Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldal vagy jobboldal?

Baloldal vagy jobboldal?

Figyelt kérdés

Ti melyik oldalra tennétek magatokat?

És ha lehet leírnátok miért?

febr. 17. 15:11
A kérdező szavazást indított:
Baloldal
Jobboldal
30 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
79%

Jobboldal.

És a Fideszt pedig nem tartom jobboldalinak. Egy hazugságmázzal leöntött igazi komcsi párt.

febr. 17. 15:15
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Magyarországon ennek a kategorizálásnak értelme nincs.
febr. 17. 15:17
 3/23 Mansour ***** válasza:
79%

Egyik oldalon sem állok. Régen jobboldalinak tartottam magam, de már nem. Ebben nyilván szerepe van annak is, hogy a magukat jobboldalinak nevező pártok lejártatták magukat, de igazából már egy ideális, tökéletes jobboldali pártot (ha létezne ilyen) sem tudnék teljes szívvel támogatni.

Mindkét oldalon látok értékeket, de teljes egészében egy oldalt sem tudnám felvállalni. Ráadásul manapság mind a jobb-, mind a baloldal egyre inkább eltávolodik a hagyományos értékeitől.

febr. 17. 15:22
 4/23 Mansour ***** válasza:
66%
A fentieket általánosságban írtam, nem a magyar valóságra vonatkozóan. Magyarországon teljes zavar van a fejekben, a kormánypropaganda erőlteti a jobb-bal felosztást, de ez messze nem fedi a valóságot.
febr. 17. 15:25
 5/23 anonim ***** válasza:
70%
Talán egy liberális, zöld párt az, amivel a leginkább tudok azonosulni.. LMP, Momentum, Kutyák, MMM, 2.reformkor.. Régebben a SZDSZ volt ilyen. Sajnálom, hogy annó összeálltak a szocikkal, ez lett a vesztük.
febr. 17. 15:25
 6/23 anonim ***** válasza:
78%

Úgy vélem, hogy az SZDSZ vesztét az okozta, hogy összeálltak a FIDESZ-szel. Csakúgy, mint az MDF-ét, a kisgazdákét, ...

febr. 17. 15:29
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Attól függ, hogyan nézzük mert a politikai irányultságok már közel nem ugyanazok mint régen én hagyományos értelemben véve egy baloldali ember vagyok, de mai szemmel nézve már centrista de lehet mérsékelt jobbos lennék. Mert a modern baloldalnak már nagy témája lett a woke, genderőrület, stb és ezeket már túlzásnak tekintem pedig hagyományos szemszögből nézve nagyon is liberális vagyok de nem betegesen és a konzervatívizmvssal sem vagyok teljesen kibékülve. Sajnos hagyományos baloldali párt már ritkán fordul elő, sőt Európában szerintem csak két ilyen van, a többi woke örült. Bizonyos dolgokban legyünk konzervatívak de a technológia fejlődés pl az kell. Itt arra gondolok, hogy a kormány szerint azért nem építettek anno egy modernebben kinéző pályaudvart Pestre mert az emberek tüntetni akartak azért mert rosszul nézne ki Pesten egy ilyen újszerű épület mert nem hagyományosan néz ki na az ilyet elítélem, persze szerintem megint csak egy hazugság.
febr. 17. 15:30
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne egy liberális párt, én arra szavaznék szerintem. De csak akkor, ha nem bukott pártvezérekkel, önjelölt nárcisztikus messiásokkal, vagy kleptomán, korrupt politikusokkal van tele.
febr. 17. 15:35
 9/23 anonim ***** válasza:
32%

Kommunista lélek nem vész el, csak Fideszessé alakul.

Árad a Tisza, fuldokolnak a fideszesek. 🏊🏿🏊🏿🏊🏿➰🪢🧑🏿‍🦼🫄🏿🪠🪝⚰️

febr. 17. 15:44
 10/23 anonim ***** válasza:
33%

Ne hagyd magad megvezetni!

febr. 17. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!