Magyarországon miért nem engedélyezett a gender váltás?
Miért kellene engedélyezni?A biológiai törvényszerűségek a jog felett állnak ebben az országban és ez így helyes.
Ha te mókusnak érzed magad, akkor papírozzanak mókusnak?
Ha meg 50 évesen 17-nek érzed magad, akkor majd az ocsmányirodában kapsz új személyit, olyan születési dátummal, amilyennel szeretnéd/amennyiben érzed magad?
"A biológiai törvényszerűségek a jog felett állnak ebben az országban és ez így helyes."
Milyen biológiai törvényszerűségek határozzák meg a TÁRSADALMI nemet?
A társadalmi nem, egy nem elismert, létező fogalom.
A nemet a biológia határozza meg, nem a társadalom.Attól, meg Tibike tűsarkút húz meg rúzsozza magát, még nem lesz nő.
#4: de elismert fogalom.
Ahogyan az, hogy fizikai törvényszerűségekkel leírható az, hogy én fizikailag tartozkodom ebben a lakásban sokat, de ettől még társadalmilag meghatározott, hogy az az én magántulajdonom.
Fizikailag leírható egy darab, kör alakú fémdarab, annak összetevői, de nem a fizikai/kémiai törvényszerűségek alapján lesz a társadalom számára fizetőeszköz.
A társadalmi nem igenis elismert fogalom: pl. a kultúrantropológia leírja, hogy egyes társadalmakban egyes társadalmi nemekhez milyen szerepek társulnak, azok hogyan változtak az idő folyamán, illetve hogy egyáltalán hány nemet tart számon adott kultúra. Azt mondani, hogy ilyen fogalom nem létezik, egyszerűen a valóság tagadása. Ha nincs társadalmi nem, akkor nincs társadalom sem, nincs kultúra, nincs nemzet, csak homo sapiensek tömege.
Az emberek mondják egymásra: férfi/nő, más kultúrában esetleg más kategóriák is előfordulnak. Kérdésem - újra -, milyen biológiai törvényszerűségek határozzák meg, hogyan fogom megnevezni a másikat. Őszintén érdekel, mert valahogy sosem kaptam kielégítő választ.
#3 "Milyen biológiai törvényszerűségek határozzák meg a TÁRSADALMI nemet?"
Senkit nem érdekel, hogy neked mi a társadalmi nemed, annak gondolod és nevezed magad aminek akarod, kitalálhatod a kétezredik ostobaságot is ha ahhoz van kedved.
Csak ezt tartsd meg magadnak és a haverjaidnak. Én sem kezdek el hisztizni, hogy mások miért nem veszik tudomásul, hogy én vagyok Gallandra a varázslónő, akinek asztrál teste van csak és 2000 éves, csak mert nekem meg ahhoz van kedvem, hogy ennek érezzem magam. Épp olyan kitaláció mint a ti gender baromságaitok.
A társadalmi nemed a te magánügyed. A nemed viszont egy biológiai tény, akkor dőlt el amikor az anyád méhében fejlődtél és XX vagy XY kromoszómáid lettek, vagy férfiként vagy nőként fejlődött ki minden sejted, szerved. Ehhez semmi jköze a társadalomtudományoknak de a társadalmaknak sem. Ez természettudomány és abból is az ami tény, nem pedig választás kérdése.
"Sexual differentiation of the genitals takes place before sexual differentiation of the brain, making it possible that they are not always congruent. Structural and functional differences of hypothalamic nuclei and other brain areas differ in relation to sexual identity and sexual orientation, indicating that these traits develop independently. This may be a result of differing hormone sensitivities and/or separate critical periods, although this remains to be explored."
Na, akkor most ki tagadja a biológiai törvényszerűségeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!