Ön szerint jó ötlet volt bevezetni az iskolába az "állampolgári ismeretek" tantárgyat?
Részlet a tankönyvből:
"Magyarország politikai rendszere parlamentáris köztársaság, ahol a hatalmi ágak el vannak választva egymástól, és az egyes intézmények ellenőrzik is egymást. Az államfő a köztársasági elnök, a törvényhozó hatalmat az Országgyűlés, a végrehajtót a miniszterelnök és a Kormány, míg az igazságszolgáltatót a bíróság és az ügyészség gyakorolja."
Forrás: [link]
Én a szexuális felvilágosítást bővíteném.
A jelenlegi nem jó, 50-es évek szintje, nincs róla szó benne az anális szexről.
2#
Igen, de az extrém kategória, mint a szado mazo is.
Az anál, orál meg nem extrém.
Igen, mivel fontos, hogy a leendő szavazópolgárok minimális szinten azért tisztában legyenek az állam és pl. a választási rendszer működésével. De persze ez attól függ, hogy és mit tanítanak.
Én töritanár diplomával taníthatnék állampolgári ismereteket is. A tankönyv egy dolog. Az alkotmány szerint Magyarországon a hatalom három ága szét van választva, de erről én pl. órán beszélgetnék a tanulókkal, hogy ez a gyakorlatban szerintük hogyan néz ki - hogyan kéne kinézni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!