Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lázár János honatyánk hogyan...

Lázár János honatyánk hogyan gondolja - jogász létére - egy jogszabály 5 évre történő visszamenőleges bevezetését?

Figyelt kérdés
Haverom nagyapja nyugdíjba vonuláskor 4,8 millió végkielégítést kapott, rá két évre meghalt, akkor a családon hajtják be a 98%-os adót?
2010. nov. 8. 18:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Látszik, hogy mennyit ér a jogi diplomájuk. Ez ellentétes a jelenlegi és a legtöbb európai alkotmánnyal is. Nem tudom, hogy fogják behajtani a rég elköltött pénzeket!
2010. nov. 8. 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

én még sosem kaptam végkielégítést, semmilyet, nem hogy milliósat, szóval nem azért mondom, de ez nagyon súlyos amit művelnek, hogy visszamenőleg vennék vissza, ebből lesz még botrány.

eleve Guinness-bizottságot kéne hívni, mert nem tudom volt-e valahol a világon valaha 98%-os adó, de nem azon van most a hangsúly, hanem hogy visszamenőleg.

2010. nov. 8. 19:00
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Nem csupán a visszamenőlegesség a súlyos dolog, Hanem amit ma Lázár nyilatkozott (a Start-lapon olvastam),hogy ez a nyugdíjba vonuló képviselőkre nem vonatkozik! Miért nem? Vajon Sólyom sem fog fizetni?

Ha ezt megtehetik,akkor holnap visszamenőlegesen felemelhetik a nyugdíjjárulékot,az Eü.hozzájáruláststb. Kivethetnek ebadót,kéményadót stb. mint anno Rákosi.

Érdekes,hogy ezsükbe sem jut a nagyértékű ingatlanokat megadóztatni! Igaz,hogy a gazdagokat támogatni kell.

2010. nov. 8. 19:18
 4/11 bumbi02 ***** válasza:
95%

azzal egyetértek hogy felemelték az átlag dolgozókra vonatkozó határt 3,5 millióra, viszont ezzel a visszamenőlegességgel nem igazán.. aki 2006ban kapott mondjuk 4,5 millió forint végkielégitést, honnan fogja kiperkálni azt az 1 000 000 forintot most? válasz: valószinüleg sehonnan.

eredmény: az alkotmánybíróság újfent visszadobja, és ezt ők is tudják pontosan, és igy teljesen leépithetik az ab-t miszerint láthatóan zavarja öket a munkában.

...fülkeforradalom...

2010. nov. 8. 19:24
 5/11 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
87%
Mellesleg a 98%-os adómérték is megérne egy misét. Ez nem aránytalan?
2010. nov. 8. 19:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem vetted figyelembe, hogy itt most egy forradalom zajlik (más megfogalmazásban puccs). Egy forradalomban a "nép", azaz a puccsisták akarata írja a jogot. Nincs többé jogbiztonság, nincs többé hatalommegosztás, nincs többé sérthetetlen magántulajdon, és előbb-utóbb emberi jogok sincsenek. Van a forradalmi nép, és a népakarat, amit a forradalmárok képviselnek (100 %-ban!). Ezt nem én találom ki, hanem a legfelsőbb vezetők nyilatkozataiból veszem. És én mindig is komolyan vettem, amit mondtak. Orbán Viktor szerint megdöntöttük az előző, azaz a jogállami rendszert, és most forradalom és szabadságharc zajlik. Schmitt Pál is arról beszélt, hogy a régi alkotmány nem felel meg az új korszak sajátosságainak, ezért van most még konfliktus a régi világot tükröző alkotmány és az új korszak között. És ezért kell megteremteni az új korszak alkotmányát. Teljesen világos, hogy itt a rendszert alapjai változtak meg, kidobták a több száz éves európai értékeket, mert szerintük azok idejétmúltak és nem felelnek meg a kor követelményeinek. Magyarország most megmutatja a világnak, hogy merre kell menni. Ezt is Orbán Viktor mondta a bankadóval példálózva. Mi bátor magyarok bevezettük, és a világ követ minket. És ők úgy hiszik, másban is fog.

Szerintem ez egy eléggé kockázatos út. Ha sikerül, hát akkor tényleg nemzeti hősökké avatjuk őket, és leborulunk majd a forradalmárok előtt. Ha nem, ami azért minden jel szerint sanszosabb, hát akkor a gatyánkat is rájuk fizetjük, nem lesz nyugdíjunk, még jobban elnyomorodunk, és örökké átkozni fogjuk őket.

Na ebbe a keretbe illeszthető be az 5 évre visszamenő büntetőadó.

2010. nov. 8. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolja, hogy már az öt évvel ezelőtti cselekményekre is érvényes lenne.
2010. nov. 8. 20:32
 8/11 anonim ***** válasza:
26%

"Haverom nagyapja nyugdíjba vonuláskor 4,8 millió végkielégítést kapott, rá két évre meghalt, akkor a családon hajtják be a 98%-os adót?"

Igen, az örökösökön. Vagy szerinted a szomszéd falu postásán kéne?

2010. nov. 8. 20:33
 9/11 anonim ***** válasza:
26%

"Mellesleg a 98%-os adómérték is megérne egy misét. Ez nem aránytalan?"

Nem. Én ezeket a végkielégítéseket minimum 200%-al adóztatnám. Tehát a dupláját kellene visszafizetni.

2010. nov. 8. 20:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha már arról van szó, hogy visszamenőlegesen legyen 2002-tól amikor a nagyságék leköszöntek. Ők is perkálják csak vissza a pénzt, mert akkor hatalmasat buktak.

Amúgy nevetséges, hogy 5 évere visszamenőleg. Nem tudom ezek honnan gondolnak ilyet, hogy valaki sőt ha már azóta el is hunyt, akkor az örökösökön kell behajtani: Lázárról egy egy a véleényem, menjen ki a prérire és adja át a farkasoknak magát, de Viktor is követheti

2010. nov. 9. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!