Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik volt a rosszabb kormány...

The_real_Marxist kérdése:

Melyik volt a rosszabb kormány az MDF-KDNP-FKGP vagy az MSZP-SZDSZ?

Figyelt kérdés

A Fideszt-kdnp-t már csak azért is nem írom ide mert úgyis mindenki őket választaná meg szerintem is ők voltak a legrosszabbak. Az MSZP eleinte szimpatikus volt. De utána kiábrándultam belőlük, már az is rossz hatással volt rájuk, hogy összeálltak a túlságosan liberális SZDSZ-el és ők maguk pedig gazdaságilag voltak túl neoliberálisak Horn Gyula kormányzott a legjobban azóta. Gyurcsány Ferenc meg viccet csinált az egész pártból, miatta volt meg a negyedik 2/3 is a Fidesznek.

Az MDF viszont chh… Közel olyan korruptak voltak a kormányzás alatt mint a Fidesz, Antall az első évében jól elhozta a “demokráciát” az országba. De emelett elkezdett az MDF is elég keményen lopni. Normál esetben nem jutottak volna be a parlamentbe se. Csak azért nyertek mert a Szovjetunió felbomlott. Meg mert összeálltak ők is mindenkivel. Ha még létezne az a párt akkor az is egy Brüsszel csicska párt lenne még jobban mint a 2014 előtti Fidesz ők teljesen megnyitották volna 2016-ban a határokat nem csak korlátozottan.

tegnap 14:19
A kérdező szavazást indított:
MDF kormány koalició
MSZP kormány koalició
8 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A Fidesz!
tegnap 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
A vége felé már egyforma rossz volt mindkettő.
tegnap 14:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyertelmuen az MDF kormany

Teljesen hozza nem erto bagazs volt, az o balfek kormanyzasuk miatt kellett a Bokros csomag - szerencsere az MSZP kormanyban nem csak lopni tudtak, de kormanyozni is

tegnap 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, nagy marhaságokat írtál a kifejtésben.

Pont az első (MDF-FKgP-KDNP, más szóval Antall-) kormány nem volt korrupt, legalábbis az összes későbbivel összehasonlítva. A második (MSzP-SzDSz, más szóval Horn-) kormány idején volt a Tocsik-botrány. Az már rávilágított arra, hogy milyen illegális módszerekkel finanszírozzák a pártokat.

Viszont egy kormány megítélése nemcsak a korruptságuktól függ. Alapvetően a gazdasági helyzet nagyon rossz volt, egymást érték a megszorítások, de ez nem a kormányok hibája volt: ezt örököltük, és sz...ból nem lehet várat építeni. Külpolitikailag a Horn-kormány sokkal sikeresebb volt. Antall azzal indított, hogy 15 millió magyar miniszterelnökének gondolja magát, ami meg is adta az alaphangot az összes környező országgal. Konkrétan közutálat tárgyai lettünk köztük - miközben ettől egyik határon túli magyarnak sem lett jobb. A médiaháborúval is bebizonyították, hogy ők úgy képzelik a demokráciát, hogy a közszolgálati adókból kormányhű lakájmédiát csinálnak, mint ahogyan a Fidesz tette 20 évvel később. Namost, aki így gondolkodik, az csak ugatja a demokráciát.

Az Antall-kormányban Antall egy demokratikus ember volt, de azokkal kellett kormányoznia, akik a pártokban, frakciókban ott ültek. Az antiszemita Csurka István pl. még évekig az MDF alelnöke volt, mire Antall nagy nehezen ki tudta szorítani a párt vezetéséből. Ez azt mutatja, hogy a Csurka-féle stílust és gondolkodásmódot sok MDF-es politikus osztotta.

Ugyanakkor tény, hogy Horn Gyula is kénytelen volt elviselni sok olyan szélsőségesen liberális politikust, akiknek a "magyar" kb. egy szitokszó volt.

Azt hiszem, mindkét miniszterelnök alapvetően jót akart és jó irányba is vitte az országot, de sokkal jobban alakult volna az ország sorsa, ha nem akadályozza őket az a slepp, amelyikkel kénytelenek voltak együtt dolgozni.

tegnap 14:40
 5/8 anonim ***** válasza:
63%

36 éves vagyok, felénél tehát még gyerek voltam másik felénél felnőtt, tehát ez alapján rangsorolom. Szerintem mindegyik kormány tuti nem a magyarokért, hazáért dolgozott vagy bármit csinált.

Legrosszabbtól a “legjobbig” a listám:

1. 2022-2026: Orbán V.

2. 2006-2010: Gyurcsány/Bajnai

3. 2002-2006: Medgyessy/Gyurcsány

4. 1994-1998: Horn

5. 1990-1994: Antall/Boross

6. 2010-2014: Orbán II.

7. 2018-2022: Orbán IV.

8. 1998-2002: Orbán I.

9. 2014-2018: Orbán II.

tegnap 15:00
 6/8 Mansour ***** válasza:

Nagyrészt egyetértek, kivéve egy dolgot. Lehet, hogy az Antall-kormány lakájméidát akart csinálni magának, nade ezt nem egy független média rovására tette volna, hiszen a média nagy része a korábbi pártelit lakájmédiája volt. Az 1994-es nagyarányú MSZP győzelem az MDF bénázásai mellett főleg ennek a lakájmédiának volt köszönhető. A szomorú az, hogy igazából fel sem merült a valóban független média lehetősége. Lehet, hogy Hankiss, mint tv-elnök, és még egy-két ember tényleg függetlennek gondolta magát, de ők olyan naivak voltak, hogy nem vették észre, mi zajlik körülöttük. Sajnos már kezdettől fogva a "csak egy maradhat, vagy ti, vagy mi" elv alapján folyt a médiaháború.

tegnap 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor ide dinoszauruszok írnak, mert én akkor nem politizáltam fiatal lévén. Még az első 0rbán-kormány idején sem.
tegnap 16:14
 8/8 Mansour ***** válasza:
A rendszerváltáskor még gyerek voltam, de már akkor is érdekelt valamilyen szinten a politika. És később visszatekintően is lehet, sőt kell is tájékozódni az akkori eseményekről.
tegnap 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!