Magyar Péter megvédte a zsarnoki Orbán-rendszert: demokráciának és jogállamnak nevezte az ATV műsorában. Magyar nem rendszerváltást akar, csak beülni Orbán székébe?
Akik képesek Magyar Pétert tíz másodpercnél tovább hallgatni, s látták a legutóbbi ATV-s propagandaműsorát, több helyen jelezték, hogy Magyar itt demokráciának és jogállamnak nevezte az Orbán-rendszert. Ezt csak azután mertük elhinni, hogy Hadházy Ákos posztolt róla, amelyben megerősítette ezt a hírt.
Eszerint Magyar Péter azt állította, hogy „képviseleti demokrácia van Magyarországon és jogállam”, ezért ő „jogállami módszerekkel akarja legyőzni a Fideszt”. Azért nem akartuk elhinni, hogy ez elhagyta Magyar száját, mert nem hallottunk róla, hogy egykori demokrata és ellenzéki támogatói tömegesen elhagyták volna.
Márpedig, ha a Magyar megjelenése előtt demokratának látszó ellenzékiek elfogadják ezt a tételt, akkor egyrészt visszafejlődnek (ahhoz is idő kellett, mire elismerték, hogy Orbán rendszere nem jogállam és nem demokrácia, ezt még külföldön is előbb felismerték, mint a jogászok és a politológusok hazájában), mert ezt korábban még tudták.
7, nem végletek, én nem vagyok Gyurcsány Ferenc szavazó, vagy rajongó, de ebben igazat adok a kérdezőnek!
Jelen pillanatban az EU az egyetlen egy szervezet, a Földön, ami képes valamilyen ellent tartani 0rbán megalomániájának és beláthatlan döntéseinek.
Egyértelműen megállapitották, hogy az ország nem demokrácia többé és nem jogállam, ha ezen döntés és a saját 15 évnyi tapasztalatunk ellenére, valaki képes ezt az országot még demokráciának és jogállamnak nevezni, az a kormánnyal van ténylegesen.
Ez nem véglet, ez az éjszakáról-éjszakára történő törvényhozás, az ÁSZ, az ÁVH, az aránytalan média, a buszoztatás, a fenyegetés, a gazdasági erődemonstráció, a maffiaállam 15 évnyi tapasztalata. Nem vagyunk demokrácia többé és nem az ország érdekeit nézi az, aki szerint mi még az vagyunk.
10, köszönöm szépen, hogy sikerült megerősitened, hogy nem vagyunk demokrácia, pontosan a rendeleti kormányzás...
és, hidd el, attól, hogy én csinálom, ugyanúgy marad a 2/3! velem és nélkülem is!
Sok sikert Magyar Viktor Péterhez! Egy szavazót tutira vesztett.
Valaki írta itt, hogy felesleges kritizálnom Magyar Pétert és Gyurcsány Ferenc mellett kiállnom.
Sokan félnek a lepontozástól, emiatt csak privát üzenetben merik elmondani a véleményüket. Nemrég egy volt Tisza szavazó írt nekem privát üzenetet, hogy köszöni a tényfeltáró munkámat, hogy megmutattam neki, Magyar Péter támogatja az Európai Parlamentben Orbán oroszpárti béketervét. Ő nem gondolta volna, hogy Magyar képes lesz oroszpárti politikát folytatni. Azóta elgondolkodott rajta, hogy a Demokratikus Koalíciót fogja támogatni 2026-ban annak ellenére is, hogy nem szimpatikus neki Gyurcsány személye. Más párt nem esélyes Orbán leváltására, ő emiatt fog a DK-ra szavazni.
Egy új Orbánt viszont sose látna hatalmon, így Magyar Pétert nem támogatja többé.
13, nem, a megoldás az az, hogy el kellene fogadni, hogy a kormány nem leváltható, attól, hogy jön egy ember, aki megint megkajáltatja veletek, ugyanaz lesz a vége, mint az előző választások mindegyikének!
NEM FOGOD TUDNI MEGVERNI A KORMÁNYT VÁLASZTÁSON. 2006 óta senkinek sem sikerült és azóta náluk van a törvénygyár is.
Nem demokratikus úton lehet ezeket lemondatni!
Én rajtam annyira múlik 0rbán 2/3-a, hogy voltam baloldali ifjusági tagozat aktivistája, voltam tűntetni, voltam politikai gyűléseken. Tudom, hogy működik a politika és, mi megy az országban. Nem tőlem van 0rbánnak 2/3-a, ha tőlem lenne, már 14-ben sem engedtem volna neki!
Ezt mondta, de a kontextus a lényeg, konkrétan irónia volt, ha nem vetted volna le. Azt javaslom soha se támaszkodj újságokra, Hadházira, hanem a forráshoz menj és hallgasd meg.
Szóval mi történt, amit elhallgatnak elöled? Mi volt az előzménye?
Meghallgatom mégegyszer, mert emlékszem hogy az a mondat nekem is szöget ütött, de nem foglalkoztam vele.
12:10 hangzik el. Nem azt mondja, hogy az Orbán-rendszer demokrácia és jogállam.
"Képviseleti demokrácia van Magyarországon és jogállam és jogállami keretek között küzdünk"
A mondat kontextusa az a kérdés, hogy mi van,ha nem lesz előrehozott választás. "Hogyan tovább?" Magyar Péter, arra gondol hogy Ronai Egon arra céloz kikényszeríti-e az előrehozott választást antidemokratikus eszközökkel.
Erre mondja Magyar Péter megnyugtatva mindenkit. "Képviseleti demokrácia van Magyarországon és jogállam..." azaz a többség demokráciát támogatja és a jogállamot, amelyet a Tisza képviseli Magyarországon. Megnyugtatja Rónai Egont, és a többieket, hogy nem borogatnak fel autókat, ha nem lesz előrehozott választás "jogállami keretek között"
Tehát az a tanulság, hogy brutálisan megemelték a pártok pénzét, és a fizetéseket is, Hadházi azért forgatja ki Magyar Péter szavait. Az újság, amiből tájékozódsz, meg DK-s újság.
Ha lenne bennük egy csepp hazaszeretet nem aszisztálnának ehhez a színházhoz a fidesz bármit megszavaz nincs szüksége a biodiszletére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!