Melyek azok a legfontosabb kérdések, amelyeket mindenképpen kezelnie kell majd az első Tisza-kormánynak?

#16 akkor annak akik lepontoztam:
az euró bevezetése gazdasági és pokitikai feltételekhez van kötve; ha holnap reggel minden feltételnek megfelelnénk akkor is leghamarabb két év múlva tudnánk bevezetni, mivel ennyi ideig kell ERM-2 tagnak lenni. Szóval szerintem joggal vagyok szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az itt kommentelők mennyire tudják miről is beszélnek.
A másik, hogy egy dolog a gazdaságpolitika és egy dolog a monetáris politika és azon belül is a valuta. A magyar gazdaság alulteljesítését és kínlódását, a megélhetési és a lakhatási válságot továbbra sem az euró árfolyama okozza. Az inflációhoz hozzájárul, de butaság ráhúzni 15-35 évnyi elrontott gazdaságpolitikát arra h rossz a zeuró zárfolyam.
Azért kérdeztem, hogy miért szeretnénk eurót, mert érdekelt hogy melyik problémát *hogyan* fogja megoldani. Mármint, oké holnaptól euró, és ettől hogyan lesz kevesebb az államadósság, vonzóbb az ország a befektetők számára, hogyan fogja elősegíteni a jól fizető, jó minőségű állások létrejöttét, aka, kivenni a szelet a szakmunkásképzés árbócából, és megváltoztatni esetleg a magyarok fogyasztási és pénzügyi szokásait, kompetenciát. De mostmár belátom, a zeuró mindent meg fog oldani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!