Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok azt, hogy a...

Támogatnátok azt, hogy a börtönök helyett rabszolgaság legyen?

Figyelt kérdés

Valakit nem mondjuk 5 év börtönre ítélnének, hanem 5 év rabszolgaságra.

Az ítélet kihírdetése után áruba bocsájtanák rabszolgapiacon. Ha senkinek se kéne akkor állami rabszolga lesz és olyan munkákat fog csinálni, mint a közmunkások. Ha valaki megveszi, akkor kap egy sokkoló nyakörvet, a gazdája pedig a távirányítót. Ha szerencséje van, házi szolga lesz és főz-mos-takarít egy családnak, ha nincs szerencséje, szexrabszolga lesz, vagy építkezésen fog lerobbanni a gerince.

tegnap 19:17
 1/10 Fsms ***** válasza:
69%
Parádés megoldás. 😀
tegnap 19:19
 2/10 anonim válasza:
24%
Inkább napi 16 óra kényszermunka. Annyit kapjon enni, hogy éppen ne dögöljön meg. Legyenek 12-13 fokban télen, egy pokróc estére, aztán kész. Nem nyaralóövezet lenne a sitt.
tegnap 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

Nem.

Rehabilitációra lenne szükség, nem az emberek szivatására, hiszen többségük egyszer szabadulni fog.

tegnap 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Komolyan olyan embereket akarnál a társadalomba engedni, akit pár hónapig vagy évig tárgyként kezeltek?
tegnap 19:25
 5/10 DK-s ***** válasza:
88%

Aztán letelik a büntetése, és az elmúlt évek sérelmeit kapásból torolja meg a volt gazdáján.

Okos.

Én biztos hogy péppé verném.

tegnap 19:38
 6/10 DK-s ***** válasza:
83%
10-ból 9-et az motíválna, hogy hogyan fog visszavágni.
tegnap 19:39
 7/10 anonim ***** válasza:
A fegyházbüntetésnek az a lényege, hogy egymagában üljön az elítélt egy zárkában és ne érintkezzen senkivel, csak egész nap üljön és gondolkodjon hosszú évekig. Ez ebben az esetben nem tudna megvalósulni, a változatos impulzív környezet miatt.
tegnap 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Rabszolgaság ne legyen, de az okozott kárt ki kellene fizetni, vagy le kellene dolgozni, úgy, hogy a saját rabtartására fordított kiadásokat is fizesse. Szándékos gyilkosság esetén halálbüntetés.
tegnap 21:54
 9/10 DK-s ***** válasza:

#8-nak:

Az emberi gyarlóság miatt ez kivitelezhetetlen. A börtönökben a rabokat a "sógor-koma" cégek foglalkoztatják, sokszor komoly értékeket termeltetve, nevetséges munkabérért. Én több ilyen helyen is dolgoztam, úgyhogy tudom.

Gondolkoztál valaha is azon, hogy hogyan készül például a bőr focilabda? Mivel annak a gépesítése nem megoldható az öltésmód miatt, ezért kézzel kell varrni. Embertelen munka, a focilabda mégis nevetségesen olcsó. Tudod miért?

Én 2003-ban voltam "labdás", és minden elkészült labda után kaptam 270 forintot. Ebből lejön a rabtartás, a végére maradt kézbe kb 100 forint. Hát ezért!

És normális hozzáállással legfeljebb napi 2 labdát tud valaki elkészíteni. Ha fanatikusan csinálja, akkor 3-3 1/2. A norma pedig természetesen 3 labda/nap, így mindig tudnak baxogatni szinte bárkit. Akkoriban egy olyan labda amiket mi készítettünk, 2-3000 forint körüli összegbe került. Mi pedig kerestünk HAVONTA ugyanennyit.

ma 07:43
 10/10 anonim ***** válasza:

9-es!

A labdát tudom, ha jól emlékszem Sopronkőhidán (is?) készítik.

Egyébként igazad van, de a mostani rendszer sem jó, mondjuk valaki betör valahova, okoz 1millió kárt, börtönbe kerül, de a sértettnek nem lesz jobb, ráadásul a rabokat az adóból látják el, ezzel dupla kárt okozva.

ma 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!