Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter kifejtette már a...

Magyar Péter kifejtette már a véleményét a diákhitel kamatról?

Figyelt kérdés
Ugye nemrég emelték meg megint a kamatot. Kíváncsi lennék, hogy MP-nek mi a véleménye.
ma 20:39
1 2
 1/11 anonim válasza:
39%
Ne is reménykedj, hogy majd ő csökkenteni fogja. Akkor fogja, ha a gazdaság olyan lesz. De akkor Orbán is csökkenteni fogja. Szerintem amúgy reális a kamat és nem kell az államnak több kedvezményzt adni, főleg nem a diplomásoknak. Ott a munkáshitel. Azt ők is fel tudják venni, ha nem buknak meg és időben végeznek.
ma 20:45
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Igen beszélt rólla, hogy az Ő idejébe 1-2 % volt mert olyan befektetéseket csináltak, most pedig már 10 % lett.
ma 20:47
 3/11 anonim válasza:
Vagyis valószínűleg ők sem tudnák csökkenteni, mert akkor biztos mondta volna.
ma 20:57
 4/11 anonim ***** válasza:
#3: Ezt nem tudjuk, a programban talán benne lesz. De ehhez még szerintem kelleni fog néhány hónap.
ma 21:01
 5/11 anonim ***** válasza:

#1.

Nem tudják felvenni, mivel diplomások nem jogosultak munkáshitelere...

ma 21:02
 6/11 anonim válasza:
#5 Akkor sem ha nem veszik fel a diákhitelt?
ma 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor sem, miért lenne összefüggésben a 2?

Munkáshitel, benne van a nevében is...

A diplómások nem számítanak célcsoportnak.(annak ellenére, hogy egy szakmunkást ha jól dolgozik jobban megfizetik, 1 hét alatt megkeres annyit egy jó ács, mint egy tanár 1 hónapban)

ma 21:23
 8/11 anonim válasza:
Most te csak sejted, hogy nem vehetik fel a diplomások vagy tudod? A neve tökmindegy. Nagyon sokáig úgy volt, hogy a diplomások is felvehetik. A redditen is ezt beszélték. Sokan ezzel tervezték kiváltani a diákhitelt.
ma 22:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Olvasd el a magyar közlönyt és megtudod rá a választ. Mivel diplómás vagyok azért csak tudom mi a jogom.

És igen, pont azért lettek kizárva, mert okosan fel tudták volna használni, befektetni stb. az meg nem érdeke a kormánynak...

ma 22:03
 10/11 anonim válasza:

#9 Értem.

Visyont jól írtad. Az ács egz hét alat megkeresi a tanár bérét. Modjuk az ács annyiban rossz, hogy ahhoz minimum még 2 ember kell. De egy burkoló, autószerelő, asztalos, klímás is hasonlóan jól keres. Nem csak a tanárok bérét keresik simán meg, hanem pl a gazdászokét is. Ezért is kell szakmát tanulni és nem diplomát szerezni. Ezért kell a szakmunkásokat támogatni. Az országnak is ez a jó. Hacsak nem akarunk filippínó autószerelőt és vízvezeték szerelőt vagy még többet várni a különböző szakikra és a 10-15 ezres nettó órabér helyett 20-30 ezret fizetni. Már nyavalyás festéssel is havi millió nettót megkeresik festékszóróval festve 😃.

ma 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!