Egy Fidesz rendezvényen mikor gyűlnének össze ennyien, mint Magyar Péter rendezvényein?

Voltam TISZA rendezvényen, találkoztam is Magyar Péterrel.
Az a véleményem, hogy Magyar követése erősen érzelemközpontú. A követők többsége az életben megfáradt ember, aki tőle várja a segítséget.
Magyar azonban eléggé rafináltan építi a politikáját, ugyanis kényes kérdésekben nem nyilatkozik: nem beszél arról, hogy kell-e katonai segítséget nyújtani Ukrajnának, nem beszél az LMBTQ kérdésről sem, csak ködösít. Nem beszél arról sem, hogy kell-e mindenben engedni az EU-nak (én legalábbis nem tudok erről, hogy egyértelműen állást foglalna, de javítsatok ki, ha tévedek).
Szóval én nem tudnék bízni benne.

2; Egy fejlődő politikai mozgalomnak különösen ma, érzelemközpontúnak is kell lennie, akár tetszik ez akár nem. Már csak azért is, mert a Fidesz 15 éve érzelemközpontú. Egy mérsékelt, szekértelemre alapozó párta, mint amilyen a 2RK láthatóan nincs igény egyelőre és közelébe nem jut ahhoz, hogy elzavarja a rablókormányt.
Az, hogy életben megfáradt emberek követik, hát, nem tudom, hogy nem-e Fidesz rendezvényen jártál-e véletlenül (bár nyilván nem, mert nem merik őket megtartani), mert a Tisza jóval népszerűbb a 40 alatti korosztályban, a Fidesz meg afelett.
LMBTQ kérdésről beszélt. Úgy kezeli, ahol azt kell: gumicsont. Senki nem akar betiltani semmit, pusztán arról van szó, hogy egy erős állítással most a Fidesz akarja uralni megint a közbeszédet. Magyar nagyon okos módon erre a vonatra nem ül fel, mint korábban az ellenzéki pártok közül mindenki.
Nem annyira értem, hogy a hozzád hasonló mérsékelt, szakpolitikát váró emberek tulajdonképpen mit várnak egy olyan rendszerben, ami az érzelmekre és megosztásra épít 15 éve.
"Szokott lenni olyan rendezvény, bár nem fidesz szervezésű, ahol mostanában fideszesből volt a legtöbb. Négy évente szokták tartani."
Mostanában biztosan nem, mert 2024-ben is 56% már ellenzéki pártokra szavazott. 2026-ban pedig majd arra is ráébredtek, hogy most már nem Gyurcsány és a 15 évig olyan jó kis kényelmes kétharmadokat okozó roncsellenzék ellen kell küzdenetek.

"LMBTQ kérdésről beszélt. Úgy kezeli, ahol azt kell: gumicsont"
Tudtommal nem foglalt állást a TISZA abban, hogy be kell-e tiltani a Pride-ot, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!