A baloldal (és részben a Fidesz is) a rászorultságot miért anyagi helyzet, osztály szerint nézi?
Abban nem tudom mi a rászorultság,hogy egy munkaképes ember nem akar dolgozni hanem inkább a segélyért áll sorba.
Most mellőzünk minden "etnikai politikát" tartalmazó hozzászólást.
Mitől rászoruló ő?
Véleményem szerint, azok a rászoruló emberek, akiknél tényleges probléma van.Azaz, nem munkaképesek fizikai, szellemi vagy hozzátartozó fizikai és szellemi problémái miatt.Vagyis, fizikai, szellemi fogyatékossága van, vagy olyan hozzátartozót ápol.
Véleményem szerint, ők rászorulók és ha szabad így mondani az állam igenis támogassa őket.
Viszont, aki nem ilyen, hanem csak lusta, azt minek támogatni?

bugyuta tiszások hiszik, hogy a költségvetési döntések érzelmi alapon történnek
előre odaadni a pénzt (segély, családi pótlék) sokkal kockázatosabb, mint helyette nem beszedni adót (adókedvezmény)

Oké, ez a kérdés most nem trollkodásnak tűnik, úgyhogy válaszolok rendesen:
A rászorultság nem anyagi helyzetet jelent, hanem azt, hogy az adott ember képtelen valamiért normális életet élni. Nem tudom honnan jön nálad ez a segély dolog, sosem járt alanyi jogon.
A baloldaliság viszont nem ezt jelenti, a jobboldaliak is segítenek a rászorulókon. A baloldal a társadalmi egyenlőtlenségeket szeretné felszámolni újraelosztással akkor is, ha a legalsó réteg nem rászoruló. Egyszerűen mert így igazságos.

Nem tudom mire gondolsz most pontosan, hiszen jelenleg munkanélküli segély 90 napig jár, utána mehetsz közmunkára, ha akarsz még pénzt kapni. De egy közmunkás talán 100ezer forintot se kap egy hónapban, ami a mai árak mellett semmit. De ez igaz az átlagnál alacsonyabb 200ezer-300ezer forintos nettó fizetésekre is, hogy becsületesen megkeresi a pénzt, de hogy él meg belőle, meg hogy nevel gyereket? Hát nem nagy lábon, az biztos. És akkor ne is beszéljünk a nyugdíjakról, hogy a medián nyugdíj is havi 200ezer forint körül van.
Értem, hogy lehet vállalkozni, meg az embernek ott a lehetőség élete végéig továbbtanulni, és akkor előre tud lépni. De másrészt valakinek meg kell csinálnia az "egyszerűbb" munkákat is.

"Nem tudom mire gondolsz most pontosan, hiszen jelenleg munkanélküli segély 90 napig jár, utána mehetsz közmunkára, ha akarsz még pénzt kapni."
Vagy munkát is lehet keresni 3 hónap alatt, ha úgy érzed. Nem a 91. napon kell elkezdeni.

nagyon sokan élnek úgy, hogy ahogy megvan a jogviszony a segélyhez már repülnek is a munkanélkülibe
3 hónap elfekvő kicsi meló aztán megint munkanélküli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!