Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Momentumosok! Nem különös...

SzocdemOliver kérdése:

Momentumosok! Nem különös pálfordulás az, hogy Tompos Márton, aki 1 hónappal ezelőtt még Magyar Péterrel akart összefogni, most Ruszin-Szendi Romulusz Hadházyt érintő kijelentése után már arra szólítja fel a híveit, hogy álljanak ki Hadházy mellett?

Figyelt kérdés

A Tisza szombati kongresszusán ezt mondta az exfideszes Ruszin-Szendi Romulusz Hadházy Ákos független ellenzéki képviselőről: "Nem szeretnék személyeskedni, de ha felkészületlenül egy megélhetési politikus tények és jelentős kutatás nélkül vagdalkozik, azzal szerintem saját magának sokkal többet árt"

2025. január: [link]

Most: [link]

Előzmény: [link]

ma 08:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
10, adom, és egyet értek veled, csak annyit hozzátennék, hogy én a kormányból kiesett kormánypártot is pont igy engedem el. Volt 20 évük változtatni 0rbán politikáján. Nekik tényleg lehetőségük lett volna rá, nem éltek vele. Ne most pofázzanak változásról, amikor évekig elvoltak a NERben.
ma 09:47
 12/18 anonim ***** válasza:
73%

"Az "ellenzéked" pedig semmit, de semmit nem csinált az elmúlt 14 évben."

A Tisza teljes vezetése meg aktívan segítette a fideszt, nem hogy nem gátolta, még tolta is, hogy egyre jobb eredményük legyen.

Az hogy ma a fidesznek ilyen hatalma van, az pont a Magyar Péterek miatt van.

Az ellenzék amúgy pont csinált, az más kérdés, hogy olyan okos szavazók vannak, mint akik most is a Tisza szavaznak, akik egy fidesz 2.0-t építenek jelenleg. :DDD

"Engedjétek már el, hogy ezek a 0-1%-os pártok mit akarnak"

Erre azért hülyeség így hivatkozni, mert ennek ellenére az 1% Párbeszéd tagja a bp-i főpolgármester is.

Nézz meg egy 2022-es választást megyei közgyűlésekben, pl. Pest megyében a momentum 20%-on volt, a DK vagy 15%-on.

Amik ezeknek a pártoknak van fejenként 5-5 beágyazott jelöltje, addig a Tisza nem fog nyerni, az meg bőven esélytelen, hogy mindkét jelöltet legyőzze a Tisza.

"volt 14 évük rá, nem éltek a lehetőséggel, peh."

Magyar Péternek meg több, mert ő már 2007-ben ott volt a fideszben és nem tett semmit, hogy ne ilyen legyen a párt.

Szóval akkor takarodjon el, ha neki nem volt elég 18 év.

ma 10:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12

"Nézz meg egy 2022-es választást megyei közgyűlésekben, pl. Pest megyében a momentum 20%-on volt, a DK vagy 15%-on."

2025-öt írunk már, nem 2022-öt xD 2022-ben 8%-os párt volt a Momentum, most meg 1%-os.

"Párbeszéd tagja a bp-i főpolgármester is."

A budapestiek nem azért szavaztak Karácsonyra, mert Párbeszédes volt, sőt a szavazók 2/3-a azt se tudja, hogy Karácsony milyen pártban van egyáltalán, Karácsonyra azért szavaztak, mert őt indította az összefogás, majd 24-ben meg maga Karácsony személye miatt, nem a pártja miatt, ahogy Szegeden ugyanez igaz Botkára is.

"Amik ezeknek a pártoknak van fejenként 5-5 beágyazott jelöltje, addig a Tisza nem fog nyerni, az meg bőven esélytelen, hogy mindkét jelöltet legyőzze a Tisza."

Tudsz ilyen beágyazott bukott ellenzéki képviselőket mondani? A 13. kerülei Hiszékeny Dezsőn kívül, mert ő tényleg az.

ma 11:10
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

"Tavaly egy ilyen választ 0 százalékra lepontoztak volna ezen az oldalon.

Most 100 százalékon van. Van remény, végre kezdenek rájönni az ellenzékiek, hogy Magyar Péter becsapta őket."

Örülnél is neki, ha a fidesz maradna 2026-ban, mi? Ebből is látszik hogy a Dk- Fidesz páros egykutya.

ma 11:28
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"2025-öt írunk már, nem 2022-öt xD"

Abban a mondatban direkt hagytam egy hibát és kíváncsi voltam, hogy van-e annyi eszed, hogy észreveszed vagy tényleg csak egy agyatlan zombi vagy.

Megbuktál. :)

A közgyűlést önkormányzati választásokon választják, vagyis valójában a 2024-es önkormányzati választások eredményét mondtam el neked, amikor már a momentumot 5% körülire mérték és így értek 20%-ot.

