Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a velemenyetek errol az...

Mi a velemenyetek errol az szja mentessegrol ami az csak a 2-3 gyerekes anyáknak lesz?

Figyelt kérdés
Nagyon igazsagtalannak tartom ezt. Egy gyerek nem gyerek? Es akinek nincsen mondjuk gyereke, mert nem lehet? Vagy az apukaknak miert nem jár? Ha elvalnak a szulok, akkor anyanak elete vegeig jar es alukanak semmi? Az apukanak is a gyerekei…. ezt gusztustalannak tartom. A gyerektelenek es egy gyerekesek, vagy az idosebb korosztaly akinek mar felnott gyerekik vannak ok meg dolgozzanak es fizessenek szjat. Felhaborito ez az egesz!
tegnap 11:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%
A többkulcsos adórendszer legrosszabb fajtája. Egyik szomszédnál van három gyerek, a srác keres másfél két millát, anya egy, másfél millát. Lazán tudják nevelni a gyerekeket, de náluk lesz érzékelhető a mentesség. Akik meg mondjuk soron robotolnak, alig érezhető.
tegnap 11:25
 12/23 anonim ***** válasza:
85%
Honnan lesz megint erre pénz, amikor a magyar állam úszik az adósságban? Mennyi hitelt akarnak még felvenni?
tegnap 11:37
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

"Az anyák 2x annyi munkát végeznek, mint az apák. Dolgoznak, mellett háztartás + a gyerekek."

Hogy én mennyire utálom ezt az ostoba felfogást, pedig nő vagyok, sőt hamarosan anya. Párommal megosztjuk a házimunkát, mindent, senki nem végez dupla munkát és nem is játssza az áldozatot. Normális emberek közt ez így működik. Sajnálom azt, aki veled él...

tegnap 11:38
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

Megyek részmunkaidős ügyvezetőnek. Minimálbér 30%-a után betolom a járulékot; a háromgyerekes nyugdíjas anyámnak meg a kétgyerekes nyugdíjas anyósomnak minden köztehertől mentesen havi 5-6e fizut.

Az állam meg majd nézeget, amikor a hozzám hasonló, egy gyereket felnevelő negyvenesek szintén így tesznek.

Kicsit unom, hogy folyton engem nyúznak, csak mert egy paraszt miatt az első gyerek után elvesztettem a méhem...

tegnap 11:50
 15/23 anonim ***** válasza:
39%
10, a családi kedvezményt se tudták megduplázni, január 1-től akarták. Most talán júliustól nő, januártól megint. De erre sincs keret...
tegnap 11:51
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lenne igazságos, hogy gyerekenként 33% szja mentesség járjon. Fordítva ülnek a lovon, sok helyen az első gyerek sem születik meg...
tegnap 12:32
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A korrekt kérdés, hogyha ilyen jól megy...minek fizet még a magyar egyáltalán SZJA-t? Nem?

25 év alatt nincsen, nyilván nyugdíj után sincsen, lassan eljutunk oda, hogy lesz kb. 1 millió adózó...mondjuk én mosom kezeimet, már rég nem Magyarországon készül az adóbevallásom. Csak nah, szar érzés, hogy még így messziről is érezteti velem Orbán és bandája, hogy nem tart semmire, csak mert farkam van...

tegnap 12:34
 18/23 anonim ***** válasza:
79%

Választás előtt jó duma.

Mi meg pont kicsúszunk mindenből mert a nagyobbik már 20 éves.

tegnap 12:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

15! Ezt nem érti meg az egybites fideszese...hogy a legnehezebb a legtöbb változással az első gyerek jár, nem a harmadik! Ezt mondják nekik lassan 15 éve, és még minding nem értik meg, azután meg néznek bambán, hogy "fogyik a magyar". Mert ugye tavaly a rekordminimum 77500-as születésszám elég kijózanító pofon volt nekik.

Amúgy nahát ebben is -mint általában mindenben -a "libsiknek" lett igazuk, értsd. demográfusok, akik megmondták, hogy így nem lesz lényegesen több gyerek, igazuk is lett, most kapálóznak a fideszesek.

tegnap 12:39
 20/23 anonim ***** válasza:
Felháborító. Mindenki magának vállaljon gyereket a saját költségére...ne az én adóból finanszírozzák már, hogy valaki nem védekezett. Mi közöm nekem ahhoz?
tegnap 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!