Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik pártra szavazzak...

Melyik pártra szavazzak alapvetően konzervatív emberként 2026-ban? (Többi a kérdés alatt)

Figyelt kérdés

Anélkül, hogy a jelenlegi magyar politikai palettáról bármilyen véleményt kifejtenék, tőletek kérek kommenteket, tanácsot, vagy nevezzük ahogy akarjuk.

Megpróbálok tömören felsorolni olyan dolgokat, amik számomra fontosak (lennének) egy politikai közösségben, pártban:

-Nemzetben gondolkodó, a nemzeti érdekeket előtérbe helyező

-Magyarország demográfiáját javítani törekvő

-Az AI (Mesterséges intelligencia) vívmányait támogató és ebben Magyarországot az innováció felé terelő!

-A magyar Honvédség modernizálását, a katonaság népszerűsítését támogató

-Magyarország digitalizációját támogató

-A bürokráciát csökkenteni törekvő

-A fogyasztói jogokat védő, a kartell ellen keményen fellépő

-A "Woke" ideológiától (főleg az LMBTQ jelenségek aránytalanul magas megjelenítésétől) elhatárolódó, azt akadályozó

-A szomszédos országokban élő magyar kisebbségek anyanyelvi és emberi jogaiért keményen kiálló! (EP szinten is) + akár Székelyföld területi (katalán, dél-tiroli mintájú) autonómia ügyét nyíltan is támogató (szintén EP szinten is)

-A vallásszabadságot támogató, de mindennemű vallási fundamentalizmus ellen keményen fellépő

-A Budapesten kívüli nagyobb városok fejlődéséért sokat tenni akaró

-A magyar mezőgazdaság fellendítéséért, versenyképességért tenni akaró

-Ukrajna fegyveres segítségét, fegyverekkel való támogatását elutasító

Nagyjából ezek jutnak eszembe, amit keresnék egy pártban, akire szavazhatnék.

Aki nagyon ellentétes elveket vall velem, az vagy ne kommenteljen, vagy csak a kérdésem szerint írjon, ha kérhetem.

jan. 30. 00:03
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
A Tiszära
jan. 30. 00:04
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
Tisza vagy Mi Hazánk
jan. 30. 00:16
 3/10 anonim ***** válasza:
9%
Fidesz.
jan. 30. 00:22
 4/10 anonim ***** válasza:
10%
Mi hazánk
jan. 30. 00:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Jelenleg nincs olyan párt Magyarországon, amelyik mindegyik, sőt olyan sem igazán, amelyik a legtöbb vágyaddal azonos lenne. Egyes pártok nagyjából a felét tudják ennek felmutatni, főleg a magukat jobboldaliként kategorizáló pártok (Fidesz, Mi Hazánk). De ezek is elég messze állnak az általános elképzelésedtől ahhoz, hogy ne legyenek szimpatikusak. Őszintén szólva a kisebb pártok programját, ideológiáját nem is ismerem, mert annyira jelentéktelenek a politikai palettán.

Én azt mondom hogy várd meg 2026-ot, akkor olvasd el a pártok programjait, és az alapján el tudod dönteni, hogy melyik párt ideológiája áll közelebb a tiédhez. De erősen gyanítom, hogy egyik párt sem lesz elég meggyőző számodra. Alternatív megoldásként el tudod olvasni egyes pártok korábbi programjait is, a fidesz-kdnp szövetségnek meg úgy is látod a teljesítményét.

jan. 30. 00:29
 6/10 anonim ***** válasza:
42%
csak a tisza
jan. 30. 01:04
 7/10 anonim ***** válasza:
24%
Tisza!
jan. 30. 01:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Olyan emberként, aki értékek mentén gondolkodik és képzeli el a politikát -én ilyen vagyok-, nem szavaznék -én sem fogok- többet Magyarországon, amig ez a rendszer, ezekkel a "pártokkal" működik.
jan. 30. 07:21
 9/10 anonim ***** válasza:
55%

Konzervatívizmus a régi hagyományok, módszerek és értékek megőrzését (konzerválását) jelenti.

Az újításra és fejlődésre való törekvés ezzel teljesen ellentétes irány.

jan. 30. 10:21
 10/10 A kérdező kommentje:
9: Olvass még egy kicsit szerintem a témában.
jan. 30. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!