Lázár János honatyánk hogyan gondolja - jogász létére - egy jogszabály 5 évre történő visszamenőleges bevezetését?
én még sosem kaptam végkielégítést, semmilyet, nem hogy milliósat, szóval nem azért mondom, de ez nagyon súlyos amit művelnek, hogy visszamenőleg vennék vissza, ebből lesz még botrány.
eleve Guinness-bizottságot kéne hívni, mert nem tudom volt-e valahol a világon valaha 98%-os adó, de nem azon van most a hangsúly, hanem hogy visszamenőleg.
Nem csupán a visszamenőlegesség a súlyos dolog, Hanem amit ma Lázár nyilatkozott (a Start-lapon olvastam),hogy ez a nyugdíjba vonuló képviselőkre nem vonatkozik! Miért nem? Vajon Sólyom sem fog fizetni?
Ha ezt megtehetik,akkor holnap visszamenőlegesen felemelhetik a nyugdíjjárulékot,az Eü.hozzájáruláststb. Kivethetnek ebadót,kéményadót stb. mint anno Rákosi.
Érdekes,hogy ezsükbe sem jut a nagyértékű ingatlanokat megadóztatni! Igaz,hogy a gazdagokat támogatni kell.
azzal egyetértek hogy felemelték az átlag dolgozókra vonatkozó határt 3,5 millióra, viszont ezzel a visszamenőlegességgel nem igazán.. aki 2006ban kapott mondjuk 4,5 millió forint végkielégitést, honnan fogja kiperkálni azt az 1 000 000 forintot most? válasz: valószinüleg sehonnan.
eredmény: az alkotmánybíróság újfent visszadobja, és ezt ők is tudják pontosan, és igy teljesen leépithetik az ab-t miszerint láthatóan zavarja öket a munkában.
...fülkeforradalom...
Azt nem vetted figyelembe, hogy itt most egy forradalom zajlik (más megfogalmazásban puccs). Egy forradalomban a "nép", azaz a puccsisták akarata írja a jogot. Nincs többé jogbiztonság, nincs többé hatalommegosztás, nincs többé sérthetetlen magántulajdon, és előbb-utóbb emberi jogok sincsenek. Van a forradalmi nép, és a népakarat, amit a forradalmárok képviselnek (100 %-ban!). Ezt nem én találom ki, hanem a legfelsőbb vezetők nyilatkozataiból veszem. És én mindig is komolyan vettem, amit mondtak. Orbán Viktor szerint megdöntöttük az előző, azaz a jogállami rendszert, és most forradalom és szabadságharc zajlik. Schmitt Pál is arról beszélt, hogy a régi alkotmány nem felel meg az új korszak sajátosságainak, ezért van most még konfliktus a régi világot tükröző alkotmány és az új korszak között. És ezért kell megteremteni az új korszak alkotmányát. Teljesen világos, hogy itt a rendszert alapjai változtak meg, kidobták a több száz éves európai értékeket, mert szerintük azok idejétmúltak és nem felelnek meg a kor követelményeinek. Magyarország most megmutatja a világnak, hogy merre kell menni. Ezt is Orbán Viktor mondta a bankadóval példálózva. Mi bátor magyarok bevezettük, és a világ követ minket. És ők úgy hiszik, másban is fog.
Szerintem ez egy eléggé kockázatos út. Ha sikerül, hát akkor tényleg nemzeti hősökké avatjuk őket, és leborulunk majd a forradalmárok előtt. Ha nem, ami azért minden jel szerint sanszosabb, hát akkor a gatyánkat is rájuk fizetjük, nem lesz nyugdíjunk, még jobban elnyomorodunk, és örökké átkozni fogjuk őket.
Na ebbe a keretbe illeszthető be az 5 évre visszamenő büntetőadó.
"Haverom nagyapja nyugdíjba vonuláskor 4,8 millió végkielégítést kapott, rá két évre meghalt, akkor a családon hajtják be a 98%-os adót?"
Igen, az örökösökön. Vagy szerinted a szomszéd falu postásán kéne?
"Mellesleg a 98%-os adómérték is megérne egy misét. Ez nem aránytalan?"
Nem. Én ezeket a végkielégítéseket minimum 200%-al adóztatnám. Tehát a dupláját kellene visszafizetni.
Ha már arról van szó, hogy visszamenőlegesen legyen 2002-tól amikor a nagyságék leköszöntek. Ők is perkálják csak vissza a pénzt, mert akkor hatalmasat buktak.
Amúgy nevetséges, hogy 5 évere visszamenőleg. Nem tudom ezek honnan gondolnak ilyet, hogy valaki sőt ha már azóta el is hunyt, akkor az örökösökön kell behajtani: Lázárról egy egy a véleényem, menjen ki a prérire és adja át a farkasoknak magát, de Viktor is követheti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!