Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik pártok fognak 2026...

Melyik pártok fognak 2026 után megszűnni?

Figyelt kérdés

tegnap 22:32
A kérdező szavazást indított:
A Tisza és a Fidesz kivételével az összes
Az Tisza, DK, Mi Hazánk, Fidesz, MKKP kivételével az összes
A DK, MSZP, Párbeszéd szűnik meg
A Momentum megszűnik
Az MSZP megszűnik
A 2RK megszűnik
Az MMN megszűnik
A Nép pártján megszűnik
A Mi Hazánk megszűnik
A Jobbik megszűnik
12 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem egyik sem. Örökké léteznek
tegnap 22:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Az MDF, SZDSZ, FKGP, Liberálisok, Együtt is megszűntek.
tegnap 22:37
 3/7 anonim ***** válasza:
34%
Fidesz
tegnap 22:45
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
Mindegyik, csak idő kérdése.
tegnap 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

2025 februárjában 100%-os biztosra kijelenthető már most, hogy 2026-ban a következő pártok fogják bejelenteni a megszűnésüket:

Jobbik

LMP

50%-os eséllyel vagy 2026-ban vagy kitartanak 1 max 2 évig a bejelentéssel:

MSZP

Momentum

A Párbeszéd Karácsony Gergely miatt, szerintem ők nem fogják bejelenteni a párt megszűnését, akkor sem ha végleg kiesnek a Parlamentből. Szerintem ők mennek tovább a következő önkori választásokig.

tegnap 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Miután a Momentumnak vannak polgármesterei, így legalább 29-ig ők is lesznek, szerintem.
ma 00:07
 7/7 2*Sü ***** válasza:

Szerintem egyik sem fog megszűnni. Legalábbis a rendszerváltás után valaha parlamentbe került, majd megszűnt pártoknak nem ilyen gyorsan lett vége. Előbb nem jutottak be a parlamentbe. Aztán megint nem jutottak be. Aztán már nem is indultak a választáson, és utána is évek voltak, mire megszűntek.

Pl.:

FKgP: 2002 óta nincsenek a parlamentben. A párt – még ha kvázi csak papíron is – létezik.

MIÉP: 2002 óta nincsenek ők sem a parlamentben. De a párt 2021-ben szűnt csak meg.

MDF: 2010-ben parlamenten kívülre kerültek. Aztán átnevezték magukat JESZ-re. Végül 2023-ban lett feloszlatva.

SZDSZ: 2010 óta nincsenek a parlamentben. De facto 2013-ban szűntek meg, de jogilag csak 2021-ben.

Tehát a parlamenten kívül kerülés és a megszűnés között „szokott” lenni vagy 10 év.

ma 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!