Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Jól fognak-e...

Fideszesek! Jól fognak-e kinézni a Hősök Tere hátterében az óriási méretű felhőkarcolók?

Figyelt kérdés
Lehet szavazni:

ma 15:29
A kérdező szavazást indított:
JÓL fognak kinézni! Kérem a krumplit! Éljen Viktor, éljen Putyin!
Nem fognak jól kinézni, de azért kérem a krumplit!
Nem fognak jól kinézni, és engem nem lehet megvenni választási krumplival!
14 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Jól fognak kinézni krumpli nélkül is.
ma 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Amint lehet tudni pontosan mi épül ott, akkor megmondom jól néz-e majd ki.
ma 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
23%
Nekem teljesen mindegy csak épüljön valami arra a szeméttelepre. Sajnos Budapesten még nagyon sok ilyen elhanyagolt terület van.
ma 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem vagyok Fideszes, de szerintem is épüljön ott vmi a mostani szemétdomb helyén... egyéni véleményem, nekem nincs semmi bajom a Mol toronnyal is, max annyi, hogy miért f.sz alakút kellett építeni...?!
ma 16:39
 5/8 A kérdező kommentje:
4# Passzol a MOL imázsához.
ma 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Az átlag számára is elérhető árú lakóparkok épülhetnének, sok társasházzal, de ehelyett luxusnegyed lesz. Ha épülnének is lakóparkok, azok lakásait felvásárolnák a befektetők és vagy jó drágán lehetne bérelni, vagy mégregdrágán megvásárolni tőlük a lakásokat. Kész vadnyugat a magyar ingatlanpiac. Sehogy se lesz jó.

Kellene valami szabályozás, amit nem lehet utólag átírni, megkorrumpálni.

Kellenének olyan szabályok, hogy a lakásokra a befektetők előtt elővásárlási joga legyen azoknak, akik lakni akarnak ott. Közülük is a magyar vevőknek legyen elővásárlási joga. A bérlőknek is legyenek előjogaik, tehát ha egy újépítésű lakásra jelentkezik egy bérlő aki ott is lakna, akkor neki kelljen kiadni és nem eladni, legyen elővásárlási joga és ha később él ezzel, akkor bele kelljen számítani a kifieztett bérleti díjakat a vételárba. Vannak más országok, ahol ez jól működik. Ahol a helyi lakosság érdeke az első. Itt úgy látszik, hogy nem annyira.

ma 17:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egy erősen véleményalapú kérdés, ami az építészeti fejlesztések és városkép megőrzése körüli vitákra utal. A Hősök tere Budapest egyik ikonikus történelmi helyszíne, amelynek karakterét nagymértékben meghatározza a nyílt tér és a történelmi környezet.

Sokan úgy vélik, hogy a modern felhőkarcolók nem illenek egy ilyen történelmi környezetbe, mert megtörhetik a tér hagyományos esztétikáját és vizuális harmóniáját. Mások viszont úgy gondolják, hogy egy város fejlődése természetes része a modern épületek megjelenése, és ezek megfelelő tervezéssel akár harmonizálhatnak is a történelmi környezettel.

Ez a kérdés gyakran politikai és kulturális nézőpontokkal is összefonódik. Te mit gondolsz erről? Inkább a város hagyományos arculatának megőrzését vagy a modernizációt tartod fontosabbnak?

ma 17:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Majd Óbán aztat megmonya.
ma 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!