Februártól az autó műszaki vizsgája akár 50/60/70E ft is lehet majd? :O
(Persze javítás és olajcserék nélkül)
Mit művelnek már megint ez a korrupt fidesz banda? A fizetéseket bezzeg nem emelik közel sem így!
50e
A felkészítés eddig is a műszaki árán felűl volt.
"Annyi pénzt húz le a fidesz a magyarokról, amennyit nem szégyell!"
Annál sokkal többet
M1 kategóriájú jármű („személygépkocsi”), továbbá az M1 és N1 kategóriájú járműhöz kapcsolható pótkocsi műszaki vizsgájának díja 16290 Ft. Ez, jogszabályban maghatározott hatósági díj, minden vizsgaállomáson ennyi. Ha helytálló a BLIKK értesülése, akkor február 1-től ez 26700 Ft-ra emelkedik. Pont.
Hogy a sikeres vizsgához kinek mennyit kell költenie javításra, az más kérdés. Például, a motorolajat nem vizsgálják, annak cseréje nem szükséges a vizsga miatt.
A sikeres vizsgához szükséges javítás ára, a cikktől eltérően, nem a vizsgaállomás költségeinek, és az anyagáraknak a változásától függ. Az a javítást végző műhely munkadíját, felhasznált anyagainak árát növeli.
Vannak helyek, ahol műhelyt is és vizsgaállomást is üzemeltetnek (régen, Autóklub tagként ott vizsgáztattam autót, most is ilyen kombinált helyre hordom); külön szerepel a számlákon a javítás anyagköltsége és munkadíja, és külön a vizsga hatósági díja.
Néhány év kihagyással negyven éve voltak autóim, van autóm; a vizsgáktól függetlenül végeztettem, végeztetem az előírt szervizelést, ha szükséges, javíttatást. Egyszer kellett külön a sikeres vizsga érdekében javítást végezni: egy hátsó rendszámvilágító izzót kellett cserélni. Ha úgy jó az időzítés, és már úgyis odaviszem az autót, van, hogy egyúttal esedékes szervizelést is kérek; de ennek semmi köze a vizsgadíjhoz, a vizsgához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!