A gimnáziumi,középiskolai oktatás miért van ennyire túlmisztifikálva ebben az országban?
Figyelt kérdés
központi felvételi?Ez is minek?
Én egy kisvárosi gimnáziumban érettségiztem,ma már szakgimnázium.Semmi központi felvételi, ilyen meg olyan kutya farka teszt nem volt.
Mégis lett 3 diplomám és mindegyik műszaki,gazdasági.
Teljesen mindegy, ki hol érettségizik.Az pontszám a lényeg, de szerencsére már az is egyre kevésbé, mert kezdik nyugatiasabb stílusra venni a felsőoktatási felvételt.
A gyengébbek kedvéért, a nyugatias felsőoktatásban nincs felvi meg központi rendszer.Minden egyetem maga dönt a feltételekről.
Az érettségi a beugró,de az eredménye nem lényeg.Aztán azon felül lehet motivációs interjú vagy projektet kell bemutatni.Komoly szakokon, mint orvosi pedig van felvételi teszt.
ma 11:00
1/3 anonim válasza:
Eddig is volt központi felvételi a komolyabb gimnáziumokba.
2/3 Sanyi2025 válasza:
Nekem az 1990-es években is volt felvételim gimibe.
3/3 anonim válasza:
Gondolom, hogy legyen valami minimális határ, hogy amit tanítanak azt valaki értse is. 90-ben indultam neki a középiskolának, sajnos nagyon nem sikerült. Most újra nekiálltam. A mostani tananyag nagyon egyszerű, nem értem hol változott meg a dolog. Rettenetesen alacsony a kerítés ehhez mérve csökken az oktatás színvonala is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!