Gyurcsány alatt jobb volt? Tényleg?!
Hát szerintem nem.
Vizitdíj!! Nálam teljesen kiverte a biztosítékot. Én biztosan nem fizettem volna ki. Inkább elmentem volna magánba dokihoz.
Speciel a 13. havi nyugdíjat a Gyurcsány nem elvette, hanem ha úgy vesszük, ő adta.
Legelőször még 2002-ben merült fel az ötlete, még Medgyessy Péter alatt.
Az erre vonatkozó törvényt 2002 december 17-én terjesztették be, az akkori ellenzék (igen, a Fidesz, KDNP és még FkgP) egész egyszerűen nem ment be az ülésterembe, valamint az akkori köztársasági elnök, Mádl Ferenc (aki ugye Magyar Péter "nagynagyapja" :)) egyszerűen visszadobta megfontolásra.
A következő kör 2003 február 4-én jött, ahol a 13. nyugdíj törvényjavaslata ELLEN, NEMMEL szavazott a teljesség igénye nélkül többek között
- Semjén Zsolt
- Harrach Péter
- Rogán Antal (és már megint Tóni....)
- Farkas Flórián
- és az akkor még kis mitugrász Szijjártó Péter is.
Valamint egész egyszerűen igazolatlanul távolmaradt
- Kósa Lajos
- Deutsch Tamás
- Lázár János
- Varga Mihály
- Pokorni Zoltán
- Áder János
- Kövér László
- és igen, Orbán Viktor is.
Na ennyit az elvevésről.
Amúgy elvenni válságkezelés céljából Bajnai Gordon vette el, és utána a Fidesz a 2022-es választási kampányig foglalkozni sem volt hajlandó a kérdéssel, az ellenzék (pont gyurcsi által vezetve) többször felterjesztette a visszavezetését, a kormány kétharmadból lesöpörte az asztalról.
Méghogy az ellenzék jót tenne az öregekkel, lónak a f*szát. Majd mi, és amkor amikor mi akarjuk.
A vizitdíj meg bakker HÁROMSZÁZ FORINT per vizit.
Normál esetben nem vagy beteg, de szűrővizsgálatok miatt mondjuk évi egy laborvizsgálat kell. Az háromszáz forint.
Most baszki, időpontot se kapsz laborra 3-4 hónapon belül, bár cserébe elmehetsz UGYANODA,UGYANAZOKHOZ magánbetegként akar másnap, ha leperkálsz 20 ezer forintot.
Na, hányszor 300 az a húszezer, nagyokosok? (egyébként 66 egész kétharmadszor 300...ez vizitdíjja számolva azt jelenti, hogy mindne héten elmehetnél ennyiből laborozni....persze ha kapnál időpontot).
Tényleg jobb volt. Inkább fizetnék 300 Ft vizitdíjat mint sok tízezer forint szakorvosi vizsgálatot, mivel az állami ellátás gyakorlatilag leállt.
Nevetséges hogy 3 hónappal később adnak egy időpontot , amikor lehet telefonálni és kérni utána még 6 hónappal későbbre időpontot, amikor talán találkozik az ember orvossal. Ezt tette a Fidesz. Ezt nem lehet alulmúlni, bárki jön utánuk.
300 ft-ot nem fizetsz ki dacból, inkább többszörösét magánban.
Arról nem is beszélve, hogy a megemelt ÁFA miatt többszörösét fizetted már ki.
Nem csoda, hogy fideszes vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!