Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire elég ezer forint?

Rozika10 kérdése:

Mire elég ezer forint?

Figyelt kérdés
Az ápolásit ami 21000 ft most ezer forinttal emelik én két öreggel vagyok itthon akik betegek és a nyugdijuk is elmegy rájuk!
2010. nov. 8. 18:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
eleve 22 ezer mire elég
2010. nov. 8. 18:30
 2/15 anonim ***** válasza:
37%
miért mennyinek kéne lennie? minimálbérnek? ez olyan mint a segély
2010. nov. 8. 18:32
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Hol? Ez amúgy nagyon kevés, de dolgoztam már 30ezer bruttóért is kényszerből egyszer.
2010. nov. 8. 18:32
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
18:32 - No igen, csak aki beteget ápol, az addig, amíg ez az állapot fennáll, nem nagyon tud elmenni dolgozni...
2010. nov. 8. 18:34
 5/15 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a gondom hogy 22ezer ft semmire se elég de nem tudok két öreg beteg embert itt hagyni mert nem tudják ellátni magukat!!Az egyik vak a másik sziv és tüdő beteg!!Érettségim nyelvvizsgám van és nem azért vagyok itthon mert nem szeretek dolgozni csak ez van!nem tudok elmenni dolgozni mellettük sajnos!!!
2010. nov. 8. 18:37
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
Igazából ez a pénz még az élelemre is kevés. Az állam elég rosszul gondolkodik. Ha egy családtag otthon marad egy beteg szerettével akkor kap 22.000 forintot. Ha viszont nem hajlandó éhbérét otthon maradni, esetleg munkája miatt nem teheti meg, beadja a beteget egy otthonba, ahol havi 100.000 forint normatívába kerül az államnak. Nem lenne sokkal egyszerűbb havi 60.000-80.000-et adni? Sokkal kevesebben adnák be intézetbe a beteg családtagot. Személyenként 20.000-40.000 forinttal több maradna az államkasszába. Miért nem tudnak józan paraszti ésszel gondolkodni az illetékesek?
2010. nov. 8. 18:48
 7/15 A kérdező kommentje:
teljesen egyetértek főleg hogy van egy kslányom is aki 8 éves!!!hát nem egyszerü!!
2010. nov. 8. 19:33
 8/15 anonim ***** válasza:
68%
Én havi 22ezer forintért nemrég még napi 13órát dolgoztam, utána 15kmt sétáltam mert éjjel végeztem és akkor már nem járt a busz. Szóval megértem a problémád, tényleg kevés, de ha mindezért még meg is kellene szakadnod (fél tonnás kocsikat tologatnod egy húsüzemben) akkor értenéd meg hogy egy családtagod ápolásáért nem is olyan kevés.
2010. nov. 8. 21:08
 9/15 anonim ***** válasza:
80%

"Miért nem tudnak józan paraszti ésszel gondolkodni az illetékesek?"

Mert érettségi felett ez már lehetelen, ők már ilyennel nem rendelkeznek. Elkezdenek mindent túlszámolni, nem látják a fától az erdőt, hiába van a megoldás az orruk előtt, keresik tovább kamcsatkában.

2010. nov. 8. 21:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Tudod lehet nem tologatok kocsikat mag tonnákat de nincs életem 26 vagyok és minden a betegek körül forog minden szavukra ugrok a nap 24 órájába szval ha szerinted nem kevés hát nem tudom!!
2010. nov. 8. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!