Most hogy a Covidról mutat be önfényező videót Orbán meg a Fidesz, ez az elterelés része?
Ez egy sokrétű kommunikációs stratégia (nyelvész vagyok, tudom miről beszélek, nem csak okoskodom):
1.Természetesen a propaganda része. Mostanában nem fog történni semmi mozgósító esemény (március 15-ig, ami ráadásul a szavazóbázist nem rendezi át), ezért kell valami, amit tematizálhatnak. Mindig azoké a mikrofon, akik tematizálnak, és van egy narratívájuk (történetük, koncepciójuk), amire az éppen aktuális témát fel tudják fűzni. Minél kevesebbszer van nálad a mikrofon, annál kevésbé van narratívád.
2. A tematizálásban eddig Magyar Péter vezetett, a Völner-Schadl-ügytől kezdve a kórházakon át a gyermekotthonokig. Most a Fidesz át akarja venni a stafétabotot. Mivel az utóbbi időben semmi jó nem történt a Fidesz részéről, ezért előrántottak egy olyan témát, ami egyrészt mindenkit érintett annak idején, másrészt Magyar Péter maximum reagálni tud rá, tehát kullog a Fidesz után a kommunikációja.
3. Ez kicsit hülyén hangzik, de fontos: olyan dolgokról beszélteti az ellenzéket, ami már úgyis mindegy, semmi jelentősége, nincs már jelentősége a jövőre nézve. Figyelemelterelés. Szerintem ennek része volt az azóta "csütörtöki bombariadó"-ként elhíresült kamuhiszti, ami megágyazott ennek a COVID-nosztalgiának, hirdetvén, hogy nocsak, mily nagy megmentői vagyunk mi e dicső nemzetnek.
4. A miniszterelnök úgy beszél, hogy nem kérdezték. Ezt szokták szeretni az emberek, Magyar Péter ezt csinálja már 1 éve. Akiből csak kérdésekkel lehet gondolatokat kihúzni, azt nem tartják erősnek, alkalmasnak, dinamikusnak. Szerintem a jövőben Orbánnak egyre több olyan megszólalása lesz (tehát nem írott szöveg), amelyben minden előzmény nélkül tematizál majd valamit.
5. Magyar Péternek az egyik legfontosabb témája az egészségügy volt eddig, erről szólt az egész nyári kommunikációja. Orbánék nem tudtak érdemben védekezni, a képekkel és a hőmérőkkel igencsak nehéz vitatkozni. A COVID-sztori tökéletes lépés arra, hogy az egészségügyet olyan színben tüntesse fel, amely a kormánnyal együttműködik, összedolgozik, ami a kormány által működik hatékonyan, amit a kormány megdicsér a hősies küzdelemért, és amely küzdelméből a Fidesz heroizáló önképéhez tud valamennyi kis tőkét kovácsolni.
Lehetne még folytatni, csak nem akarok untatni senkit. Száz szónak is egy a vége: az nyeri meg a 2026 választást, akinél többször van a mikrofon.
Ugyan nem vagyok fideszes (persze tudom most megkapom, hogy nárpedig de. Legyen) de Magyar Péter egy Gyurcsány 2.0 csak más irányból rombol(nak) cinkostársaival.
Vótmá kategória.
Ifjú stavazóként én bem kérek a Big Datás körből, meg az a facebookos csaj, aki a "tényellenőrök"ért picsoogktt az EPben.
Kösz, kihagyom.
Más manifesztációban ugyanezen körülmények vezettek el 2006hoz.
Toroczkai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!