Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem engedélyezett a gender váltás?

Figyelt kérdés
Tehát ha egy nő vagy egy férfi ellenkező neműnek érzi magát miért nem változtathatja meg hivatalosan?

tegnap 18:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

#7 "Az emberek mondják egymásra: férfi/nő, más kultúrában esetleg más kategóriák is előfordulnak."

Mivel csak az emberek tudnak beszélni, így csak emberek mondhatják egymásra. De ez nem kitaláció, hogy ezentúl azokat nevezem nőnek akik festik a körmüket és sminkelnek, hanem vannak férfiak és vannak nők, az adott korban, helyen, társadalomban pedig a férfiak és nők jellemzően hasonlóan viselkedtek. Attól mert egy férfi festi a körmét és sminkeli magát nem lesz belőle nő. Olyan férfi lesz aki nőnek akar kinézni vagy csak szereti ha festve van a körme meg ki van sminkelve. De ettől még férfi és vagy annak nevezik vagy valami más nevet használnak ami a retardált helyi formája.

tegnap 19:21
 12/20 anonim ***** válasza:
#11 Érted is ezt a kimásolt szöveget? Mit akarsz vele?
tegnap 19:23
 13/20 anonim ***** válasza:
40%

#10: a kérdésre válaszolj primitív személyeskedés helyett.

"A nemed viszont egy biológiai tény, akkor dőlt el amikor az anyád méhében fejlődtél és XX vagy XY kromoszómáid lettek"

És a többi kombináció?

És a női nemiszervekkel rendelkező, de XY kromoszómákkal rendelkező emberek?

Ehhez semm iköze a társadalomtudománynak? Mi van? Most ennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy márpedig a társadalomtudomány nem foglalkozik társadalmi nemmel?

Komolyan nem értem.

"Ez természettudomány és abból is az ami tény, nem pedig választás kérdése."

Ki állította, hogy választás kérdése?

tegnap 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

"De ez nem kitaláció, hogy ezentúl azokat nevezem nőnek akik festik a körmüket és sminkelnek"

Annyira szánalmas már ez, hogy tereled a témát, képtelen vagy a kérdésre válaszolni.

Ne a transzellenes propagandát mond vissza, egy rohadt egyszerű kérdést tettél fel, Te meg szinte mindent csinálsz, csak válaszolni nem akarsz.

"Érted is ezt a kimásolt szöveget? Mit akarsz vele?"

Én értem. Ezek szerint betalált?

tegnap 19:26
 15/20 anonim ***** válasza:
40%
*tettem fel
tegnap 19:26
 16/20 anonim ***** válasza:
44%

#14 "És a többi kombináció?"

Azok születési rendellenességek, defektusok a magzati fejlődésben.

Most komolyan megint kezded a hüyeséget? Megint menjünk vissza az elejére mint évekkel ezelőtt? Mi lenne ha kinyitnál inkább egy valódi biológia tankönyvet?

Van aki fél szemmel születik, van akinek csak nem fejlődik ki a látóideg, van akinek nincs térlátása, netán színvak, teljesen szem nélkül születik vagy vakon. Akkor most szerinted az ember nem olyan faj aminek 2 szeme van és előfordulnak sajnos születési rendellenességek amik ettől eltérnek, hanem definiálnunk kellene különböző identitásokat, hogy van a cisz-látó meg a sok variáció? Az lenen a biológia, hogy az ember lehet 2 szemű, 1 szemű, vak, vagy épp a többi amit leírtam?

Miért keversz bele a gendertémába biológiai eltéréseket?

"És a női nemiszervekkel rendelkező, de XY kromoszómákkal rendelkező emberek?"

Az a valódi transznemű ember. Semmi köze a genderhez. Ő ennek ellenére vagy nő vagy férfi és nem valami egyéb. Csak a születési rendellenessége miatt ez nem egyértelmű. De nem lesz tőle harmadik nem az emberek között.

"Komolyan nem értem."

Igen, ez egyértelmű a szövegeidből, hogy nem értesz semmit.

tegnap 19:32
 17/20 anonim ***** válasza:
40%

#13: hogy értsd, mert biztosan nem vagy tájékozott a kérdésben.

Biológiai nem van, kijelenthető az is, hogy a binaritás felé konvergál.

És van nemi öntudat. Ez szintén biológiai, csak az agyban.

Tehát van két dolog, ami biológiai törvényszerűség határásra alakul ki, kísérletek bizonyítják (állatoknál is), hogy van olyan, amikor ez a két dolog ütközik.

Az orvostudomány pedig talált megoldást arra, hogy az ilyen ütközéseket kezelje.

Hogy melyik oldal a kettőből mit tagad, nem kérdés.

A társadalmi nem itt valamennyire irreleváns, de mégis érdekes táma, hogy mennyire hajlamos a konzervatív oldal a valóságtagadásra.

tegnap 19:33
 18/20 anonim ***** válasza:
#15 Nem, nem talált be a szöveg mert önmagában semmi értelme. MIT akartál vele behozni ide? SZERINTED mi van oda leírva és hogyan kapcsolódik a kérdéshez?
tegnap 19:33
 19/20 anonim ***** válasza:
40%

"Most komolyan megint kezded a hüyeséget?"

Ok, eddig olvastam, mert semmi értelme. Kezdem a hülyeséget, mert neked a fejlődési rendellenesség az csak hülyeség, kényelmetlen kivétel, ami ugye erősíti a szabályt.

Befejeztem, olvasság, tanuljál.

tegnap 19:34
 20/20 anonim ***** válasza:
#20 Értem. Szóval te is beismered hogy nincsenek érveid. Még a szövegértés sem megy az kiderült ezen mondataidból, de ezen már nem lepődök meg.
tegnap 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!