Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ebben az országban miért van...

Ebben az országban miért van az, hogy ha tenni akarsz magadért, egyből megpróbálnak lehúzni a saját vesztes szintjükre az emberek?

Figyelt kérdés

Most pl. összekapartam így középsuli után éhbérből (ápoló asszisztens) egy tanfolyamra, ahonnan már több jó szakember került ki sikeresen és ment vele nyugatra, ahol épített egy jobb életet. Fiatal vagyok, nem akarom ebben a nyűglődő országban elpazarolni az életem. Amikor ezt elmondtam haveroknak, vagy semmi reakció nem volt vagy az, hogy úgyis csak lehúzás a tanfolyam és nem jó semmire és inkább értelmes dolgokra költené. Ezt úgy, hogy azt sem tudta mit tanítanak ott. Aztán hazamegy és gamel vagy vesz magának trapstar gatyót ami semmivel nem viszi előre.

Elgondolkodtam azon, hogy itt nem is a politikusokkal van baj elsősorban, hanem azzal, hogy valamiért általános felfogás az, hogy minden szar és nem is lehet soha jobb.

ma 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

"nem akarom ebben a nyűglődő országban elpazarolni az életem"

"általános felfogás az, hogy minden szar és nem is lehet soha jobb."

Hisz te is ezért akarsz elmenni, mert minden szar, nem 😅?

De nyilván jól teszed, hogy tanulsz és úgy mész el!

ma 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
7%

"Elgondolkodtam azon, hogy itt nem is a politikusokkal van baj elsősorban, hanem azzal, hogy valamiért általános felfogás az, hogy minden szar és nem is lehet soha jobb."

Igen, ez a felfogás pont belőled árad.

ma 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Az általános ápoló képzéssel többre mennél külföldön.

Az ápoló asszisztens kevesebb jogosultságot ad.

ma 10:27
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

Ugyanigy voltam, mikor kijöttem külföldre, mindenki lebeszélt, mindenki visszahúzott, aki otthon volt. Közben én meg azt láttam, hogy, aki meglépte, többnyire jobban járt vele, mint a maradással, én rohadt makacs vagyok és voltam, igy, amit a fejembe veszek, előbb-utóbb megcsinálom. És ezt is megcsináltam, magamtól.

Nem lettem milliomos, nem dúskálok kint sem a pénzben, főleg, most nem, de normális életem van, megházasodtam, tudunk normálisan élni, időnként még utazgatni is a nagyvilágban, amit otthon abszolút nem tudtam elérni a hazai fizetésekből.

Nem vagyok nagyravágyó, nincsenek nagyzási mániáim, egy normmális életet akartam magamnak, otthon 10 évvel a magyar munkaerőpiacon eltöltött életemmel össze sem tudom hasonlitani a különbséget.

Ez valamiért a magyar nép velejárója, hogy, ha nekik rossz, akkor legyen másnak is és ezt a mentalitást akkor értettem meg igazán, mikor bekerültem egy olyan környezetbe, ahol nem kihasználni akarnak, nem átlépni rajtam, hanem segiteni, hogy jobb életem legyen.

ma 10:31
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Az még hagyján hogy sokan másokat akarnak a saját szintjükre lehúzni, de sok jómódú ugyanúgy szemmel veri ezt aki szintén jómódú. Nem egyszer találkoztam ilyennel, ki száll a vadi új Merciből azt köpködi a másikat hogy de sok pénze van.
ma 10:34
 6/12 A kérdező kommentje:

#4 igen, én sem gondolom, hogy nyugaton dolgozni se kell már. Keményen kell ott is, de ott meg is van az eredménye.

Amúgy az eddigi többségében rosszindulatú, lehúzó válaszok is kiválóan mutatják, hogy igazam van.

ma 10:39
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
Igazad van és ez még sok családon belül is így van. Egyik akar valamit elérni, másik meg húzza vissza.
ma 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Röviden a válasz az, hogy az emberek egy jelentős hányadának szó szerint fáj az irigység.

Bővebben:

Az ápoló szakképzettséget célozd meg és egy jó erős középfokú német vagy angol nyelvtudást. Erre van kereslet nyugaton. Sok embert ismerek akik ápolóként ingáznak Ausztriába és jól megélnek belőle.

De azért azt is gondold át, hogy mivel jár ez a szakma mert erős idegzetűeknek való...

És a nyelvtanulás sem egyszerű dolog, mert az átlag ember a hagyományos módszerekkel nem tud megtanulni egy nyelvet.

ma 10:47
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

Ne oszd meg a terveidet senkivel, általában validálást vársz ettől és azért teszed, de csak rombolod az esélyeit annak, hogy megvalósuljon, ha mindenkinek fecsegsz róla.

The Motivation is Myth: How High Achievers Set Themselves Up to Win by Jeff Haden de több más könyv is, mint pl. Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking

ezt javasolja. Ápoló aszisztens tanfolyamot akarsz végezni, majd kimenni nyugatra, csináld, ne említsd másoknak ezt gyakran, nem motivációt se nem validációt kapsz vissza ehhez.

ma 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:
86%

Van egy régi mondás: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is."

"Életem sz.r, másnak is sz.r élete legyen."

ma 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!