de itt elég gyakran hallani ezt.

2010. nov. 10. 06:22
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
A hazaszeretet ott keveredik bele h azért mert jónak tartod kimenni külföldre azért nem kéne úgy leszolni ezt az országot, csak azért mert nempottyan az öledbe a pénz! egyébként máshol se fog. és persze vannak jobb helyek, de sztem Magyarország egyáltalán nem olyan rossz csak itt élsz és nemcsak a kirakatot látod mint külföldből, innen nincs esélyed megérteni pl. az ottani politikát teljes mértékben.
2010. nov. 10. 15:44
 14/20 anonim ***** válasza:
04:34 - Öcsémnek volt egy osztálytársa középiskolában, aki az Egyesült Államokban nőtt fel, amikor hazaköltözött, kint már lerakta az érettségit, de itthon nem fogadták el, és újra kellett járnia a középiskolát. Szóval ez a papír el nem fogadás oda-vissza működik.
2010. nov. 10. 20:09
 15/20 anonim ***** válasza:
Én a népességvándorlással nem értek egyet (4. csoport).
2010. nov. 14. 03:09
 16/20 anonim ***** válasza:

"Szerintetek is ez a két csoport van külföldi munkával kapcsolatban?"

Nem.

Én pl. nem ellenzem és nem is "pártolom" a kivándorlást. Hidegen hagy: egy lehetőség ezer közül. Nem "pártolom" és nem "ellenzem" azt sem, ha valaki Lacházán dolgozik, meg azt sem, ha Londonban. A lényeg az eredmény.

Amit viszont ellenzek, és sokan ezt nem képesek megérteni (illetve úgy tesznek, mintha nem értenék), az egyes emigránsok önimádata és a Magyarországgal szembeni gyűlölködésük. Amelyik emigráns nem csinálja ezt, azzal semmi bajom, de amelyik csinálja, azzal nem tudok megértő lenni, akármennyit is nyafog vagy bizonygatja a vélt felsőbbrendűségét.

"Nálunk nem adnak normális fizetést, ergo nem lehet megélni."

És mi van, ha igen? Mi van, ha én megélek? Akkor nekem akárhányszor elmondod, hogy nem tudok megélni, nem fog nekem leesni, hogy jé, én nem is tudok megélni, egészen eddig tévedtem.

Bocs, de nem bírom meglátni az emigránsok csodálatos nagyságát. Az, hogy nem tudnak megélni ott, ahol más igen (ti. Magyarországon), az az én szememben nem érdem, nem is szégyen, hanem egyszerű balszerencse. Ez van. Az, hogy valaki emigráns, nem rossz és nem is jó önmagában. Azt viszont, ha emigrációja után folyamatosan visszajár telehisztizni a gyk-t arról, hogy de utálja Magyarországot, azt nem tudom elfogadni.

2010. nov. 14. 05:53
 17/20 anonim ***** válasza:
64%

11-09 19:22

Hallani akarja, hogy mi, maradi magyar surmóparasztok felnézünk őrá, a nagy emigránsra.

2010. nov. 14. 05:54
 18/20 cydor válasza:

persze, nyugati fizetésből itthon élni.

nem aza lényeg hogy kolbászból van-e a kerítés.

az a lényeg, hogy itthon ha többet dolgozol akkor sem keresel többet.

nyugaton ugyanannyi munkával ugyanazon az életszínvonalon élhetsz, mert sokkal nagyobbak a költségek.

sőt ha szórakozni is akarsz, akkor még kevesebbet ér a fizetés.

ha kimész dolgozni, szerényen élsz, és vállalsz túlmunkát, akkor tudsz pénzt megtakarítani.

amit megtakarítasz, az ott semmire sem elég, de hazahozod, itthon meg tudod alapozni a jövődet, pl házat tudsz építeni belőle.

csak ha ez sokáig tart, az egészséged könnyen rámehet. (egyik rokonom közgáz diplomával angliában 12-16 órában dolgozott felszolgálóként. az izületei meg a gerince trapa 36 évesen, de van egy családi háza és egy szép lakodalmat ültek, van egy jó kocsijuk, és annyi megtakaritása, hogy majd a gyerekük (aki nemrég született) egyetemre tudjon menni. kérdés, hogy ők milyen állapotban lesznek addigra...

(ők azon szerencsés kivételek egyike, akinek a külföldi munkavállalás nem ment a kapcsolatuk rovására.)

ezért van annyi ellenző: ha simány csak kimész melózni általában olyan melót fogadsz el, amit itthon talán nem is csinálnál. de arányaiban többet fizetnek nyugaton az alja melóért, és csak vendégmunkások végzik. ha megszerezted a papírokat (letelepedési stb) utána tudzs szakterületeden is dolgozni, de akkor már jönnek a féltékyen munkatársak, hiszan előlük veszed el a munkát, és lehet hogy ha jobb vagy náluk (szélesebb látókör, szorgalom, kreativitás stb) akkor könyebb vezetői pozícióba kerülni. ha eljutottál eddig, akkor viszont már tényleg jól keresel, és tudsz normális életvietel mellett is megtakarítani.

2010. nov. 14. 10:51
 19/20 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha az ember a saját szakmályában keres munkát(pl mérnök) és nem pl felszolgáló vagy pincér?
2010. nov. 14. 10:55
 20/20 anonim ***** válasza:

„szakmályában”

Úgy valószínűleg többet keres.

2010. nov. 14. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!