Magyarország demokrácia és jogállam? A választások szabadok és demokratikusak Magyarországon?
"4, ha Magyarországon szabad választások vannak, akkor miért nincs arról össznépi konszenzus, hogy ki kell lépni az Európai Unióból, ami határozatban jelentette ki ennek ellenkezőjét?"
Ezt hogy khoztad össze?
A szabad választással a parlamentet, az önkormányzatokat és az EP képviselőinket választjuk meg.
Nem volt semmiféle össznépi konszenzus az eu-ból való kilépésről, szavazás sem volt róla soha. Pont ellenkezőleg, a BElépésről volt népszavazás és azóta minden felmérésen a magyarok többsége az eu tagságot támogatta.
Az eu határozatait pedig az az EP többség szavazta meg amelyik a politikai paletta ellenkező oldalán van, mint az országot vezetők. Szimpla politikai állásfoglalás, nem több és nem emiatt lettünk és vagyunk EU tagok, hanem a gazdaságunk lehetőségei és egyéb számunkra fontos dolgok miatt, mint a szabad közlekedés, munkavállalás és hasonlók.
Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki: Egyik sem!
A két rendszer között valahol. Ebben eléggé egyetértenek a nem fideszes és független elemzők. Lehet hibrid rezsimnek hívni, autokráciának, kleptokráciának, nemzeti együttlopás rendszerének stb.
Lengyeleknek az volt a szerencséje hogy ott sose kapott egyik oldal sem alkotmányozó 2/3-adot, hogy kényére átírja mindenféle társadalmi egyeztetés és jóváhagyás nélkül az alkotmányt és a választási törvényt. Semmi konzervatív hagyománytisztelet nem volt benne a hatalmát féltő Orbánban ilyen téren sem. Itt meg azóta hogy átírták már a 4. 2/3-adot szenvedi az ország. Félreértés ne essék ha az Mszp-nek vagy DK, Tiszának stb. lenne önálló 2/3-ada az ellen is kikelnék.
Kérdező alkérdésére a válasz: azért vesznek részt az emberek még a választásokon, mert tudják hogy már nem demokrácia, de azt is hogy még nem diktatúra, így valahol a kettő között bíznak benne hogy olyan rendszer van még amiben a demokrácia visszaállítható még, és nem diktatúraként fogja elnyomni Orbán ha valaki mellé magasodik és le akarja váltani lásd: Vona Márki-Zay akikkel durva milliárdos lejárató kampány végzett, és most Magyar.
10, ne haragúdj, de szeretnélek megkérni, hogy ne többessámozz le engem. Egyetlen egy darab kérdező vagyok.
Köszönöm szépen a megértésed!
13, Matematikus vagyok és kiszámoltam.
Demokratikus országban az ország alapalkotmánya konszenzuszos döntés alapján szokott létrejönni és nem egy darab párt akarata alapján. Ugyanigy a változtatásai is.
14, mi az, hogy egyik sem?
Tud más győzni a választáson, vagy sem?
Szabadok a magyar választások, vagy nem?
Van az országban működő demokrácia, vagy nincs.
Azt, hogy értelmezed, hogy egyik sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!