Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akinek nincs gyereke az...

Akinek nincs gyereke az másodrendü állampolgár?

Figyelt kérdés
Akik nekik miért kell adót fizetni, ha nem tartják öket semmire?

ma 10:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Ezzel az örült támogatásokkal az a probléma, hogy eközben mások életét lehetetlenítik el például hogy képtelenség megfizetni lakásárakat.
ma 11:09
 12/19 anonim ***** válasza:
56%

Ez a rendszer nagyon kezd hasonlítani a fasizmusra.

Van egy réteg, aki mindent is kap, meg a rabszolgák, akik arra születtek, hogy, adózzanak.

Nem is tudom létezik e még egy ilyen ország, ahol ez működik, talán az oroszoknál van hasonló diktatúra.

ma 11:48
 13/19 anonim ***** válasza:
71%

"legyen neked is, aztán hajrá."

Méh nélkül? Így tényleg hajrá... 😃

Amúgy elég sok párt érint a meddőség, hiába próbálják kozmetikázni. Ennek sok oka van, nem csak az, hogy a párok túl "öregen" akarnak gyereket vállalni.

Szerintem ahhoz, hogy több gyerek szülessen, előbb az egészségügyet kéne rendbetenni. Egyrészt, jobb egészségüggyel a betegségeket hamarabb lehet diagnosztizálni, és korai fázisban még könnyebben gyógyítható. Pl endometriózisnál sokszor évek (!) telnek el, míg észreveszik. Aztán még hónapok vagy akár egy év, mire műtik. Addig roncsolja a női szerveket, és túl azon, hogy sokaknál élhetetlen életminőséget okoz, a teherbeesés esélye is lecsökken.

Másrészt a kórházakban a terhesgondozás, szülés és gyermekágy sem európai színvonalú nálunk. Hanem úgy megrekedt az 50-es években, vagy ki tudja hol. Nem egy olyan ismerősöm van, aki egy gyerek után nem akar többet vállalni a méltatlan, megalázó, szülészeti bánásmód miatt. Korszerű fájdalomcsillapítás nem elérhető egy csomó helyen. Vagy a pénzhiány miatt megtagadják... 2025-öt írunk...

Nem minden nőből potyog ki csak úgy a gyerek.. Persze a fideszes férfiak agyában gondolom a szülés csak egy női hiszti...

Persze tudom, lehet örökbe is fogadni. Nos, az örökbefogadást aztán végképp nem kéne adókedvezményekkel meg némi aprópénzzel ösztönözni.

ma 12:36
 14/19 anonim ***** válasza:
35%
Sokan azt gondolják, hogy egy, vagy akár több gyereket fel lehet nevelni csak segélyekből, kedvezményekből, és a szülők hozzájárulása szinte mellékes, és kb ennyi különbözteti meg a gyermekest a gyermektelentől. Aki nem nevelt gyereket, annak elmondom, hogy kb olyan mintha a 8 óra munka mellett bevállalnál minden nap egy plusz műszakot pihenőnap nélkül ami néha 12-16 órásra is sikeredik. Szóval az lenne a javaslatom az itt annyit nyavalygóknak, hogy a gyermektelenségben megspórolt rengeteg idejükben néha vállaljanak egy kis keresetkiegészítő plusz munkát, és máris jobban járnak mint egy családos. Azt pedig, hogy majd az én gyerekem fogja az ő nyugdíjukat megkeresni, még ki se tárgyaltuk. Én 3 gyermeket neveltem fel diplomáig, abban az időben csak családi pótlék volt és kampó. 60FF
ma 13:39
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

És ha ilyen nagy a pofád, akkor 3-szor annyi adót is fizettetek, miközben neveltétek a gyerekeket? Mert bizony a gyermektelenek nem élősködtek az egészségügyön meg az oktatáson, mint a 3 gyereked, akiknek ez mind ingyen volt.

Szóval jó lenne visszavenni az arcodból, mert pont azért lett így kitalálva a rendszer, hogy a kevesebb gyerekkel rendelkezők által befizetett extra adóból azokat a gyerekeket is ellássák, ahol több a gyerek, hogy amikor felnőnek, akkor a több gyerek által termelt adóból lehessen nyugdíjat fizetni.

