Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péternek és a Tiszának...

Magyar Péternek és a Tiszának az alábbi opciók közül melyik lenne a legszerencsésebb, hogy maximalizálják a szavazataikat a Fidesszel szemben?

Figyelt kérdés

ma 13:47
A kérdező szavazást indított:
Egyedül indulni, olyan helyeken is ahol népszerű baloldali politikus indul egyéniben. Hagyni a baloldalt, hogy ők is induljanak.
A baloldali pártoknak meg kell állapodni Magyarral, előválasztás alapján kiválasztani a legesélyesebb jelölteket.
A baloldali partoknak 2026-ban nem szabadni indulniuk. Be kell állniuk a Tisza mögé, támogatni kell őket, fel kell szólalniba Tisza érdekében.
A baloldali pártoknak nem szabad imdulniuk, de ne is szóljanak semmit a Tisza ellen, ne vegyenek el szavazatokat.
Egyéb, leírom
12 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem se a balodali pártoknak, se a Tiszának nem szabadna indulni.
ma 13:51
 2/16 anonim ***** válasza:
41%

Most fej fej mellett vannak Tisza Fidesz, nyilván ha a többi ellenzéki párt nem áll be a Tisza mögé akkor a Fideszt segítik.

Ennyi a történet hogy aztán mit fognak tenni nem tudom.

ma 13:53
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a Fidesz se induljon, hogy a Tisza győzhessen. :D

Aki nem pártolt át eddig a Tiszához, mert vannak minimális elvárásai azok felé akik kormányra akarnak kerülni azok akkor se fognak leszavazni rájuk ha nem indul az aktuális kedvencük.

Eleve kik a baloldali pártok? Akik 2022-ben az Egységben Magyarországra szavaztak? Mert ha igen akkor mondjuk egy Momentumos ex szavazót én inkább látok a Kutyákra szavazni, mint a Tiszára. De pl. egy DK-s kisnyugdíjas se menne el Magyar Péterre szavazni csak azért, mert Gyurcsány nem indul. Szóval már itt bukik az elméleted, mert a legjobb esetben nyerhető szavazatok száma is max a 100 ezer lehet. Erre meg tudtommal a Tiszának nincs szüksége, mert folyamatosan áradnak és már tavaly 9%-kal vezettek.

ma 14:00
 4/16 anonim ***** válasza:
56%
Én már átpártoltam a Fidesztől a Tiszához, a Putyinkotta már sok volt nekem.
ma 14:02
 5/16 A kérdező kommentje:
3) ex Momentumos vagyok, s nem kerdes hogy a Tiszara szavazok, mondhatni muszáj rajuk szavazni aztan lesz valami. Az biztos h a Fidesznel barmi jobb lehet s Magyar Peterek tevekenysege alapbol sokkal szimpatikusoabb mint a facebookon kommentelgeto belpesti DK-sok.
ma 14:03
 6/16 anonim ***** válasza:
73%

5)

De ha mondjuk te egy olyan ex Momentumos lennél aki 2024-ben nem állt be a Tisza mögé, nem kedvelnéd MP fejét akkor is a Tiszára szavaznál csak azért, mert a Momentum nem indul?

Vagy neked mi a motivációd, hogy a Tiszára szavazol? Bejön neked, hogy Ruszin-Szendi Romulusz mellett ott áll Bódis Kriszta vagy csak szeretnéd, hogy a Fideszt váltsa már le valaki? Esetleg azt nem tudod elképzelni, hogy nem minden 2022-ben Momentumot támogató személynek a kormányváltás az elsődleges/ egyetlen prioritása?

ma 14:08
 7/16 A kérdező kommentje:

6) Megmondom őszintén, júniusban a Momentumra szavaztam az EP-n valamint a fővárosi listán is taktikisan. Mindegy volt az az egy szavazat, tudtam hogy ezen semmi nem múlik.

Ha most elindulna a Momentum, a nagyobb jó érdekében a Tiszára szavaznék. És ezzel nem a Momentumot akarom cserben hagyni, de ebben a választási rendszerben, ahol a Fidesz kb 30%-kal is szerzehet 2/3-ot minden más pártra ami nem a Tisza leadott szavazat kidobott szavazat.

Én sem értek egyet sok mindenben a Tiszával, de jelenelg nincs jobb lehetőségünk a Fidesz leváltására és lehet nem is lesz már. Ezért is kellene mindenkinek félrerakni most az egyszer az elveit s arra szavazni akinek a legtöbb esélye van leváltani a Fideszt. Vagy mindenkinek olyan jó mostanában a Fidesz alatt?

ma 14:16
 8/16 A kérdező kommentje:
6) ha nem a kormányváltás akkor mi? Az hogy elérjék az 5%-ot? Ha csak ennyi, az számomra szánalmas. Tudom, a DK valahol ki is jelentette, hogy inkább kerüljenek be a parlamentben, az mellékes h kormányt váltanak e.
ma 14:18
 9/16 anonim ***** válasza:
23%

8) Hogy képviseljenek bizonyos ügyeket.

Tételezzük fel, hogy pl. meleg vagy, mint a kályha, a Pride a nyári kedvenc programod, akkor te nem biztos, hogy beljebb vagy a Tiszával akik 5 nap után se tudnak mint mondani arról, hogy ők mit is gondolnak erről. (még Bódis Kriszta se posztolt erről semmit, lepattintja az újságíró megkereséseket, pedig ha minden igaz ő már volt Pride szervező is)

"ebben a választási rendszerben, ahol a Fidesz kb 30%-kal is szerzehet 2/3-ot "

De ugye tudod, hogy ebben a rendszerben az ellenzék is tudna 2/3-ot szerezni 30%-kal ha lennének helyben felépített erős jelöltjeik, csak épp ez nincs és a Tiszának nem is lesz, mert húzzák az időt ahogy csak lehet, hogy ne kelljen semmit se mondani, ne derüljön ki, hogy mit is szeretnének és kikkel csinálni a nagy kormányváltás után. (szerintem még ők se tudják)

ma 14:28
 10/16 anonim ***** válasza:
52%
9: hogyne. A Pride-ról, hogy aztán Tóniék azt is visszaforgassák Magyar fejére. Ilyen ügyekben nem szabad megnyilvánulni, mert gumicsont és csak a Fidesz malmára hajtja a vizet. Ha valamit, akkor megtanulhatták volna ezt a régi ellenzék képviselői.
ma 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!