Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az elhunyt japán hölgy esete,...

Az elhunyt japán hölgy esete, miért nem vet fel politikai felelőséget? Hogy lehet, hogy a magyar rendőrség ennyire működésképtelen? Miért nem történik semmi?

Figyelt kérdés
Ő is bejelentette, nem egyszer és ugyanaz lett a vége, mint Aszódnál a kettős gyerekgyilkosságnál, hány gyilkosság kell még, hogy legyen változás?

#Magyarország #államcsőd #Működésképtelen ország
febr. 7. 06:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, politikai felelősség akkor lehetne ha nem lenne megfelelő jogi szabályozás a hasonló ügyekhez vagy kiderülne, hogy a politika szólt bele a rendőrség munkájába és akadályozta meg hogy azt a szegény nőt megvédjék.

Ezzel szemben semmit nem tudni az ügyről és arról, hogy mit lépett a rendőrség, mit nem és mit kellett volna tenniük. A jogi szabályozás ott van, minden lehetőség adott volt ahhoz, hogy csúnyán mondva a családon belüli erőszaktól "meg legyen védve" valaki.

Most folyik a vizsgálat, hogy milyen bejelentés volt, arra kinek kellett volna bármit tennie, mit tett vagy nem tett az illető. Az ilyen ügyek rendkívül bonyolultak és sosem lehet elérni hogy mindenkinek megfelelő legyen amit azok csinálnak akik beavatkoznak valahogyan. Ahol meg gyerekek is vannak az különösen érzékeny helyzet.

Tanár vagyok és sajnos nagyon sok csúnya válás van a mi szemünk előtt is, amibe éppen így nekünk sincsen módunkban mindig jól látni mi a valóság. Láttunk már az iskolában olyat is bőven, ahol valóban veszélyben volt a család a volt férjtől, még nekem egyik barátnőmnek is volt hasonló ügye ahol pont én voltam a gyerekelhelyezési per egyik tanúja az apával szemben, de éppen így láttunk már olyan eseteket is ahol a volt feleség hazudott állandóan, a gyerekekkel zsarolta a volt férjet, feljelentgette kitalált erőszakos cselekmények miatt, miközben csak bosszút akart állni rajta.

Nagyon sajnálatos ez a ronda eset és ha kiderül, hogy valaki hibája miatt nem kapott a nő segítséget ami megmenthette volna akkor az illetőt meg kell büntetni, akár rendőr, akár ügyész, akár politikus az illető. De ne akarj politikai felelősséget látni ott egyből ahol még azt se lehet tudni mi is történt valójában!

febr. 7. 08:28
 12/22 A kérdező kommentje:

Ha csak ez az eset lenne, akkor azt mondom, hogy igazad van, tévedni emberi dolog, mégha az emberi tévedés emberéletet is követel.

Azonban, itt már nem csak 1 eset van, hane esetek sorozata!

Mégegyszer megkérdezem, ha nincs felelős, és bárki, bárkit fenyegethet, életet fenyegethet, és a rendőrségnek nem feladata, mindenki mellé testőrt állitani, akkor miért fizetünk adót?

febr. 7. 08:30
 13/22 anonim ***** válasza:
17%
#12 Gyilkosságok sajnos vannak és tökéletes védelmet soha nem lehet törvényekkel adni ez ellen. Akkor is odamehetett volna a volt férj és megölhette volna ha van a nő kezében egy bírói végzés a távoltartástól amiben a férjnek megtiltják hogy közel menjen hozzá. Ha az nem tartotta vissza a gyilkosságtól, hogy a törvény ezt a lehető legszigorúbban bünteti, akkor miért hiszed hogy egy bírói papír elérte volna hogy ne tegye meg?
febr. 7. 10:21
 14/22 anonim ***** válasza:
17%
12: A gyilkos a felelős. Meg a nő, mert rosszul választott párt, és el akarta választani a gyerekeket az apjától. Ennek semmi köze politikához meg adófizetéshez.
febr. 7. 11:19
 15/22 A kérdező kommentje:

Ezen érvelés alapján, az összes bűncselekményben érintett személy, a saját életkörülményei miatt lett bűncselekmény áldozata és sem a rendőrség, sem a politika nem felelős érte?

Ha igen, én most azonnal kérem vissza, az összes befizetett adómat.

febr. 7. 11:24
 16/22 anonim ***** válasza:
Ezen dolgok sokkal jobb kezelésére lenne jó, ha aláírnánk az isztambuli szerződést. Természetesen, pár törvény átírásával és sok pénzbe kerülne. Csak én ismerek 4 nőt, akiket rabszolgaként tartanak. Ezeket, ismerik a rendőr ismerőseim is és tisztába vannak a helyzettel, csak jogilag nem tudnak, lépni, nincsenek meg hozzá a törvényi szabályok. A gyerek, család, nő védelem jó maszlag duma, de senkit nem érdekel.
febr. 7. 11:33
 17/22 anonim ***** válasza:
24%

#16 Semmi olyan nincs az Isztambuli szerződésben ami megvédeni az embereket a családon beüli erőszaktól és még nem része a magyar jogrendnek.

Ez csak egy sokat ismételt hazugság amit leírtál, miközben fogalmad sincsen sem az Isztambuli szerződés tartalmáról sem a magyar törvényekről.

febr. 7. 12:02
 18/22 A kérdező kommentje:
Akkor innentől szabadon lehet gyilkolni, azért is az áldozat lesz a felelős?
febr. 7. 12:12
 19/22 anonim ***** válasza:
39%
#18 miért kell baromságot leírni?
febr. 7. 12:19
 20/22 A kérdező kommentje:
17, nem tudom, nem én irtam.
febr. 7. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!