Most hogy a Tisza kb simán nyerte volna ezt a fideszes tolnai vidéket, mivel a Fideszre összesen 11 ezren szavaztak, jogosan el kezdhet félni az állampárt?
A fővárosban 2000 szavazattal kapott kevesebbet a Tisza mint a Fidesz az EP választáson. Nem tudom honnan szeded ezeket az adatokat.
Ugyan már..
Potápi egyrészt baromi népszerű volt, másrészt országos kampány mellett (teljesen más szintű mozgósítást jelent ez) kapott 24 ezer szavazatot. Az utódja Csibi egy tét nélküli időközin amiről mindenki tudta hogy lefutott kör kapott 12 ezret. Ez egyáltalán nem rossz eredmény és nem jelenti azt hogy az a 12 ezer szavazó aki Potápira szavazott, most meg otthon maradt, nem fog elmenni 26ban a fidesz mellett szavazni.
Ugyanakkor ez egy területi időközi, nettó hülyeség lenne ebből azt leszűrni hogy országosan is 63%ot kapna most a fidesz, vagy azt hogy a távolmaradók arányában 66%ot kapna a Tisza..
Tudom hogy mindenki türelmetlen hogy mi lesz ‘26ban, de ezt előre nem fogjuk tudni kispekulálni lásd 22ben a választás előtt senki a fideszesek sem mértek 2/3ot :/
ma 13:33
Én a Tolna megyei időközi választások eredményeit hasonlítottam össze az EP/ önkormányzati választásokkal.
Ha lefitymálod a Fidesz "11 ezer"(12) szavazatát akkor a Tisza 1,3 millió / 216 ezer szavazatát is le lehet, mert lényegesen nagyobb részvétel mellett hoztak a választásra jogosultak arányában kevesebbet.
A Fidesz megbukása Budapesten elég volt ahhoz, hogy az ellenzék nyerjen országosan? Mert szerintem ti álomvilágban éltek, amikor azt hiszitek, hogy aki otthonmaradt az egyből Tisza szavazó.
ma 13:50
"de ezt előre nem fogjuk tudni kispekulálni lásd 22ben a választás előtt senki a fideszesek sem mértek 2/3ot :/"
Nem kell a jövőbe látni, a múltat kell megnézni: 2014 2,26 millió, 2018 2,6 millió, 2022 2,8 millió. (levél szavazatokat nem számoltam)
Szerinted ha azt mondom, hogy 2,2-2,3 milliót alsó hangon fognak 2026-ban is kapni akkor nagy hülyeséget mondtam?
Ha megnézzük az országgyűlési választások szabályait akkor nehéz azt belátni, hogy egy Fideszhez képest gyengébb teljesítménnyel sincs esélye az ellenzéknek?
Ugyanaz lesz ami 2014/2018-ban volt, hogy az egymásra indulásnak hála 35-40%-kal is körzeteket lehet nyerni. Ha meg megtörténik 2022 akkor még az átlag agyhalott Tiszás se fogja ezt benyelni.
Nem felére esett a támogatottságuk hanem feleannyian mentek szavazni. Akkor esett volna ennyivel ha most csak 6000 szavazatot kaptak volna.
2022 a választók 60+%-a szavazott ebben a körzetben és kaptak 24 362 szavazatot itt (62% győzelem)
2025 a választók 30+%-a voksolt és kaptak 11 913-at(63% győzelem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!