Miért útálják a magyar emberek a felhőkarcolók látványát?
A rákosrendező kapcsán óriási az ellenállás, hogy ne épüljön Budapesten sem felhőkarcoló, sem semmiféle magasabb épület.
Mi a bajuk a magyaroknak a magas házakkal? Tériszonyuk van? Miért nem kell a fejlődés? Az egyértelmű, hogy a magyar ember irigy és pesszimista és már azt is rossz szemmel nézi, ha a másik jókedvű, vagy örül valaminek, de miért jó ez? Miért akarunk maradni a középkorban, miért akarunk egy olyan fővárost, ahova csak berúgni járnak a részeg angol prolik, mert itt játszhatják a gazdagot, ahelyett, hogy az igényesebb turistákat vonzanánk be? A városképet sehol nem rontották el a felhőkarcolók, sőt inkább szimbólummá váltak, amikre mindenütt büszkék a helyi lakosok. Nekünk miért nem kell olyan épület, amire büszkék lehetünk, amit szívesen megnéznek a külföldiek is? Miért csak a szemétdomb, az igénytelenség, meg a mocsok kell, ami jellemzi most az országot? A fidesz pedig úgyis ki fogja lopni ezt a pénzt, ha nem igy, akkor máshogy, aminek az eredménye csak sokkal rosszabb lesz.
#4 Értem én hogy mivel magadból indulsz ki azt hiszed mások is ilyenek, de maradjunk annyiban, hogy te, meg esetleg a környezeted ilyenek, a magyarok általában nem.
Felhőkarcolóra ott van szükség ahol kevés a hely és felfelé kell építkezni mert egy telekre kell minél többet bezsúfolni. Budapest nem ilyen. Magas házakról, építményekről lehetne szó, de nem a belvárosban, feleslegesen rontaná a városképet és nem szándékosan felhőkarcoló kell, hanem célnak megfelelő magasságú építmény. Pont erre lenne jó hely a vitatott terület, de ott sincs semmi szükség felhőkarcolókra. Pár nagyobb épület az simán beleférne, de 20-30 emeletnél magasabb totál felesleges.
Uhh, valaki nagyon nem ért a várostervezéshez. :D
"Miért nem kell a fejlődés?"
Ez nem fejlődés. Agyatlanul felhőkarcolókat felhúzni pont idióták szoktak.
"Miért akarunk maradni a középkorban"
Nem tudom, hogy miért kampányolsz, hogy a középkorban maradjunk egy élhető város helyett. Ezt csak te tudod.
"A városképet sehol nem rontották el a felhőkarcolók, sőt inkább szimbólummá váltak, amikre mindenütt büszkék a helyi lakosok."
Mert sehol nem húztak fel egyből egy ekkora épületet. Ahol ezek be tudtak épülni a városképbe, ott évről évre mindig egy kicsit magasabb épületeket húztak fel.
Másrészt, nem a város bármely pontján, sehol nem a régi, történelmi városkép látványát rontották el, hanem máshol húzták fel. Bp-en pl. Csepel lehetne egy ilyen hely.
"Nekünk miért nem kell olyan épület, amire büszkék lehetünk, amit szívesen megnéznek a külföldiek is?"
Ez pont ellened érv. Mivel szerinted is mindenhol felhőkarcolók vannak, így ezért nem jönnének ide, mert azt otthon is látnák, amit nem látnak, azok a történelmi épületek, Parlament, Vár stb.
"Miért csak a szemétdomb, az igénytelenség, meg a mocsok kell, ami jellemzi most az országot?"
Nem tudom, miért kampányolsz a mocsok mellett? Miért akarsz egy patkányok által lakott kiüresedett városrészt?
CSak azért mondom, mert pont ugyanez a befektető máshol is húzott már fel ilyen városrészt és teljesen üresen áll, mivel senki nem tud beköltözni olyan árak vannak.
Itt van 3 szemlélet:
1) A jó magyaros "ne változzon semmi" mentalitás. Ez ugyanaz, amit a Fidesz kihasznált migráció és LMBTQ kérdésben.
2) A Fideszre valójában jellemző "mi is nagynak akarunk látszani" mentalitás. Itt fontos az élsport, fontosak a kitérkövezett főterek, a városokat elérő autópályák, a budapesti belvárosba és a várnegyedbe fektetett rengeteg pénz, és tökéletesen illeszkedik ebbe a képbe, hogy felhőkarcolók épüljenek Budapesten.
3) És ami szerintem az ideális lenne, hogy ne a látványba, hanem az emberbe, a széles tömegekbe fektessenek. Ez úgy nézne ki, hogy az élsport helyett a tömegsport lenne támogatva. Ez az oktatásnak a finn modellje. Az egészségügynek egy népegészségügyi, prevenciós szemléletű kialakítása. És városszervezésben ez az nagyjából, amit Vitézy is képvisel, hogy a tömegközlekedést és a külvárosok infrastruktúráját fejlesszük, ne a belvárost és Várnegyedet csinosítgassuk.
Én a 3)-as szemléletet preferálom, és az 1)-es szemléletet tartom a legkártékonyabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!