Mi lett volna a probléma minidubai-al?
Figyelt kérdés
Utálom a fideszt, de nem tudom miért lett volna akkora probléma, ha felépül és egy modern európai nagyváros lesz Budapestből? Ilyen alapon akkor még mindig lóvasút közlekedne, és a parlament mellett tyúkok legelnének.ma 12:57
2/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak azt nem, mi baj van az 500 méteres felhőkarcolóval? Abba sok száz vagy akár ezer lakás lett volna, ami kicsit normalizálta volna a piacot. Persze, kell a zöldterület meg a park, de egy parkba elfér mondjuk 100 csöves, a felhőkarcolóba meg mondjuk 500-1000 család. Aztán 50 hektárra jut park is meg felhőkarcoló is.
ma 13:11
3/6 anonim válasza:
Ó drága naív barátom. A felhőkarcolókat nem lakóépületnek építik. A MOL torony irodáinak nagy része üresen áll a mai napon is. Ezek presztízsberuházások többnyire és az ingatlankereskedőkön kívül senki nem jár jól velük.
4/6 anonim válasza:
"modern európai nagyváros lesz Budapestből"
Panelkockáktól még egyetlen nagyváros sem lett modern.
"kicsit normalizálta volna a piacot"
Belgrádi Kula toronyban millió eurós árakon mennek a szobák. Pedig Szerbia messze nem egy Budapest.
5/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom a részleteket, és a befektető nem is volt szimpatikus, de szerintem nem rossz irány lenne az ilyen jellegű fejlesztés. Nyilván, nem üres irodákat kellene építeni, hanem akár állami pénzből lakásokat. 500 méter az olyan 150-180 szint kb. 150 szinten, szintenként csak 4 lakással számolva is 600 lakás. Átlag 50-80 m2, adja 1 milliós m2 áron 30-50 milliárd Ft. Ennyiből nonprofit kihozható.
ma 15:03
6/6 kutyafule4 válasza:
Oké, akkor tisztázzuk: ez a projekt nem az ország, hanem a NER érdekeit szolgálta volna. Nem a szegény árva babáknak akartak otthonokat építeni, ezt gyorsan felejtsük is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!