Sokat elmond, hogy a Tisza ilyen szavazókat tud csak felmutatni, mint egy fideszes.

"A budapestiek nem azért szavaztak Karácsonyra, mert Párbeszédes volt"

Nagyon szép, csak most nekem adtál igazat. Igen, pont ez az érvem, hogy az 1-2-3%-os pártok esetében nagyon sok képviselőre nem csak a párt néhány százaléka szavaz, mert nem pártkatonaként tekintenek rá, hanem mint egy jó képviselőre.

Pont emiatt ostobaság arról beszélni, hogy ezek a pártoknak mekkora a támogatottságuk.

"Tudsz ilyen beágyazott bukott ellenzéki képviselőket mondani? A 13. kerülei Hiszékeny Dezsőn kívül, mert ő tényleg az."

Hadházy elmondta, hogy indul Zuglóban. El tudod képzelni azt a forgatókönyvet, hogy ha ráindít egy jelöltet a Tisza, akkor a Tisza nyer? Nem túl reális, viszont képes annyira gyengíteni őt, hogy a fideszes nyerjen.

Hadházy legutoljára ilyen 54%-ot kapott, a fideszes jelölt 36%-ot. Ha a Tisza megfelezi az ellenzéki tábort, akkor 27-27%-ot kap Hadházy és a Tiszás, közben pedig a fideszes nyer.

Zuglót most a momentum egyértelműen leuralta, ez nem is kérdés. Esélytelen ráindítva megverni őket.

ma 11:40
 16/18 anonim ***** válasza:

"Abban a mondatban direkt hagytam egy hibát és kíváncsi voltam, hogy van-e annyi eszed, hogy észreveszed vagy tényleg csak egy agyatlan zombi vagy."

Boomer, utólag kár vernyákolni a földön xD nem szégyen, ha elnézted, milyen évet írunk, nem kell ezt túl magyaráznod...ne legyél cringe :)

"Sokat elmond, hogy a Tisza ilyen szavazókat tud csak felmutatni, mint egy fideszes."

Na és az mit mond el rólad, hogy 1 szóval nem írtam sehol, hogy Tiszás lennék, de vmiért a szemed mindenhol is Tiszást lát már..? xD Nálatok boomereknél, ez ilyen kényszeresség ? :D

"Nagyon szép, csak most nekem adtál igazat. Igen, pont ez az érvem, hogy az 1-2-3%-os pártok esetében nagyon sok képviselőre nem csak a párt néhány százaléka szavaz, mert nem pártkatonaként tekintenek rá, hanem mint egy jó képviselőre.

Pont emiatt ostobaság arról beszélni, hogy ezek a pártoknak mekkora a támogatottságuk."

Jaaaj bukott ellenzéki boomer, szerinted az 1%-os Momentum képes kiállítani 106 hiteles jelöltet? vagy a 0%-os Párbeszédes? :D 2024-ben is épphogy le nem csúszott a Momentum az EP indulásról, alig lett meg az induláshoz az elegendő aláírása...

"Hadházy elmondta, hogy indul Zuglóban. El tudod képzelni azt a forgatókönyvet, hogy ha ráindít egy jelöltet a Tisza, akkor a Tisza nyer? Nem túl reális, viszont képes annyira gyengíteni őt, hogy a fideszes nyerjen."

Hadházy oké pipa, vele egyetértek, tovább? Hiszékeny ő is pipa, tovább? Meg még Hiller is talán a 20. kerben pipa, tovább? 3 képviselő a 16 budapesti körzetben, a maradék 13-ban látsz még beágyazott sikeres bukott ellenzékit, aki nyerhet?

ma 12:01
 17/18 anonim ***** válasza:
46%
a momentum egy jelentéktelen párt, abszolút lényegtelen a puffogásuk.
ma 12:37
 18/18 anonim ***** válasza:
48%

17:

Szerintem ez a kérdés sokkal fontosabb, mint gondolod.

Nem azért, mert a Momentumnak mennyi támogatója van, hanem azért, mert a kérdező egy nagyon szomorú jelenségre mutat rá a kérdésével.

Ez a vezérkultusz: vagy isteníted a Vezért, vagy "beleállsz" - nincs középút.

Kérdező!

Azt nem tudod elképzelni, hogy az egyik politikus egyetért valamiben a másikkal, viszont van, amiben kritizálja?

Mondjuk azt nem tudod elképzelni, hogy a munkahelyeden jól eldumáltál a karácsonyi bulin a Bencével az informatikáról és 2 sör mellett kibeszéltétek az olasz másodosztályt, de január elején elküldted a p-ba, amikor nem szólt, hogy lejár a belépőkártyád és 20 percet álltál az ajtó előtt?

ma 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!