Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fej-fej mellett a Fidesz és a...

Fej-fej mellett a Fidesz és a Tisza Tolna 2-ben?

Figyelt kérdés

Legutóbb 24 ezer szavazat érkezett Pótápi Árpádra normál önkormányzatin, most pedig időközin 12 ezer (11.9 ezer) érkezett az új fideszes jelöltre.

Persze, figyelembe kell venni, hogy időközi, kevesebb a részvételi arány, de 12 ezer szavazatnyi eltérés akkor is sok.

Ebből egyrészt lehet arra következtetni, hogy az elmaradt 12 ezer fideszes szavazó egyszerűen nem ment el szavazni, másrészt lehet arra következtetni, hogy azért nem ment el szavazni, mert átment a Tiszához.

Utóbbi esetében fej-fej mellett a két párt ebben a körzetben.

Talán pici Fidesz-előny, tekintve, hogy mégiscsak időköziről van szó.

tegnap 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyen következtetések teljesen csalóak. 70%-os résztvétel esetén se biztos, hogy más lett volna az eredmèmy
tegnap 21:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság kérdező amit leírtál.

1. A szavazáson részt vetteknek közel ugyanolyan %-a szavazott a fideszre most is meg 2022-ben is, bőven 60% felett.

2. a tisza nem is indult most a választáson, tehát semmiféle következtetést nem lehet levonni arról milyen a fidesz-tisza arány.

3. sok más jelölt is van a körzetben és sokan egyszerűen csak nem mentek el most szavazni.

4. Nem véletlen nem indított jelöltet a tisza most, tudták, hogy tuti veszítenek. Te meg próbálod kihozni a fej-fej melletti eredményt, mikor a tiszások jelöltet se mertek állítani. Nevetséges az erőlködésed.

tegnap 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:

#2-höz még:

A második helyezett a mi hazánk lett a körzetben és nem más ballib ellenzéki. Ha a tiszások el is mentek szavazni akkor se voltak többen a dk-sokkal meg minden más ellenzékivel együtt, mint 17%-nyian és abba is beleszámítottam a majdnem 5%-t amit független jelöltre adtak le.

tegnap 21:58
 4/7 anonim ***** válasza:
@3 Tiszas aligha szavaz a DK-ra. Biztos akad nehany, de sztem elenyeszo.
tegnap 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Értem. Szóval akkor tiszások nincsenek is abban a körzetben. Nekem ez jó hír.
tegnap 22:08
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem erőlködök, csak nekem meglepő, hogy 2022-höz képest fele annyi fideszes szavazó ment el ma szavazni ott. Mondom: időközi, simán elhiszem, hogy ennél sokkal több Fidesz-szavazó van, de 12 ezer szavazat eltűnését valahogy mégiscsak meg kellene magyarázni, még akkor is, ha időközi. 50%-os különbség nem jellemző. Én csak merészelem sejteni, hogy van valami köze Magyar Péterhez.

tegnap 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 Mindenféle szavazóból fele annyi ment el mert ez egy időközi választás és nem volt különösebb tétje.

Van köze Magyar Péterhez, mivel nem is mertek jelöltet indítani ott, így nem is volt semmi ami miatt az embereknek a szokásosnál komolyabban kellett volna vennie ezt a választást.

tegnap 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!