Támogatnátok azt, hogy a börtönök helyett rabszolgaság legyen?
Valakit nem mondjuk 5 év börtönre ítélnének, hanem 5 év rabszolgaságra.
Az ítélet kihírdetése után áruba bocsájtanák rabszolgapiacon. Ha senkinek se kéne akkor állami rabszolga lesz és olyan munkákat fog csinálni, mint a közmunkások. Ha valaki megveszi, akkor kap egy sokkoló nyakörvet, a gazdája pedig a távirányítót. Ha szerencséje van, házi szolga lesz és főz-mos-takarít egy családnak, ha nincs szerencséje, szexrabszolga lesz, vagy építkezésen fog lerobbanni a gerince.
Nem.
Rehabilitációra lenne szükség, nem az emberek szivatására, hiszen többségük egyszer szabadulni fog.
Aztán letelik a büntetése, és az elmúlt évek sérelmeit kapásból torolja meg a volt gazdáján.
Okos.
Én biztos hogy péppé verném.
#8-nak:
Az emberi gyarlóság miatt ez kivitelezhetetlen. A börtönökben a rabokat a "sógor-koma" cégek foglalkoztatják, sokszor komoly értékeket termeltetve, nevetséges munkabérért. Én több ilyen helyen is dolgoztam, úgyhogy tudom.
Gondolkoztál valaha is azon, hogy hogyan készül például a bőr focilabda? Mivel annak a gépesítése nem megoldható az öltésmód miatt, ezért kézzel kell varrni. Embertelen munka, a focilabda mégis nevetségesen olcsó. Tudod miért?
Én 2003-ban voltam "labdás", és minden elkészült labda után kaptam 270 forintot. Ebből lejön a rabtartás, a végére maradt kézbe kb 100 forint. Hát ezért!
És normális hozzáállással legfeljebb napi 2 labdát tud valaki elkészíteni. Ha fanatikusan csinálja, akkor 3-3 1/2. A norma pedig természetesen 3 labda/nap, így mindig tudnak baxogatni szinte bárkit. Akkoriban egy olyan labda amiket mi készítettünk, 2-3000 forint körüli összegbe került. Mi pedig kerestünk HAVONTA ugyanennyit.
9-es!
A labdát tudom, ha jól emlékszem Sopronkőhidán (is?) készítik.
Egyébként igazad van, de a mostani rendszer sem jó, mondjuk valaki betör valahova, okoz 1millió kárt, börtönbe kerül, de a sértettnek nem lesz jobb, ráadásul a rabokat az adóból látják el, ezzel dupla kárt okozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!