Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Februártól az autó műszaki...

Februártól az autó műszaki vizsgája akár 50/60/70E ft is lehet majd? :O

Figyelt kérdés

(Persze javítás és olajcserék nélkül)

Mit művelnek már megint ez a korrupt fidesz banda? A fizetéseket bezzeg nem emelik közel sem így!

[link]

tegnap 22:56
A kérdező szavazást indított:
Annyi pénzt húz le a fidesz a magyarokról, amennyit nem szégyell!
Passz vagy kifejtem.
8 szavazat
 1/4 A kérdező kommentje:
tegnap 22:58
 2/4 anonim ***** válasza:
41%

50e

A felkészítés eddig is a műszaki árán felűl volt.

tegnap 23:23
 3/4 anonim ***** válasza:

"Annyi pénzt húz le a fidesz a magyarokról, amennyit nem szégyell!"

Annál sokkal többet

tegnap 23:24
 4/4 anonim ***** válasza:

M1 kategóriájú jármű („személygépkocsi”), továbbá az M1 és N1 kategóriájú járműhöz kapcsolható pótkocsi műszaki vizsgájának díja 16290 Ft. Ez, jogszabályban maghatározott hatósági díj, minden vizsgaállomáson ennyi. Ha helytálló a BLIKK értesülése, akkor február 1-től ez 26700 Ft-ra emelkedik. Pont.

Hogy a sikeres vizsgához kinek mennyit kell költenie javításra, az más kérdés. Például, a motorolajat nem vizsgálják, annak cseréje nem szükséges a vizsga miatt.

A sikeres vizsgához szükséges javítás ára, a cikktől eltérően, nem a vizsgaállomás költségeinek, és az anyagáraknak a változásától függ. Az a javítást végző műhely munkadíját, felhasznált anyagainak árát növeli.

Vannak helyek, ahol műhelyt is és vizsgaállomást is üzemeltetnek (régen, Autóklub tagként ott vizsgáztattam autót, most is ilyen kombinált helyre hordom); külön szerepel a számlákon a javítás anyagköltsége és munkadíja, és külön a vizsga hatósági díja.

Néhány év kihagyással negyven éve voltak autóim, van autóm; a vizsgáktól függetlenül végeztettem, végeztetem az előírt szervizelést, ha szükséges, javíttatást. Egyszer kellett külön a sikeres vizsga érdekében javítást végezni: egy hátsó rendszámvilágító izzót kellett cserélni. Ha úgy jó az időzítés, és már úgyis odaviszem az autót, van, hogy egyúttal esedékes szervizelést is kérek; de ennek semmi köze a vizsgadíjhoz, a vizsgához.

ma 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!