Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter megvédte a...

SzocdemOliver kérdése:

Magyar Péter megvédte a zsarnoki Orbán-rendszert: demokráciának és jogállamnak nevezte az ATV műsorában. Magyar nem rendszerváltást akar, csak beülni Orbán székébe?

Figyelt kérdés

[link]

Akik képesek Magyar Pétert tíz másodpercnél tovább hallgatni, s látták a legutóbbi ATV-s propagandaműsorát, több helyen jelezték, hogy Magyar itt demokráciának és jogállamnak nevezte az Orbán-rendszert. Ezt csak azután mertük elhinni, hogy Hadházy Ákos posztolt róla, amelyben megerősítette ezt a hírt.

Eszerint Magyar Péter azt állította, hogy „képviseleti demokrácia van Magyarországon és jogállam”, ezért ő „jogállami módszerekkel akarja legyőzni a Fideszt”. Azért nem akartuk elhinni, hogy ez elhagyta Magyar száját, mert nem hallottunk róla, hogy egykori demokrata és ellenzéki támogatói tömegesen elhagyták volna.

Márpedig, ha a Magyar megjelenése előtt demokratának látszó ellenzékiek elfogadják ezt a tételt, akkor egyrészt visszafejlődnek (ahhoz is idő kellett, mire elismerték, hogy Orbán rendszere nem jogállam és nem demokrácia, ezt még külföldön is előbb felismerték, mint a jogászok és a politológusok hazájában), mert ezt korábban még tudták.

tegnap 19:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

7, nem végletek, én nem vagyok Gyurcsány Ferenc szavazó, vagy rajongó, de ebben igazat adok a kérdezőnek!

Jelen pillanatban az EU az egyetlen egy szervezet, a Földön, ami képes valamilyen ellent tartani 0rbán megalomániájának és beláthatlan döntéseinek.

Egyértelműen megállapitották, hogy az ország nem demokrácia többé és nem jogállam, ha ezen döntés és a saját 15 évnyi tapasztalatunk ellenére, valaki képes ezt az országot még demokráciának és jogállamnak nevezni, az a kormánnyal van ténylegesen.

Ez nem véglet, ez az éjszakáról-éjszakára történő törvényhozás, az ÁSZ, az ÁVH, az aránytalan média, a buszoztatás, a fenyegetés, a gazdasági erődemonstráció, a maffiaállam 15 évnyi tapasztalata. Nem vagyunk demokrácia többé és nem az ország érdekeit nézi az, aki szerint mi még az vagyunk.

tegnap 20:11
 12/19 anonim ***** válasza:
25%

10, köszönöm szépen, hogy sikerült megerősitened, hogy nem vagyunk demokrácia, pontosan a rendeleti kormányzás...

és, hidd el, attól, hogy én csinálom, ugyanúgy marad a 2/3! velem és nélkülem is!

Sok sikert Magyar Viktor Péterhez! Egy szavazót tutira vesztett.

tegnap 20:13
 13/19 anonim ***** válasza:
61%
#11 tehát az a megoldás még adunk 2/3-adot a fidesznek, amig nem jön egy olyan ellenzék ami 100%-ban azt értékrendet képviseli amit mi ÉS esélye van győzni? :D
tegnap 20:14
 14/19 A kérdező kommentje:

Valaki írta itt, hogy felesleges kritizálnom Magyar Pétert és Gyurcsány Ferenc mellett kiállnom.

Sokan félnek a lepontozástól, emiatt csak privát üzenetben merik elmondani a véleményüket. Nemrég egy volt Tisza szavazó írt nekem privát üzenetet, hogy köszöni a tényfeltáró munkámat, hogy megmutattam neki, Magyar Péter támogatja az Európai Parlamentben Orbán oroszpárti béketervét. Ő nem gondolta volna, hogy Magyar képes lesz oroszpárti politikát folytatni. Azóta elgondolkodott rajta, hogy a Demokratikus Koalíciót fogja támogatni 2026-ban annak ellenére is, hogy nem szimpatikus neki Gyurcsány személye. Más párt nem esélyes Orbán leváltására, ő emiatt fog a DK-ra szavazni.

Egy új Orbánt viszont sose látna hatalmon, így Magyar Pétert nem támogatja többé.

tegnap 20:18
 15/19 anonim ***** válasza:

13, nem, a megoldás az az, hogy el kellene fogadni, hogy a kormány nem leváltható, attól, hogy jön egy ember, aki megint megkajáltatja veletek, ugyanaz lesz a vége, mint az előző választások mindegyikének!

NEM FOGOD TUDNI MEGVERNI A KORMÁNYT VÁLASZTÁSON. 2006 óta senkinek sem sikerült és azóta náluk van a törvénygyár is.

Nem demokratikus úton lehet ezeket lemondatni!

Én rajtam annyira múlik 0rbán 2/3-a, hogy voltam baloldali ifjusági tagozat aktivistája, voltam tűntetni, voltam politikai gyűléseken. Tudom, hogy működik a politika és, mi megy az országban. Nem tőlem van 0rbánnak 2/3-a, ha tőlem lenne, már 14-ben sem engedtem volna neki!

tegnap 20:20
 16/19 anonim ***** válasza:
60%

Ezt mondta, de a kontextus a lényeg, konkrétan irónia volt, ha nem vetted volna le. Azt javaslom soha se támaszkodj újságokra, Hadházira, hanem a forráshoz menj és hallgasd meg.

Szóval mi történt, amit elhallgatnak elöled? Mi volt az előzménye?

Meghallgatom mégegyszer, mert emlékszem hogy az a mondat nekem is szöget ütött, de nem foglalkoztam vele.

tegnap 20:21
 17/19 anonim ***** válasza:
És mégegyszer, aki ezt az országot képes a rendeleti kormányzás, az ÁSZ, a szuveneritásvédelmi hivatal, a teljes állami média, az ország gazdasági működése után demokráciának és jogállamnak nevezni, fogalma sincs, mi történik Magyarországon.
tegnap 20:23
 18/19 anonim ***** válasza:
39%
#14 akkora kamu vagy xD
tegnap 20:36
 19/19 anonim ***** válasza:

12:10 hangzik el. Nem azt mondja, hogy az Orbán-rendszer demokrácia és jogállam.

"Képviseleti demokrácia van Magyarországon és jogállam és jogállami keretek között küzdünk"

A mondat kontextusa az a kérdés, hogy mi van,ha nem lesz előrehozott választás. "Hogyan tovább?" Magyar Péter, arra gondol hogy Ronai Egon arra céloz kikényszeríti-e az előrehozott választást antidemokratikus eszközökkel.

Erre mondja Magyar Péter megnyugtatva mindenkit. "Képviseleti demokrácia van Magyarországon és jogállam..." azaz a többség demokráciát támogatja és a jogállamot, amelyet a Tisza képviseli Magyarországon. Megnyugtatja Rónai Egont, és a többieket, hogy nem borogatnak fel autókat, ha nem lesz előrehozott választás "jogállami keretek között"

Tehát az a tanulság, hogy brutálisan megemelték a pártok pénzét, és a fizetéseket is, Hadházi azért forgatja ki Magyar Péter szavait. Az újság, amiből tájékozódsz, meg DK-s újság.

Ha lenne bennük egy csepp hazaszeretet nem aszisztálnának ehhez a színházhoz a fidesz bármit megszavaz nincs szüksége a biodiszletére.

tegnap 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!