Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kérdés Ruszin-Szendi Romulussz...

Kérdés Ruszin-Szendi Romulusszal kapcsolatban, hogy látod ezt?

Figyelt kérdés
Romulusz azt nyilatkozta, idézet: "Aki úgy döntött hogy az oltást nem veszi fel (katonák), nyílván akkor úgy döntöttem hogy ők nem kellenek a magyar honvédségnek", "nagyon sokan kérdezik miért döntöttem így, miért nem vesszük azóta sem őket vissza", "mindenkinek elmondom, hogy most sem döntenék máshogy", "aki úgy dönt hogy vélt vagy valós(!), indokok miatt, ő ezt nem hajtja végre, annak nem kell katonának lenni! Mert bizonyos dolgokat nem nekik kell eldönteni". "Jogos lenne a kritika, ha én sem vettem volna fel, de 4 oltás van bennem!" Tiszás vagyok de azon tűnődöm, nem kell mindenáron kormányváltás, illetve kéne nagyon, de másfél év alatt még megnőhet a Mihazánk is. Valójában ha ez nem tisztázódik 26-ig, azaz nem kér bocsánatot Romulusz, nem kártalanítja a katonákat, akiket ellehetetlenített, nem vonja vissza amit mondott, bocsánatkérések közepette, akkor ugyanazzal a lendülettel amivel eddig a Tiszát támogattam, a Mihazánkat fogom támogatni, és nem csak a Fidesz, hanem a Tisza ellen fogok érvelni, mint ahogy igen sokan mások is így gondolják ahogy látom, akik jelenleg még(!) Tiszások. Úgy gondolom ezt tisztázást igényel, és van rá mód, de így nem maradhat, mert a propaganda nem érdekel, de az érdekel ha le kell "nyelnünk" valamit amit nagyon nem akarunk, ez fidesz-mentalitás. Rendszerváltást akarunk, nem gengszterváltást, rendbe lehet ezt még hozni, ha van rá akarat.

tegnapelőtt 22:22
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
MP támogatóként is szerintem abszolút igazad van, el kell számoltatni ezeket egytől egyig. Sajnos nagyon bánt a tudat, hogy ha a Tisza lett volna kormányon akkor valszeg ők is ezt az oltás dolgot nyomták volna.
tegnap 16:57
 22/35 A kérdező kommentje:
#19 De hát nem is te nyomorékoztad le, mert te csak a #10-est idézted, a #12-es válaszban..nem?
tegnap 22:01
 23/35 A kérdező kommentje:
#19 idézet tőled: "Ha valaki Ruszin-Szendi F.kalapot védi ITT, az nagy valószínűséggel Tisza támogató". Én most (még!) Tisza támogató vagyok, csak hogy tisztázzuk. Mihazánk támogató is vagyok és voltam is a kezdetektől, a Tisza mellett a kormányváltásra való esélye miatt döntöttem, szemet hunyva az unszimpatikussága felett. És azt is értem miért van szükség Romuluszra, egyet is értek vele, csak egy kivetnivalóm van, ami a leírásban szerepel, amikor valaki nem csak a saját sorsa, hanem mások sorsa felől is akar dönteni, legyen akár azoknak a másoknak akár valós(!), indokuk arra, miért nem fogadnak el valamit. Ezesetben az oltásról van szó, és itt nem érdekel hogy azt hiszi-e gyengébb lesz a haderő, ha nem veszi fel az oltást. De lehetne ez más dolog is, bármi, nyílván egy katona, főleg egy önkéntes, ahogy mondja os, tudja mire vállalkozik, nem kényszerítve van. De szabad legyen már eldöntenie, magába tetet-e egy vírust(vakcina), ami nincs tesztelve, tehát kísérleti alapon megy. Valójában az oltatás a rizikó a hadseregben, de ahogy látom ez hatalmi játszma, és ebből nem kérek, szerintem sokak nevében mondhatom.
tegnap 22:39
 24/35 A kérdező kommentje:
Felőlem tetessen Romulusz nem négyet hanem 16-ot magába, de ne lehetetlenítsen el másokat, akik egyet sem akarnak, főleg amikor nincs bizonyíték a hatásosságára, és lehet hogy inkább ártani fog, mint használni. És azt gondolom hogy valójában nem Romulusz döntött erről, hanem végrehajtotta a feljebbről jövő ukászt, most mégis magára vállalja mint novák, sőt azt mondja most sem döntene másképp. Azaz MP-vel ellentétben nem igazán határolódik el az eddigiektől, mert MP-nek ezért adok esélyt, de ha MP pártja olyanokból fog állni akik nem a jóvátételen, és megbánáson dolgoznak (amennyiben fideszhez köthetőek (voltak)), akkor ez nem redszerváltás hanem gengszterváltás lesz, ez azért elég könnyen belátható.
tegnap 22:49
 25/35 D-Mano ***** válasza:

