Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megérte kiengedni az embercsem...

Megérte kiengedni az embercsempészeket? Jó ötlet volt ez?

Figyelt kérdés

[link]

Gyerekek sérültek meg a balesetben. Ezzel hogyan fog elszámolni a kormány?

jan. 9. 19:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

" Ha a hatóságok betartatják a kitiltást, "

Tehát azt mondod, hogy a magyar hatóságok képtelenek ellátni a rajuk bízott feladatokat. Oké, és ez kinek a hibája, hogy ilyen tehetetlenek a magyar hatóságok?

jan. 9. 20:08
 12/18 anonim ***** válasza:

"Oké, és ez kinek a hibája, hogy ilyen tehetetlenek a magyar hatóságok?"

A kormányé. Nem is állítottam soha hogy a kormány nem hibás, azt sem, hogy Orbán ne lenne hibás. Én csak abba kötöttem bele, hogy a baleset oka egyértelműen a bűnözők kiengedése lenne, amivel továbbra sem értek egyet. Ettől függetlenül ugyanúgy elítélem a kiengedésüket, függetlenül attól, hogy pusztán az eltérő véleményem miatt rendre lepontozzátok a válaszaim.

jan. 9. 20:11
 13/18 A kérdező kommentje:
Gondolom amiatt lehet, mert senki jóérzésű ember sem akar közösködni abbéli véleményedben, miszerint embercsempészek tömegét szélnek ereszteni nem volt hiba, nem volt bűn.
jan. 9. 20:42
 14/18 anonim ***** válasza:

"Gondolom amiatt lehet, mert senki jóérzésű ember sem akar közösködni abbéli véleményedben, miszerint embercsempészek tömegét szélnek ereszteni nem volt hiba, nem volt bűn"

Még szerencse, hogy nem volt ilyen véleményem :D

Sőt, egyáltalán semmilyen véleményt nem fogalmaztam meg az elengedésükkel kapcsolatban egészen a #12-es válaszomig, amikor is elítéltem azt. Én a kérdésre válaszolva írtam azt, hogy idézem "lényegtelen hogy kiengedték-e a börtönből vagy nem, az a rendfenntartó szervek hibája, hogy bűnözők illegálisan tartózkodnak az országban anélkül, hogy elkapnák őket". Ha te ebből arra következtetsz hogy én az elengedésüket helyeslem, akkor nagyon nagy tévúton jársz és súlyos szövegértelmezési problémáid vannak, én ugyanis nem állítottam ilyet. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy ha kiengedték őket ha nem, alapvetően nem szabadott volna Magyarországon tartózkodniuk. Ez tény, még az általad linkelt cikkben is leírják... Minek linkeled ha nem értesz egyet azzal amit leírnak benne?

jan. 9. 21:08
 15/18 A kérdező kommentje:

@14

Nem írtam hogy helyesled, azt irtam hogy nem tartod bűnnek. Ha bűnnek tartanád, nem írtad volna hogy lényegtelen a szabadon eresztésük. A bűn elkövetése sohasem lényegtelen.

jan. 9. 21:15
 16/18 anonim ***** válasza:

#15 Csak hogy én a lényegtelent nem általánosságban, hanem kifejezetten a kérdésben megfogalmazottak kapcsán írtam. Ezért mondtam azt is, hogy súlyos szövegértelmezési problémákkal küzdesz, hiszen nem vagy képes komplex szövegeket egymás függvényében értelmezni, csupán egy-egy kiragadott információból kezdesz komplikálni és aztán vitatkozni. Nekiállsz egy válasz miatt kardoskodni, miközben elfelejted hogy te írtál ki egy kérdést, amire én válaszoltam, így a válaszom nyilvánvalóan nem valamiféle általános elmélkedés, hanem egy válasz a kérdésedre.

Bűnnek egyébként valóban nem tartom, csupán helytelenítem és morális szempontból elítélem. De én ezzel le is zárom a vitánkat, úgyis feleslegesen írok bármit, ha nem tudod megfelelően értelmezni.

jan. 9. 21:23
 17/18 A kérdező kommentje:

"Bűnnek egyébként valóban nem tartom, csupán helytelenítem és morális szempontból elítélem. "

Hát és nem az a bűn, amit morális szempontbol elitélünk?

jan. 9. 22:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Az nem kitiltás, hanem egy nagy túró, hogy kiengedik a börtönből azzal, hogy hagyja el az országot, de még egy kerítéses határig sem viszik el, aztán ember nincs aki ellenőrzi meddig jár.

Majd pont az ilyenektől lenne elvárt az önkéntes jogkövetés. Ezt a ti köreitekben el is hiszik?

jan. 10. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!