Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van még egyáltalán magyar...

Van még egyáltalán magyar kultúra és hagyomány?

Figyelt kérdés
A nacionalisták mindig azt mondják hogy meg kell védeni a nemzeti kultúránkat és örökségünket. Van még ilyen egyáltalán? A magyarok épp úgy öltözködnek mint a nyugati emberek (soxor a nyugatiak levetett cuccait veszik meg a turkesztánban) A nyugati zenéket, vagy azok magyar másolatait hallgatják. A médiában is a nyugati tartalmak, vagy azok másolatai mennek. A magyar magyar művészek a nemzetközi stílusirányzatok alapján dolgoznak - írnak, festenek vagy készítenek tárgyakat. Nincs is semmi olyan ami eredeti sajátosan magyar dolog lenne. Csak a nyelvünk más, de az is csak arra jó hogy senki se értsen meg bennünket. A népdalok és népmesék csak a könyvekben vannak, már senki nem énekli és olvassa őket, csak az iskolában ahol kötelező. A gyerekek se a magyar meséket nézik, hallgatják.

jan. 11. 13:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szokások, gasztronómia?

A kultúra nem egyenlő a "művészetekkel" meg a médiás élősködőkkel.

jan. 11. 13:51
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
A nacionalizmus ma már csak egy politikai eszköz, leginkább Orbán eszköze a bírkáinak.
jan. 11. 13:53
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem egyre jobban nincs, mert igény sincs rá, hanem valami egészen más, új "kultúra" kezd kialakulni.
jan. 11. 13:56
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Igen, még kitart, habár a szélsőségesek mindent megtesznek, hogy eltöröljék.
jan. 11. 14:05
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Ja, tényleg eléggé kihalóban van. A fiatalokat (tisztelet a kivételnek) egyáltalán nem érdekli. Van nekik sajátjuk.
jan. 11. 14:15
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, először talán neked kellene utána nézned mit is jelent az, hogy nemzeti kultúra meg örökség, akkor rájönnél milyen baromságot írtál ki kérdésbe.

Itt az a gond, hogy NEKED fogalmad sincsen a dologról és azt hiszed akkor az nem is létezik.

jan. 11. 14:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"A népdalok és népmesék csak a könyvekben vannak, már senki nem énekli és olvassa őket, csak az iskolában ahol kötelező."

Akkor ezentúl takarítás közben nem fogok népdalt énekelni, csak mert éppen ahhoz volt kedvem :(

jan. 11. 15:24
 8/13 A kérdező kommentje:
#6 Na akkor homályosíts fel hogy mit kellene tudnom: Mi az a nemzeti kultúra?
jan. 11. 15:34
 9/13 A kérdező kommentje:

#1 A gasztronómia is egyre nemzetközibb. Az éttermekben a puliszkára is azt írják hogy "polenta" mert olaszul menőbbnek hiszik. A magyar konyha ételei csak egyek a sok közül, és sokan teljesen elhagyják mert egészségtelen vagy mert hízlal, vagy mert nem vegán, vagy mert túl nagy szén-lábnyoma, vagy mert egyszerűen mucsai, parasztos...

Más milyen szokások vannak? Milyen szokás van ami csak ránk jellemző? Ugyanolyanok vagyunk mint a többiek itt Közép-Európában...

jan. 11. 15:40
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne létezne magyar kultúra? Lehet, hogy nem öltözöm népviseletbe, de amikor mondjuk elolvasom Az ember tragédiáját, vagy egy József Attila verset, vagy Jankovics Marcell illusztrációit nézegetem a magyar népmesés könyvemben, vagy meghallgatok egy Thy Catafalque albumot, akkor nagyon boldog vagyok, hogy magyar vagyok, és ismerem, értem, érzem ezeket. És még csak nem is vagyok nacionalista.
jan. 11. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!