Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar liberálisok és...

A magyar liberálisok és baloldaliak miért vannak kiakadva az ÁFA mértéke miatt?

Figyelt kérdés
A kedvenc országaitokban is magas az áfa. Svédország, Dánia és Norvégia is 25%-ot használ. Ezeknek a bezzeg országoknak lehet? Csak nekünk nem szabad?
jan. 20. 08:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Én sosem az ÁFA mértéke miatt voltam kiakadva, bár tény, hogy Európa rekord.

Én a fizetések értéke miatt voltam kiakadva világ életemben, mert az valami botrány.

jan. 20. 08:56
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Nem feltétlen az áfával van a baj. Hanem hogy itt még az alap adók kiegészítő adói is meg vannak adóztatva kamatostól, az államkassza viszont üres, szinte semmire nincs pénz. Ha az állam normális szolgáltatásokat tudna nyújtani egye fene sokan szívesebben fizetnének a közösbe. De Abszurdisztánban a nép a befizetett adóért nem normális közszolgáltatást hanem plakátokat nap amin az szerepel hogy minden rendben. Ha valóban minden rendben lenne azt nem plakátokon kellene hirdetni hanem magukon éreznék az emberek.
jan. 20. 09:01
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Csalikérdés :)
jan. 20. 09:07
 4/12 anonim ***** válasza:
5%

Bizonyíték, hogy üres az államkassza? Ha az lenne, akkor tessék leváltani a kormányt. Na de mégis 2/3-al nyert mindig...

jan. 20. 09:08
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

#4 "Bizonyíték, hogy üres az államkassza?"

Bizonyára azért kellett az elmúlt két évben egy csomó adót megemelni vagy bevezetni mert annyira tele van pénzzel az államkassza:)

jan. 20. 09:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

#4 Például...

[link]

jan. 20. 09:18
 7/12 anonim ***** válasza:
9%
Fölösleges csökkenteni, azonnal lenyelik a boltok, te nem vagy előrébb, az állam viszont rosszul jár. Maradjon így ahogy van, ne adjuk át a kapzsi kiskereskedőknek. Pontosan ez történt amikor a túrórudi áfáját csökkentették, én nem láttam hogy az ára csökkent volna tőle. Ha viszont most visszaemelnék azonnal megugrana annyival.
jan. 20. 09:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es:

"... Szociális ágazattól kedve mindenhonnan hiányzik a pénz. És azt biztosan mondhatom, hogy belátható időn belül Magyarországnak nem lesz arra pénze, hogy ezeket a hatalmas pályaudvarokat föl tudja újítani...."

Orbán Viktor, 2024. dec. 16., Parlament

Elég bizonyíték, ha maga a miniszterelnök mondja?

jan. 20. 09:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Svédország, Dánia és Norvégia is 25%-ot használ."

Azt kifejeltetted a provokatív kérdésedből, hogy Svédországba 12% élelmiszerre az adó, a kultúrára pedig 6% (Magyarországon könyvekre ugyan 5%, de a könyveket nem lehet megenni, itthon élelmiszerre 27%+4% különadó).

Norvégiában 15% az adó az elelmiszerekre.

Dániában meg valóban annyi, de itt 2000 euro a minimálbér. 3x annyi, mint Magyarországon.

Viszont mi a közös a három országban? Hogy magasak a fizetések. Többszörös, mint a magyar.

Szóval mielőtt ostoba provokatív kérdéseket teszel fel: gondolkozz

jan. 20. 09:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#9-es vagyok.

Annyit még elfelejtettem, hogy:

Ugye, hogy milyen jó a liberális, balos szemléletmód a hanyatló nyugaton? Magasabb fizetés, kevesebb adó.

jan. 20. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!