Arról nem beszélve, hogy a normális eset sokkal inkább az, hogy az ember a saját nyugdíja miatt adózik és nem a másét fizeti.

"Én 3 gyermeket neveltem fel diplomáig, abban az időben csak családi pótlék volt és kampó."

Meg az ingyen oktatást és egészségügyet, amit láthatóan minden gyereked kb 22-23 éves koráig kihasznált.

Szívesen, hogy a mi adónkból ingyen kaphatták meg ezeket.

"a gyermektelenségben megspórolt rengeteg idejükben néha vállaljanak egy kis keresetkiegészítő plusz munkát, és máris jobban járnak mint egy családos"

Ebből meg jól látszik, hogy már általánosba jött az első gyerek, ezért nem mentél középiskolába, mert ott megtanították volna matekórán, hogy miért nem igaz ez az állítás.

Egyszerű matek, mert sosem fog jobban járni az, aki extra munkát vállal, anyagilag mindig hátrányban marad.

ma 14:34
 16/19 anonim ***** válasza:
56%

Az, hogy valaki nyugdíjas lesz az egy lutri.

A családos viszont 20-30 évig élvezi a pozitív diszkriminációt, lakáshoz jutáshoz kap támogatást, fiatalon ingyen pénzeket szed fel hogy elinduljon az önálló életben.

Egy egyedülállónak mindezt magának kell előteremteni.

Nem, nem akarjuk más nagy családi házát, autóját, drága tv-jét fizetni!

Szigorítani kellene a családtámogatásokat, és ellenőrizni, hogy a gyerekére költi a pénzt.

Ha meg többre vágyik, húzzon el a családos második munkahelyre dolgozni, ne várja, hogy más fizesse az ő életvitelét!

Régen 2 szobás panelben is felnőttek kölkök.

Akiknek egy árva vasa sincs, az ne palotázni akarjon!

ma 14:48
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Beteg ami itt megy gyakorin, azért mert a kormány most úgy döntött hogy a többgyerekes anyákat is bevonja az szja mentesség alá (15%-kal kevesebb adót fizet a béréből mint te), ezért szemellenzősen nekiálltok üldözni őket, hogy ti tartjátok el őket azzal a 15% többletadóval, mert ha a vitya valakit támogat akkor az kb dögöljön meg.

Én sem hisztizek azon hogy több mint 200e tb-t fizetek havonta de ugyanazt az egészségügyet kapom mint akitől ennek a töredékét vonják…

ma 15:13
 18/19 anonim ***** válasza:

"Azt pedig, hogy majd az én gyerekem fogja az ő nyugdíjukat megkeresni"

Marhaság...

Úgy kapásból 4 nyugdíjas párt tudok a közvetlen környezetemben, akiknek az összes gyereke külföldön él. Egyébként 2-3 gyerekes házaspárok... és egyik gyerekük se ide adózik. Az ő gyerekeik se termelik a szüleik nyugdíját itthon, és a te gyerekeid sem biztos, hogy itthon fogják az én nyugdíjamat termelni. Valószínűbb, hogy záros határidőn belül csak az öngondoskodás marad.

ma 15:27
 19/19 anonim ***** válasza:

"Beteg ami itt megy gyakorin, [...] ezért szemellenzősen nekiálltok üldözni őket"

Én is betegnek tartom, amikor valaki így megjelenik, mint te és nem tud olvasni.

A probléma nem az anyákkal van, hanem az ország megnyomorításával, amiről nem az anyák tehetnek.

Kizárólag akkor lettek "üldözve", amikor nagypofával idejöttek arról besézlni, hogy nekik ez mennyire jár és mindenki más féreg, akinek nincs gyereke, ahogy pl. a #14-es ezt előadta.

"Én sem hisztizek azon hogy több mint 200e tb-t fizetek havonta de ugyanazt az egészségügyet kapom mint akitől ennek a töredékét vonják…"

Csak nem jön ide az a személy, aki töredékét fizeti, hogy elmondja, hogy mekkora egy paraszt vagy, mert neki még ennél is több járna és neked még többet kellene adóznod.

Ez a nagy különbség.

ma 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!