Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják úgy a régi...

Miért gondolják úgy a régi ellenzéki pártok, hogy majd egy ponton a Tisza kénytelen lesz összefogni velük a kormányváltáshoz?

Figyelt kérdés
Mondja ezt az 1%-os Jobbik meg MSZP. Miközben Magyar Péter többször is kifejtette, hogy azzal csak bukna, ha az óellenzékkel összefogna.

ma 09:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

Publicus 28%-ra mérte a teljes népességben őket. (január)

Republikon 26%-ra mérte a teljes népességben őket. (január)

Idea 33%-ra mérte a teljes népességben őket. (január)

Závecz 26%-ra mérte a teljes népességben őket. (november végén)

Ezek voltak az utolsó ellenzéki kutatások.

Miheztartás végett a 2022-es választások előtt a Fideszt 40%-ra mérték a teljes népességben.

30% a teljes népességben egy 2022-es Fideszhez mérhető mobilizáció mellett is kb. 2,1 millió szavazat lenne. Ennyivel nem lehetett nyerni az elmúlt 20+ évben választásokat.

A Tiszának nincsenek helyben emberei, nincs senki felépítve és ahogy nézem nem is nagyon akarják ezt elkezdeni, szóval 26-ban te a Tisza logóra fogsz szavazni, nem a politikusaikra. Míg az óellenzéknek már vannak jól bejáratott arcai helyben.

ma 09:37
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem a fideszt csak 1:1 ellen lehetne legyőzni.

De amíg 1 párt van a megosztott ellenfelekkel szemben, addig esélyes, hogy úgy elaprózódnak a szavazatok, hogy újra a fidesz jön ki győztesen.

ma 09:38
 3/19 anonim ***** válasza:

#1-est kiegészítve:

És akkor nem beszéltünk arról, hogy oké, hogy az X pártnak 1-2%-a van, de egy-egy helybeli arcnak simán van 30-40%-a. Ha erre ráindít valakit a Tisza, akkor potenciálisan még az is lehet, hogy megint a fidesz jön ki nyertesként.

ma 09:40
 4/19 anonim ***** válasza:

A 106 egyéni körzetben bőven lesz olyan, amit - bár az ellenzéknek áll a zászló - nem a Tisza jelöltje visz és pártlistán sem rúgnak labdába.

Pl. Angyalföld.

A kormányalakításhoz meg csak kell az a 100 mandátum amivel megválasztják a miniszterelnököt. Ha egyedül nincs meg, akkor ott bizony valakinek udvarolni kell a szavazatáért.

ma 09:46
 5/19 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már 1:1 kiállás hülyeséget, hogy úgy verhető a Fidesz. Demokráciában 1:1 kiállás nincsen, még az Usa-ban is, ahol évszázadok óta két párt adja az elnököt, ott is 6 jelölt jutott ki az elnökválasztás végső stádiumában, és eredetileg több tucat jelölt indult; holott már a kezdetektől mindenki tudta, hogy két jelöltnek van csaj valós esélye az elnöki székre.
ma 10:05
 6/19 anonim ***** válasza:

"Demokráciában 1:1 kiállás nincsen"

Demokráciában nincs ilyen média túlsúly, nincs egy kézben a teljes hatalom stb.

Szóval definíció szerint, ez nem demokrácia.

ma 10:16
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki mit gondol, de szerintem az ellenzek nem annyira szektas mint a Fidesz. Legyen valaki MSZP-s, Momentumos, Párbeszédes, Jobbikos, jövőre ha valódi változást akar akkor a Tiszára adja le a voksot. AZ pedig sokakat motiválhat, hogy ebben a társaságban nem lesz benne Gyurcsány.
ma 10:20
 8/19 anonim ***** válasza:
7) Ellenzéki térfelen pont, hogy a TISZA meg a DK egy nagy szekta.
ma 10:42
 9/19 anonim ***** válasza:
24%
", jövőre ha valódi változást akar akkor a Tiszára adja le a voksot" nem, mert a TISZA-tol semmi változás nem várható. Az kb, mint lecserélni a fost a szarra
ma 10:43
 10/19 A kérdező kommentje:
8) nem erre utaltam. Én Tiszás vagyok de ha tegyük fel lenne egy erősebb párt jövőre ilyenkor rajuk szavaznék. Nem Magyar Péter miatt szavazunk, bárkire leszavazunk aki eltunteti a fideszr
ma 10:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!