Valaki tud egy értelmes indokot arra, hogy fiatalként miért NE vándoroljak külföldre?
Néhány indok a költözés mellett:
- Nincs szociális biztonság. Mindössze 3 hónap a munkanélküli segély. A hiteles ingatlanodból bármikor kirakhatnak, ha átmenetileg fizetésképtelenné válsz, esetleg raknak rád moratóriumot még nagyobb kamatterhekkel, így könnyítik meg, hogy talpra állj. Ha adósságcsapdába kerülsz, semmilyen védelmet nem kapsz az államtól. A bankok szabadon élősködhetnek a polgárokon, kormányszinten működik a lakásmaffia (Schadl-Volner), a beduinok is következmények nélkül vehetik el kiszolgáltatott, alzheimeres nyugdíjasoktól a komplett otthonaikat.
- A pronyónak, a parasztnak, a szabálysértőnek mindig igaza van. A rendőr kijön, hümmög egy párt sort és vonogatja a vállát, aztán elmegy azzal, hogy tegyél feljelentést, és a bírósági ítélet majd évekig eltart. A nem fizető bérlőt (parazitát) lehetetlen a saját lakásodból kirakni "birtokvédelem" címén még akkor is, ha lejárt szerződéssel, illegálisan van ott és jó ideje nem fizet. A felső szomszéd állandóan lehajigálta hozzánk a csikkeket, anyámnak évekbe került, mire sikerült közösségi (nem hatósági, ők leszarták) nyomással leszoktatnia róla. Hangos, balhézó, kulturálatlan baromállatok azt tesznek, amit akarnak. Normális emberként egyetlen dologhoz van jogod: tűrni.
- Itt valakinek mindig teljesen ki van szolgáltatva a sorsod. Vagy a banknak, vagy az albérletedben a tulajdonosnak, vagy a munkáltatódnak, vagy az államnak.
- Ha boldogulni akarsz, nem a kemény munka visz előre, hanem az, ha valakinek a valakije vagy. Sehol máshol nyugaton nem fordulhatna az elő, hogy egy két mondatot összerakni képtelen félhülye gázszerelő az ország leggazdagabb embere ráadásul pár év leforgása alatt. A többi meg szintén az adott rokonságból, baráti körből kerül ki. Ezt sehol máshol nem tűrnék. Mi igen.
- Valós politika nincsen, csak hangulatjavító intézkedések. 14 év alatt semmi nem történt, csak a visszafelé mutogatás megy. Gondolom, már előtte is. Most megint be van ígérve fű meg fa, de hogy mit tudnak másfél év alatt csinálni 0 Ft-ból, amire 14 éve alatt tízezermilliárd eurókból nem voltak képesek az előttem rejtély.
- Állandóan csak a tiltás, az akadályoztatás, a másra mutogatás, a bénázás, a teszetoszaság, az okosbamegolgyuk, a "majd jövőre jobb lesz" megy.
- Mindenki rohadtul negatív. Persze nem ok nélkül. És nem tudom, mi lenne a megoldás. De bárcsak születtem volna más nép fiaként, mert itt semmi nem hallok csak a panaszáradatot, de kockázatot vállalni a változásért meg soha nem mer senki. (Én mernék, de saját magamból nem fogok egyedül bohócot csinálni.)
- A magyar nép sz@r nép. Gyáva, kulturálatlan és lusta. Nem harcol meg semmiért, csak várja az ingyenebédet meg a jó királyt a feje fölé, aki majd mindent megold helyette és neki dolgozni nem kell, csak a jó helyre. Ilyen közösségbe nem jó tartozni. Már ha lehet ezt egyáltalán közösségnek nevezni.
Személyeskedés nem érdekel, ellenérveket várok.
Én Budapestről költöztem el Bécsbe 5 és félszer annyi fizetésért 3 éve. Életem legjobb döntése volt.
Az utolsó indok ami itt tartott, az az volt, hogy itt legalább magyarok között élek. De ez megszűnt, mivel már Budapest belvárosában sem hallasz több magyar szót mint Bécsben. Budapest külső részei meg igen lepusztult kelet-európai feelingű kissé nyomortelepek, ahova borzalmas a tömegközlekedés és 1 óra kiérni, meg még az akár fél órás várakozások a szar buszokra.
Nincs rá indok, legfőképpen azért, mert mindig nyitva lesz a lehetőség, hogy vissza is gyere.
Inkább csak legyél tisztában a döntés költség-haszon oldalával, ahol a költség oldalon a szociális szempontok lesznek, barátok és család közelsége, elszigetelődés veszélye stb. Kell, hogy legyen egy értelmes kezdőtőkéd és tartaléktőkéd a kinti élet megkezdéséhez és amíg nem sajátítottad el az adott ország nyelvét, résen kell lenned, hogy ne verjenek át, vagy nézzenek le indokolatlanul.
De csakhogy tudd, ha csak annyit tudsz mondani az országodról, hogy "A magyar nép sz@r nép. Gyáva, kulturálatlan és lusta." stb. stb., akkor te is a probléma részese vagy ezzel a rosszindulatú, csökönyös világlátásoddal. És ezzel mégcsak nem is személyeskedni akarok, elég könnyen belátható, hogy aki csak negatívumokat tud magából kierőszakolni, az negatívumokat is fog visszakapni.
"De csakhogy tudd, ha csak annyit tudsz mondani az országodról, hogy "A magyar nép sz@r nép. Gyáva, kulturálatlan és lusta." stb. stb., akkor te is a probléma részese vagy ezzel a rosszindulatú, csökönyös világlátásoddal."
Ha tudsz ennél jobbat, mondd azt. Én nem tudok, ezt látom. Ezért csak ezt tudom mondani. Ez a motivációs tréneres pozitívkodás sajnos kevés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!