Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A gimnáziumi,középiskolai...

A gimnáziumi,középiskolai oktatás miért van ennyire túlmisztifikálva ebben az országban?

Figyelt kérdés

[link]

központi felvételi?Ez is minek?

Én egy kisvárosi gimnáziumban érettségiztem,ma már szakgimnázium.Semmi központi felvételi, ilyen meg olyan kutya farka teszt nem volt.

Mégis lett 3 diplomám és mindegyik műszaki,gazdasági.

Teljesen mindegy, ki hol érettségizik.Az pontszám a lényeg, de szerencsére már az is egyre kevésbé, mert kezdik nyugatiasabb stílusra venni a felsőoktatási felvételt.

A gyengébbek kedvéért, a nyugatias felsőoktatásban nincs felvi meg központi rendszer.Minden egyetem maga dönt a feltételekről.

Az érettségi a beugró,de az eredménye nem lényeg.Aztán azon felül lehet motivációs interjú vagy projektet kell bemutatni.Komoly szakokon, mint orvosi pedig van felvételi teszt.

ma 11:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Eddig is volt központi felvételi a komolyabb gimnáziumokba.
ma 12:31
 2/3 Sanyi2025 ***** válasza:
Nekem az 1990-es években is volt felvételim gimibe.
ma 13:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Gondolom, hogy legyen valami minimális határ, hogy amit tanítanak azt valaki értse is. 90-ben indultam neki a középiskolának, sajnos nagyon nem sikerült. Most újra nekiálltam. A mostani tananyag nagyon egyszerű, nem értem hol változott meg a dolog. Rettenetesen alacsony a kerítés ehhez mérve csökken az oktatás színvonala is.
ma 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!