Kérdező,

én írtam először Ruszinra, hogy nyomorék a 7-es válaszomban.

A jelen közéleti kontextusban eléggé valószínű, hogy aki bevédi Ruszint, azoknak 99%-a Tiszás. (Ez meg fordítva nem igaz, csak értsük jól a szöveget, azaz: valószínűleg a bevédők 99%-a Tiszás, de a Tiszások messze nem 99%-a bevédő).

És NEM azt írtam, hogy minden Tiszás legitimnek vagy esetleg ajánlottnak is tartja az erőszakos választ, akár a verést a tőlük eltérő véleményekre. Arra próbáltam utalni, hogy ha ez így lenne, azaz ha lenne egy nagyobb, ilyen erőszakosságot támogató trend a Tisza támogatói közt, az nagyon aggasztó lenne.

Annyi bizonyos, hogy ez az erőszakot támogató trend jelen van a Tisza szimpatizánsok közt. Pl. sok Tiszás megfenyegette Konok Pétert is. Ezért egyszer egy adást le is kellett mondania.

Az a kérdés, hogy mekkora ez a trend: pár tucat marginális kisebbség műveli ezt a Tisza támogatók közt vagy épp elég sokan? Ha sokan, akárha még többségben sincsenek, az szerintem nagyon aggasztó lenne.

Tömören: Nem minden Tiszásra mondtam, csak felvetettem a kérdést, hogy a Tiszások milyen arányban képviselhetik ezt a nézetet.

tegnap 23:05
 26/35 A kérdező kommentje:
#25 Igen én voltam figyelmetlen, elnézést mindenkitől. Annyi hogy ez a szó "nyomorék" vagy ilyesmit ne írj légyszi, hogy emiatt ne terelődjön el a figyelem a lényegről.
tegnap 23:27
 27/35 A kérdező kommentje:
Arra kérek mást is, hogy ne "fidesz-szavazó" mentalitást kövessünk, észérvekkel legyünk, mert komoly szándékú a kérdés, nem propaganda, nem fideszes, nem szemellenzős, hanem épp ellenkezőleg, legyünk nyitott szemmel, nyitott érzésekkel.
tegnap 23:30
 28/35 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tenni azt is hogy (persze nehéz belőni, hol a határ), de némi erőszakos megnyílvánulás szinte szükségszerű (lásd Mihazánk (bűnvadászok)), a nemes cél érdekében, mert a passzivitás nem hoz változást. A szabadság ára ez, ahogy Iványi is megmondta, akin most Puzsér is próbál segíteni. Nehéz ügy ez mert az ember béketermészetű, de pszichopaták épp emiatt tudnak működni, szinte muszáj "némileg" hasonulni, nem lehetünk kényelmesek mindig, pedig milyen jó lenne.
tegnap 23:40
 29/35 A kérdező kommentje:

Iványi Gáborra gondoltam.

[link]

tegnap 23:42
 30/35 A kérdező kommentje:
Szerintem megérthető ez amit írok, közben biztos vagyok benne, hogy Magyar Péter ha ezt olvassa, letojja, mert azt nézi mire ugrik a tömeg, ahelyett hogy rendezné ezen felvetéseket. Ennek ellenére is rászavaznék 26-ban ha akkor is ő lesz csak képes kormányváltásra, viszont bízom akkor is abban hogy a kormányváltást követően, nem fogjuk hagyni hogy egy fidesz 2.0 jöjjön létre. De másfél év még sokmindent hozhat, lásd az elmúlt 1 évet. Mindenképpen jó hogy mozgolódás van, minimum a fejekben.
tegnap 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!