Az egészségügyben mikor és miért vezették be ezt a hülyeséget?
Én évek óta nem jártam állami egészségügyben, mert olyan munkahelyem van, ahol a juttatás része privát eü biztosítás.Minden diagnosztika vizsgálat ingyenes, a kisebb és nagyobb műtétek is kedvezményesen igénybe vehetők.
Ezért, ha valami bajom volt, ott kezelték.
Viszont, most szolgáltatóváltás van, ezért nem elérhető.
Elmentem háziorvoshoz tegnap és kiírt táppénzre.Elküldött még ultrahangra meg vérvételre, beutalóval.
Aznap bementem a kórházba, és elég bunkó stílusban közölték,hogy hát időpont kell.Mondom miért kellene, táppénzen vagyok meg van beutalóm.Az asszisztens meg lekezelően mondja, "hát évek óta így van".
Mióta van ez így?
Ennek semmi értelme.Azért kapsz beutalót, hogy menj és azonnal megnézzen a szakorvos.
1#
Az teljesen más.
Régebben úgy volt,hogy kaptuk a kis beutalós papírt a háziorvosnál és már mentünk is a kórházba.Ott meg várni kellett a sorra.
"Azért kapsz beutalót, hogy menj és azonnal megnézzen a szakorvos."
Nem. Azért kapsz beutalót, mert nem bemondásra megy, hogy az orvosod x vizsgálatra vagy szakorvoshoz küldött. Ez régen is így volt. Legfeljebb régen egy ilyen kisebb vizsgálatra másnapra kaptál is időpontot. Most meg van olyan hely, ahol vérvételre is két hét múlvanra van időpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!