Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék miért hazudja azt...

Az ellenzék miért hazudja azt hogy Magyarországon drágábbak az élelmiszerek mind más uniós országokban miközben Szlovákiában minden drágább és ugyan annyi a fizetések is?

Figyelt kérdés
Bizonyíték: [link]

febr. 19. 20:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
7%

"Ott az emberek nem gondolkoznak azon"

De gondolkoznak. Sőt, jobban mint mi. A legextrémebb német ismerősöm, egyébként milliomos család fia, amikor mentünk éttermebe, rakosagtta el a számlát, mint valami fontos iratot, hogy majd otthon beírja a kiadásokhoz a füzetbe.

Más kérdés, hogy magasabb színvonalon élnek és gondolkodnak, de pont a nincstelenebb magyar imserőseimnál láttam, hogy ha épp pénz áll hazhoz, akkor egyből nagylábon élnek, gavallérkodnak, ho végén meg jöttek, hogy tudék-e kölcsönadni, majd odaadja biztosítéknak a pocket PC-jét, amit én akkoriban csak reklámokból meg netről ismertem, mert nem volt rá szükségem.

febr. 19. 21:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Mondom az emberek nem azon gondolkoznak, erre hozol 1-1 példát a két szélsőséges esetről. Az emberek többsége nem ilyen. Például az én ismerőseim... De tudod mit kikell menni németországba és megkell nézni, hogy mennyivel drágább a hanyatló nyugaton az élet és hogy mi nem is tudjuk, de nekünk mennyire jó és utána okoskodni. Mert akkor fogod látni, hogy ég és föld. Az, hogy a te zsugori ismerősöd úgy döntött, hogy elteszi a számlát az az ő egyéni döntése, semmilyen anyagi körülmény nem kényszeríti erre és ez a nem mindegy. Itthon az embereket az anyagi körülmény kényszeríti

febr. 19. 21:35
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
Te se jártál manapság külföldön. Érdekes én tavaly saját magam tapasztaltam, hogy az élelmiszerek többsége bizony olcsóbb volt a Bécsi és a Berlini Lidl-ben is, mint itthon.
febr. 19. 21:46
 14/22 anonim ***** válasza:
8%

"De tudod mit kikell menni németországba és megkell nézni, hogy mennyivel drágább a hanyatló nyugaton az élet és hogy mi nem is tudjuk, de nekünk mennyire jó és utána okoskodni. "

Nincs olyan szó, hogy kikelleni, megmegkelleni.

Kint élek 15 éve, és pontosan tudom, mik a költségek, és nem csak az én ismerősöm zsugori, hanem jellemző az egész társadalomra, hogy jobban átgondolják dolgokat, talán pont ezért megy jobban.

Igen megnézik, mire adják ki, csak épp nem azzal a mentalitással, mint sok magyar, hogy 100 forintért a szar is finom, hanem inkább kevesebbet vesznek drágábban, ha van értelme.

Nem használtautót tákolgatnak, cserébe ott a havi lízing, plusz számolgatnák, hogy ne lépjék túl a lízinges autók kilométerkeretét, mert az drgága.

Van ám ingatlanadó is. Nem úgy megy ám, hogy lumpolsz, aztán szépen megmarad a házad, adózni kell rá keményen. Ha nem tudsz fizetni, viszik.

Ha jön a város, hogy utat újítanak, vagy csatornát az utcában, lehet, hogy szépen kérik a részed belőle, és repkednek az ezer - tízezer eurók.

Pl. a villanyt sem maguk tákmányolják a házban, mert egy ideje tilos is. Aki aláírhat, azt meg a kollégáim is azt mondják, hogy kisebb vagyon.

Szóval ja, ki kell jönni, és okosdhatsz. Ha gondolod segítek is, ne otthonról akard megmondani, hogy mindenki másnak könnyebb.

febr. 19. 22:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerencsére olyan szó van igaz hogy "megmegkelleni" xddd
febr. 19. 23:44
 16/22 anonim ***** válasza:
74%
Igazából a nyers húsokat kivéve szinte minden olcsóbb egy német Lidl/Aldi-ban. Ausztriát nem ismerem, sosem éltem ott.
febr. 19. 23:54
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

"Mikor Ők vezették az országot a csőd szélén voltunk, recesszió volt, a fizetés semmit sem ért, az infláció és az euró árfolyama szinte naponta emelkedett!"

Gyurcsány idejében 30 ft volt egy tojás, 200 ft volt egy kiló kenyér. Most 3-4 annyi, a bérek viszont azóta 80-90 százalékkal emelkedtek csak, vagyis a 2-es szorzót is csak jóindulattal mondhatjuk. Egyértelműen jobb volt még Gyurcsány kormány idejében is!

tegnapelőtt 01:05
 18/22 anonim ***** válasza:
15 látom, nem érted a vegytiszta gúnyt. Az "xddd" helyett egy mondantvégi írásjel is elég "lettvolna" [csak hogy stílusosak maradjunk]. 😅
tegnapelőtt 08:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Mindig csak az élelmiszereket hasonlítjátok össze egy adott országgal, viszont más országban a kiadások is máshogy alakulnak. PL Ausztriában egy autót fenntartani sokkal költségesebb, mint itthon. Angliában szülés után fél évvel már egy fontot se kapsz, viheted a gyereket fizetős bölcsödébe stb. Most csak két példát ragadtam ki, két olyan országból, ahol tapasztalatból tudom, mert éltem ott és élnek rokonok/barátok, hogy olcsóbb az élelmiszer, de másra meg többet költenek. Igaz a fizetés jóval több, ezért anyagilag igy is sokkal jobban élnek, mint mi bármikor fogunk.
tegnapelőtt 09:22
 20/22 anonim ***** válasza:
32%

Nyugi 19, most akkor te is fideszes propagandaterjesztő leszel, ha netán kint élsz, akkor meg megkapod, hogy miért nem mész haza, ha olyan szar. 😎

Már fejből tudom az aljanép szövegblokkjait.

tegnapelőtt 09:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!