Szeretnétek, hogy ilyen elnöke legyen az országnak?
Kubatov sötétsége is megér egy misét, de az viszonylag széles körben ismert még kormánypárti berkekben is. Magyaré viszont érthetetlen.
"A meghagyás egy másik, bár ehhez a büntetőperhez kapcsolódó ügyből származik. A fideszes politikus ugyanis indított egy polgári peres eljárást is, amiben sérelemdíjat kért. Ez a per egy keresetlevéllel indul, ami Magyarhoz állítása szerint nem jutott el, „rosszul címezte a bíróság vagy én nem vettem át”."
Itt tartunk, komolyan? Az ország vezetésére ácsingózó személy még azt sem tudja, mi okból bocsátottak ki bírósági meghagyást? Pedig elég lényeges különbség, hogy a bírósági iratot nem vett át valaki, vagy a bíróság rosszul címezte. Becsületére legyen mondva, legalább beismeri, hogy esetleg ő a ludas a dologban.
Ti rábíznátok az ország jövőjét egy olyanra, aki a saját hivatalos ügyeit nem tudja megfelelő mederben tartani? Mi az, hogy nem veszik át a bírósági iratot? Ez kb. a kókler, adócsaló munkáltatók színvonala, akik azt hiszik, így menekülhetnek a kötelezettségeik elől.
A tárgyi tudása is hagy némi kívánnivalót maga után. JOGÁSZKÉNT.
"A meghagyás egy másik, bár ehhez a büntetőperhez kapcsolódó ügyből származik. A fideszes politikus ugyanis indított egy polgári peres eljárást is, amiben sérelemdíjat kért. Ez a per egy keresetlevéllel indul, ami Magyarhoz állítása szerint nem jutott el, „rosszul címezte a bíróság vagy én nem vettem át”. Ilyenkor a bíróág automatikusan kibocsát egy úgynevezett bírósági meghagyást, amibe lényegében beemelik a keresetlevél tartalmát. Magyar azt mondta, ezt a meghagyást most vette át, ellene 15 napon belül fellebbezni lehet, és fellebbezni is fog. Ezért állította, hogy ennek a Kubatov által posztolt dokumentumnak „semmi relevanciája nincs”, ahogy kérdésünkre fogalmazott: az „se nem ítélet, se nem jogerős, se nem első fok, se nem másodfok”."
A bírósági meghagyásnak lehet relevánciája, ha nem mondanak ellent. A bmh. ellen ugyanis ELLENTMONDÁSSAL lehet élni, nem fellebbezéssel. Ráadásul írásbeli ellenkérelmet is elő kell terjeszteni, nem elég az ellentmondás (fellebbezés, LOL XDDDDD).
Másrészt mi az, hogy "se nem első fok"? Hát ki a fene hozta a dokumentumot, ha nem az elsőfokú bíróság? Csak nem a Diákhitel Központ Zrt. HR osztálya?
Nem tisztem védeni ezt a paprikajancsit, de hogy konkrétan milyen néven (fellebbezés, kifogás, panasz, ellentmondás, megtámadás stb.) fut egy jogorvoslat, teljesen irreleváns, és jogászként sem feltétlenül alapvető a tudása. A jogászok egy tekintélyes része soha az életben nem köt közelebbi ismeretséget a bíróságokkal, sem mint bíró (titkár), sem mint védő vagy ügyész. Más jogászok meg a közigazgatás vagy a nemzetközi jog egyes (jog)intézményeivel nem ismerkednek meg. Aki nem naprakész egy adott területen, az nem biztos, hogy tud ilyen nüansznyi különbségeket.
Na, dr. Magyar Péter érdemi munkát életében nem végzett, a jelenlegi rendszer, ami ellen lassan egy éve lázad látszólag, gyönyörűen kitartotta őt különböző pozíciókban. Én nem várnám el tőle a Pp. mélyreható ismeretét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!