Ha a liberálisok nyernek 2026-ban, akkor milyen intézkedéseket fognak hozni?

A Tisza liberális? Hát te hol tanultál politikaelméletet barátom?:D
A Tisza fölött úgy lóg egy világító tábla, hogy "jobbközép párt", hogy még a vak is látja.
A Mi Hazánk szélsőjobb, a Fidesz jobboldali konzervatív, a Tisza jobbközép, a DK szociáldemokrata (balközép) párt. Az 5-ös válaszoló fogta meg, valóban a Momentumra lehetne rásütni, hogy liberális, de ők meg messze vannak a parlamenttől.

A te felvetéseid inkább a jelenlegi kormányzati propaganda által rajzolt karikatúrákra hajazanak, mintsem megalapozott politikai realitásokra.
Valószínűleg adóemelések a vagyonosabb rétegek számára, szociális juttatások növelése, oktatásra és egészségügyre fordított források bővítése. Erősebb uniós elköteleződés, az EU-s források lehívása (akár kompromisszumok árán), jogállamisági reformok. Közelebbi viszony a Nyugathoz, esetleg Ukrajna támogatása (nem feltétlenül fegyverekkel, de humanitárius vagy gazdasági segítséggel). Az LMBTQ-jogok enyhe bővítése, de radikális lépések nélkül, figyelembe véve a magyar társadalom konzervatív többségét.

Gondolom "liberális" alatt a baloldali pártokat érted.
A Tiszát egyelőre nem tudom hová sorolni. Magát jobbközépre sorolja, viszont jelenleg közeleg a volt SzDSz-hez, s ki tudja 2026-ig mi lesz.

Nekem az a durva, hogy olyan embereknek, akik nem tudnak megkülönbözteti sima jobb és baloldali ideológiákat és akkor olyan részletekbe bele se megyek mitől lesz egy párt progresszív, konzervatív liberális, libertánista stb, azoknak szavazati joga van...
Azt se tudják mire szavaztok, sőt azt is merem állítani hogy arra akire legutóbb szavaztak a választási kampányából nem tudnak -nem mondok sokat - felsorolni 10 olyan vállalást, amit a következő választáson számon kérhetnének rajta. Csak megnézték, hogy "jó-e a logó a neve mellett".
Na ilyenkor én is elgondolkodok kell-e mindenkinek szavazati jog, vagy jobb lenne minimum egy előzetes teszt, hogy legalább a jobboldal-baloldal tud-e különbséget tenni a kedves szavazó. Egyáltalán tudja-e mitől jobboldali, vagy baloldali valaki?

"Szerintem a Tisza liberális. A szavazóik biztosan."
Tisza-szavazóként körbe tudnád nekem írni, hogy szerinted mitől vagyok liberális? 🙂
Tényleg érdekel...

17.
Melegházasság.
Eu pártiság.Az EU balliberális szervezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!