Magyarországon a gyógyszereknél miért van indokolatlan szigorúság?
Én alvászavaros vagyok kb kiskorom óta.Voltam szakembereknél vele, semmi rendellenességet nem találtak.
Erős altatókkal nem próbálkoztam, nem is szeretnék.
Főleg gyógynövény tartalmú teákkal, kapszulákkal (citromfű, orbáncfű és társai) próbálkoztam, hol működtek, hol nem.
Később fedeztem fel, nemzetközi webpatikák/vitaminboltok kínálatában,hogy lehet kapni náluk első generációs antihisztamint.Az egyiket az Amazonon láttam és szinte csak pozitív kommenteket kapott a termék.Kipróbáltam, tényleg baromi jó.
Simán meglehet rendelni Magyarországra.
Viszont nálunk ugyanez a hatóanyag, ugyanazzal a dózissal már vényköteles a gyógyszertárakban.Az USA-ban meg bemész egy drogériába , leveszed a polcról és beteszed a kosaradba.De, több más gyógyszerrel is így van.
Mire jó ez a túlzott szigor?Főleg az EU-n belül.
Elmegyek Romániába például és simán veszek olyat a helyi gyógyszertárban, ami Magyarországon vényköteles.
"alvászavaros vagyok kb kiskorom óta.Voltam szakembereknél vele, semmi rendellenességet nem találtak"
Ha nem lenne semmi rendellenesség, nem lennél alvászavaros.
Ki adta a diagnózist, hogy alvászavaros vagy? Ha orvos, akkor ő maga állapította meg a rendellenességet: alvászavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!