Óriási összeg jön (és jött) az állampapírba befektetőknek, hála a PMÁP kamatozásának! A kormány hatalams költekezésre számít. A magyarok bankszámlája most lesz csak igazán vastag?
Hát ja, ez valóban kb 1000 milliárdos tétel, főleg február-márciusban.
A bankszámlája csak annak lesz vastag, aki ide tette a pénzét. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mozgatja majd meg az inflációt és az ingatlanpiacot.
#13:40
Pont az ilyen kérdések után jönnek ki olyan statisztikák, hogy milyen sok megtakarítása van a magyaroknak és már Nagymárton be is szervezte neked hogy mire költsed...
De ha már szőrszálhasogatunk "a magyarok bankszámlája"... hát nem, hanem a neresek bankszámlájáról van szó. Ha irreleváns, hogy neres e vagy sem akkor pontosítsunk, mert a kérdés a magyarok bankszámlájára vonatkozozz kollektíven xDD
#6: Szerintem azokat az embereket, akiknek nincsenek megtakarításai, inkább idegesítik az olyan statisztikák, amelyek arról szólnak, hogy a magyaroknak milyen sok megtakarításuk van.
Kampányfogásnak szerintem rossz. Pl engem is idegesített, amikor 22-ben mindenhol azt harsogták, hogy jött a hatalmas pénzeső. Én ebből semmit se kaptam, de az inflációs hatását én is megéreztem. Akiknek nincs megtakarításuk, azok nem valószínű, hogy azért szavaznának a Fideszre, mert Nagy Márton szerint most mindenkit elöntenek a állampapírhozamok.
Pedig sok ilyen van hidd el. Talán 2018-ban vagy mikor (de még a kovid előtt), találták azt ki, hogy Magyarországon "dübörög a jólét" meg, hogy "a boltok tele vannak" ergo az emberek tele vannak pénzzel. És hallom sutyorogni a buszmegállóban a nyugdíjasokat és ugyan ezeket böfögik vissza. Bemegy a boltba pénteken délután 5kor amikor mindenki bevásárol mert máskor nem tudja intézni és csodálkozik, hogy "jajj mennyi ember....az embereknek rengeteg pénzük van.....tele vannak a boltok...költekeznek", közben meg vásárolni muszáj, ha nem akarsz éhen halni. De ilyen ereje van az agymosásnak, el sem hinnéd.
Egyébként nyilvánvalóan indegesít, ha az állam szerint van pénzem, közben meg nincs... Ez is csak ezt mutatja, hogy mennyire nincsenek a valóságban és egy általuk kitalált világban élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!