Hogy lehet laptopon belépni az ügyfélkapu+-ra, miután regisztráltunk?
Tehát okostelefon nélkül, a verifyr oldal segítségével sikerült regisztrálnunk az ügyfélkapu+-ra, rendesen ki is volt írva, hogy sikeres....
De 10 percen túl tétlen voltam ezután, így kiléptettwk automatikusan. Szerettem volna visszalépni.
Kérte a felhasználónevem, az eddigi jelszavdam, és egy azonosítót.
Mi ez az azonosító, amit harmadikként be kell írni?
Az van írva, hogy azt a mobilapplikációból lehet megtudni.
De nekem nincs olyan, nem is akarok, ezért is regisztráltam laptopon a verifyr-al egy leírás alapján.
Nem érzem,mit rontottam el, hogy mobilappos azonosítót kér az ügyfélkapu+???
(A régire pedig már be sem enged, hogy átregisztráltam. Egy barátom is így járt.)
Tudnátok segiteni?
Be kell lépni a Verifyr oldalára a regisztrált adaiddal, Generate One-Time Password (vagy hasonló elnevezés), ott kapsz egy biztonsági kódot (30 másodpercig él), beilleszted az azonosító részhez.
Minden belépéskor kell. Ezért kétlépcsős (2FA) a belépés.
Felmész a totp.app oldalra. ott rámész a + jelre, majd megadod a secret key-t, ezt a kulcsot akkor kaptad amikor regisztráltál, le kellett volna menteni, az applacition névhez pedig azt írod be, hogy ügyfélkapufelhasználóneved@ugyfelkapu.gov.hu majd OK és akkor a hitelesítő kód ott fog megjelenni. Tádámm. Ennyi.
Ha nincs meg a kód vagy nem mentetted le akkor megszívtad (volna...), elvileg mától email hitelesítés is lesz, úgyhogy majd azzal.
A verifyrven azért nem lehet újra megcsinálni, mert a SECRET rublikàba kér egy kódot!
Ezt a kódot regisztrációnàl az ügyfélkapu oldal adta, akkor ment is a generálás.
De most belépésnél nem ad ilyen kódot az ügyfélkapu oldal, szóval emiatt nem lehet úgyanúgy generálni kódot....
2!
Kösz, de a topt.app -os verzió felejtős, a verifyr -t választottam, nem akarok tovább kavarni...
#3: nem újra kell megcsinálni, hanem generálni kell a Verifyr oldalán az ügyfélkapus fiókodhoz egyszer használatos azonosítót.
Egyáltalán nem nagy művészet.
Ha jól csináltad meg az egészet akkor a Verifyr oldalán a One-time Password menüt megnyitva ott kellene lennie a fiókodnak meg egy Generate gombnak. Azt lenyomva kapsz egy 30 másodpercig élő kódot, amit az ügyfélkapus bejelentkezéskor kell megadnod.
Itt van képekkel leírás is:
"De most belépésnél nem ad ilyen kódot az ügyfélkapu oldal, szóval emiatt nem lehet úgyanúgy generálni kódot...."
Mert azt a kódot csak egyszer kapod. És azt kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!