Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Már tényleg luxus lesz fenntar...

Már tényleg luxus lesz fenntartani egy roncsot is ebben az országban?

Figyelt kérdés

Az autók átlagkora 16-17 év, és ez csak rosszabb lesz. Az üzemanyag egyre drágább és drágább, most a műszakit is 50 ezerre vitték fel....

Csomó minden drágult, forgalmi, törzskönyv stb.

Hány bőrt akar még lehúzni az autósokról ez a megalomán törpe?

#közlekedés #benzin #luxus #fidesz elhibázott gazdaságpolitikája #isszuk a levét #szív a magyar
jan. 17. 10:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Vagy ásványvizeket mivel vinnél kilométerekről?"

Lehet rendelni 19 literesek. Hozzák házhoz és cserélik is. És olcsóbb is, mint a pet palackosokat venni. És ugyanolyan. Jobban megéri. De amúgy a csapvíz is teljesen megfelelő.

jan. 17. 12:22
 12/14 A kérdező kommentje:

Mire megveszel 19 litereset stb... Nem éri meg, pláne ha le van akciózva a víz.

A csapvíz meg lehet iható de sok helyen rossz az íze, ihatatlan, kanyarban sincs a vízhez képest

jan. 17. 12:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Hátizsákba és nagy méretű szatyorba simán belehet vásárolni két napra 2-3 főnek,tapasztalatból írom én így csinálom 6.éve.Ruhák/kis elektronikai eszközök kényelmesen elférnek bennük.Bútorokat meg nagy háztartási gépeket az átlag magyar nem vesz sűrűn,azokat meg sok cég házhoz szállítja ha neten úgy rendelsz.Palackokat két ember fejenként két szatyorral eltudja vinni simán egy héten egyszer és nem néz ki hülyén mintha nagy szemetes zsákba hurcolnánk. Aki nem gazdag az kénytelen mérlegelni és fontossági sorrendet állítani, ami meg nem feltétlen szükséges abból elvesz más dolgok javára. Pl én a havi százezres kocsizás helyett jobb minőségű kajákat veszek,egy évben 1x 2x ruhát,ha marad pénz azt meg félre kell tenni akinek van gyerek arra vagy esetleg utazás,felujítás stb. Megtehetem amíg nagyvárosban élek ahol jó a tömegezés és pont ezért nem szándékszom kisebb településre költözni mert nem bírnánk anyagilag a kiadásokat.
jan. 17. 12:43
 14/14 anonim ***** válasza:

A műszaki vizsga hatósági díja, amit jogszabályban határoznak meg, – és ha igaz a BLIKK értesülése, és nem úgy van, mint a HVG valótlan híre, hogy a lejárt személyazonossági igazolvány cseréje ingyenesről 7200 Ft-ra változik – akkor nem 50 ezer Ft, hanem 26700 Ft lesz.

Olyan helyre szoktam vinni az autómat, ahol műszaki vizsgát is végeznek és van szerviz is. Ha úgy kérném, hogy csak vizsgáztassák az autót, akkor csak a hatósági vizsgadíjat kéne fizetnem. Ha kérem, hogy előtte vizsgálják át, akkor ezt néhány ezer forintért teszik. Ha kéne javítani, cserélni valamit, akkor lenne annak munkadíja és anyagára is; de a szervizelést a gépkocsi szervizkönyve alapján szoktam végeztetni, ha ritkán javításra van szükség, akkor azt akkor, mikor a hiba jelentkezik. Így, a műszaki vizsgához nem kell másért is fizetnem.

Azt nem tudom, miből számolta ki bárki, hogy a hatósági vizsgadíjon felül pontosan 23300 Ft-nyi plusz költség adódik. Lehet, hogy semmi, lehet, hogy pl. ötezer forint, lehet, hogy százezren felüli összeg, ha valaki csak a műszaki vizsga miatt végezteti el a szükséges javíttatásokat, addig műszakilag alkalmatlan járművel közlekedik.

jan. 17. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!